Connect with us

Știri

VIDEO. Un nou corp de spital va fi construit în Călărași

Published

on

La Călăraşi se lucrează la construcţia noului corp de spital cu cinci etaje, o investiţie care se ridică la peste 90 milioane de lei şi care fi terminată în termen de aproximativ 40 de luni.

În noua construcţie vor exista spaţii pentru secţiile de imagistică (CT şi RMN), neurologie, psihiatrie, geriatrie, oncologie, pediatrie, obstetrică-gincologie, chirurgie plastică, neonatologie, însumând un total de 230 de paturi.  Investiția se derulează prin Compania Națională de Investiții (CNI).

În data de 11 noiembrie 2021, șantierul noului corp de spital a fost vizitat de reprezentanții CJ și firma responsabilă de proiect.

“Consiliul Județean a implementat un proiect de 98 de milioane de lei. Este vorba de aripa nouă a Spitalului Județean Călărași. Împreuna cu colectivul echipei CJ, am reușit să promovăm acest proiect și să fie finanțat de Compania Națională de Investiții. Acum ceva timp, am mai vizitat partea de fundație , dar în prezent suntem într-o fază mult mai avansată. Am depășit cota 0 a pământului și suntem deja înaintați pentru a putea să construim primul etaj”, a declarat președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță.

Demisolul spitalului va cuprinde, printre altele, spații tehnice, un adăpost tip ala și spații dedicate computerului tomograf și aparatului pentru rezonanță magnetică. Directorul Direcției Tehnice din cadrul CJ, Cosmin Geană,  a explicat în amănunt toate aspectele:

“În momentul de față, ne aflăm în execuția penei de jos, care a avut o grosime de 2 metri. S-a turnat un radier general de 80 de cm, iar în momentul de față suntem în  stadiul de a turna pereții demisolului. E vorba de diafragme de beton. În incinta demisolului, avem poziționate spații tehnice, adăpostul ala și spațiile dedicate computerului tomograf și a aparatului pentru rezonanță magnetică. Lucrările decurg într-un ritm destul de bun. E bine că până în iarnă am ieșit peste cota terenului natural. Pentru constructor, acest aspect e o realizare, deoarece intrăm în anotimpul rece, când precipitațiile îngreunează lucrările în momentul în care ești sub cota terenului. Prinzând o vreme corespunzătoare, se poate lucra și în timpul iernii, cu luarea unor măsuri speciale pentru betoane. Partea care aparține CNI a fost contractată și lucrările sunt în derulare, iar partea pe care CJ și-a asumat-o este cea legată de rețele exterioare. Adică, tot ceea ce este din corpul nou de spital va fi preluat: partea de canalizare, partea de apă, partea de gaze, alimentarea cu energie electrică. Canalizarea menajeră va fi preluată din toate corpurile spitalului și va merge într-o stație de epurare. Se va construi o nouă gospodărie de apă, pentru că pe cea care a stat pe amplasament a trebuit să o desființăm în scopul eliberării terenului pentru CNI. Suntem în faza de proiectare, am contractat proiectarea. Sperăm ca până la sfârșitul anului să avem parte de proiectare, iar la începutul anului viitor să demarăm achiziția pentru execuția lucrărilor care aparțin Consiliului Județean și sunt în valoare de circa 3 milioane de lei cu TVA”, a explicat Cosmin  Geană.

Reprezentantul constructorului, Georgiana Toader, a menționat că speră ca la începutul anului viitor să fie ridicată structura clădirii.

“Acum, față de ultima noastră întâlnire la fața locului, credem că suntem într-un stadiu mult mai avansat cu lucrările. Am trecut de perioada ploioasă și sperăm ca undeva în luna ianuarie a anului viitor să ne ridicăm cu structura. Partea de demisol va cuprinde spațiile tehnice, adăpostul ala și urmează parterul, unde vom avea spațiile administrative, farmacia. De la etajul 1 în sus, vor fi saloanele, pe secții”, a precizat managerul de șantier, Georgiana Toader.

Managerul SJU Călărași s-a arătat imrpresionat de ritmul alert în care se desfășoară lucrările pe șantier.

“Nu am mai văzut un ritm de lucrări așa de alert. Ceea ce vedeți aici, cred că s-a făcut în maximum 3 luni. Să construiești cu asemenea tehnologie într-o groapă, atât de rapid, eu nu mai credeam că în România chiar se poate face acest lucru. Cred că este singura zonă din țară unde se construiește un spital de stat. Aici construim un întreg spital de la zero. Este meritul echipei coordonate de președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță”, a xplicat managerul Bogdan Mihai.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

Polițiștii călărășeni, în serviciu pentru un weekend liniștit

Published

on

ÎN SERVICIU PENTRU UN WEEKEND ÎN SIGURANȚĂ

Acțiunile pentru siguranța comunității din acest weekend au avut ca rezultat prinderea în flagrant a 9 persoane, precum și dispunerea a 2 măsuri preventive. În trafic, pentru neregulile rutiere, 47 de conducători auto au rămas fără permis.

În perioada 24 – 26 iunie a.c., peste 300 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Au fost organizate 36 de acțiuni punctuale și s-a intervenit la 217 evenimente sesizate prin 112.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 56 de infracțiuni, 9 persoane au fost prinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 2 măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate au aplicat 540 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 186.200 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 11 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, au fost reținute 47 de permise de conducere și retrase 13 certificate de înmatriculare.

Exemple:

• La data de 26 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Călărași au depistat în trafic un tânăr în vârstă de 29 de ani, din municipiul Călărași, în timp ce conducea autovehiculul sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive.

La testarea cu aparatul etilotest, tânărul a prezentat o concentrație alcoolică de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei și a depistării substanțelor psihoactive în organism, rezultatul fiind pozitiv la Cannabis-5.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și a substanțelor cu efect psihoactiv”.


La data de 25 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița – Biroul Rutier au depistat pe raza comunei Mânăstirea, județul Călărași, un bărbat de 56 de ani, din comuna Mânăstirea, județul Călărași, în timp ce conducea un autovehicul, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea cu aparatul etilotest bărbatul a prezentat o concentrație alcoolică de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Siguranța și protejarea cetățeanilor repezintă o prioritate pentru noi, așadar, vă recomandăm să respectați legile și regulile de conviețuire socială și să sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat polițist.

Biroul de presa al IPJ Călărași

 

Continue Reading

Știri

Întreruperi de curent în județul Călărași, programate de Enel E-Distribuție

Published

on

E-Distribuţie Dobrogea efectuează în perioada 27 iunie – 1 iulie o serie de lucrări pe rețeaua de transport, fapt pentru care furnizarea energiei electrice va fi oprită în mai multe localități, în diferite intervale orare.

Întreruperile au ca scop realizarea verificărilor pentru asigurarea capacității rețelei de a funcționa și alimenta clienții în bune condiții.

 

 

 

Continue Reading

Știri

PMC a realizat 99 de noi locuri de parcare în municipiul Călărași

Published

on

“Promisiune lansată în campanie pe care am onorat-o! Am finalizat lucrările de amenajare a parcărilor de reședință din zona blocurilor C18, C19, C22, C23 și C29, rezultând în total 99 de locuri de parcare. O parte din lucrări au fost realizate de cei de la Pavaje Spații Verzi. Desigur, în perioada imediat următoare aceste locuri de parcare vor fi concesionate cetățenilor. Rămânem pe baricade pentru a reabilita și zona din spatele blocurilor C24 și C25”, a scris Marius Dulce pe pagină de Facebook.

În același context de amenajare și modernizare a parcărilor de reședință din zona blocurilor, lucrările continuă și în fața blocurilor D21, D22, D24.

“Continuăm seria investițiilor, finanțate de la bugetul local, privind amenajarea de parcări de reședință. Am demarat deja lucrările de modernizare a parcării existente ce se întinde pe o suprafață de peste 2.400 mp, din fața blocurilor D21, D22, D24. Este o promisiune făcută în campanie pornind de la solicitările exprimate de cetățenii care locuiesc aici. În cel mai scurt timp posibil vom finaliza și acest obiectiv”, a punctat primarul edilul Marius Dulce.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro