Connect with us

Breaking News

VIDEO/ Un bărbat de 34 de ani din comuna Roseți s-a sinucis în zona „10 Nivele”

Published

on

Astăzi după amiază, în jurul orelor 13.45, în zona „10 Nivele”, un bărbat în vârstă de 34 de ani, cu domiciliul în comuna Roseți, a fost găsit fără suflare între blocurile L42 și L44. 

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/1699691770121675/

Din primele informații de la fața locului ar fi vorba despre o sinucidere. La fața locului a ajuns de urgență o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean Călărași, aceștia au constatat decesul bărbatului.

Polițiștii desfășoară cercetări în vederea stabili cu exactitate a modului cum s-a produs tragedia.

Cei ce se aflau în zonă susțin că s-ar fi aruncat de pe blocul L44. Cei din bloc spun că accesul pe bloc este imposibil, ușa fiind mereu închisă. La sosirea echipajelor de poliție nu s-a putut stabili cu certitidune locul de unde s-a aruncat.

UPDATE – Daniel Bancu avea probleme psihice

Daniel Bancu, un tânăr de 34 de ani cu domiciliul în comună Roseți, stabilit în Dichiseni, împreună cu tatăl său. Acesta s-a aruncat în gol de pe mansarda blocului L44, din mun. Călărași, în ziua de 18 mai a.c. A sărit în gol mai mult de 30 m înălțime. Bunica lui Bancu Daniel nu s-a așteptat la un asemenea gest din partea bărbatului. Aceasta l-a crescut de la vârsta de doar 5 luni. Daniel a fost internat, în repetate rânduri în spitale de psihiatrie, fiind internat pentru prima dată în spitalul Săpunari. Acesta era destul de agresiv cu în ultima perioadă, fapt recunoscut și de rudele bărbatului.

A ales să-și pună capăt zilelor din blocul unde, a locuit, în urmă cu mai bine de 18 ani, bloc în care mama tânărului s-a stins din cauza cancerului.

Bancu Daniel, cunoscut ca Dan Grasu a fost externat pe semnatură de către tatăl său din spitalul Săpoca.  O venică l-a văzut pe tânăr plecând la oraș cu un card bancar. Vecina spune că tânărul a mai mucrat și prin străinătate, susținând că Daniel ar putea avea asupra lui o sumă de 1.200 lei, lucru confirmat de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, Bianca Ghiveci.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Cod galben de vreme rea în județul Călărași

Published

on

Cod galben de vreme rea în județul Călărași

În această dimineață, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași informează despre emiterea unui cod galben de vânt puternic pentru mai multe localități din județul Călărași. Conform avertismentului, intensificările temporare ale vântului vor depăși la rafală viteza de 55 km/h în zonele Borcea, Dragalina, Perișoru, Jegalia, Unirea, Stefan cel Mare și Dichiseni.

Codul galben va fi valabil în intervalul 27.04.2023 orele 10:00 – 16:00, iar autoritățile recomandă precauție în aceste zone, mai ales pentru șoferii care circulă pe drumurile din zonă.

În astfel de cazuri, autoritățile recomandă cetățenilor să evite deplasările în aer liber în această perioadă și să-și asigure obiectele aflate în aer liber pentru a preveni eventualele pagube produse de vânt.

De asemenea, se recomandă ca cei care locuiesc în zonele afectate să se asigure că ferestrele și ușile sunt bine închise și să evite deplasarea prin zonele cu arbori sau stâlpi electrici în această perioadă.

Continue Reading

Breaking News

ISU Călărași are 18 noi salvatori din pasiune

Published

on

Noi voluntari s-au înscris în programul „Salvator din pasiune” la I.S.U. Călărași. 18 tineri s-au înscris în prima serie de recrutare din acest an a proiectului ”Salvator din pasiune” și au început deja activitățile inițiale de pregătire.

Ei vor să se alăture pompierilor militari călărășeni în nobila lor misiune de a veni în ajutorul semenilor.

Cu toţii sunt tineri și sunt pregătiți să facă față unor provocări noi, sunt dispuși să ajute și foarte interesați să învețe, să știe cât mai multe lucruri despre folositrea accesoriilor şi despre atribuțiile salvatorului din pasiune.

Demersul Inspectoratului pentru Sitauţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călărași are la bază pregătirea tinerilor şi sprijinirea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

Activităţile de voluntariat sunt determinate de implicarea activă a voluntarului în viaţa comunităţii şi constau în participarea efectivă la acţiunile de răspuns operativ generate de manifestarea situaţiilor de urgenţă (incendii, inundaţii, dezastre naturale, epidemii, etc.), însuşirea şi punerea în aplicare a noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar, precum şi în cele de popularizare în rândul cetăţenilor a măsurilor preventive.

După parcurgerea unor programe de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele inspectoratului vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori în proiectul „Salvator din pasiune” sunt următoarele:
– vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;
– apt din punct de vedere medical;
– să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiuni lor cu intenţie;
– să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi
– Plutonier adjutant şef Tătăranu Ştefan-Ovidiu

Continue Reading

Breaking News

Ce a pățit o chiriașă care nu i-a răspuns proprietarului la telefon

Published

on

Furată de un somn adânc, o tânără din municipiul Călărași, care locuiește în chirie într-o garsonieră situată pe strada Progresul, a pus pompierii pe drumuri în această seară, după ce proprietarul a sunat la numărul de urgență 112 anunțând că aceasta nu răspunde la telefon.

Ajunși de urgență la fața locului cu mai multe autospeciale, printre care și o scară mobilă, salvatorii au pătruns în locuința respectivă, după ce au forțat unul dintre geamurile apartamentului.

În garsonieră, pompierii au găsit o tânără de 30 de ani care dormea.

Continue Reading

Cele mai accesate articole