in

VIDEO. Sinucidere în grup în apele Brațului Borcea

Sinucidere în grup în apele Brațului Borcea. O familie ajunsă la capătul răbdării și sărăciei a decis să-și pună capăt zilelor. Niculina și Veronica Oprea, împreuna cu Săndel, soțul Veronicăi, s-au aruncat în apele reci ale Brațului Borcea după ce ar fi băut otravă. La sosirea pompierilor, ambele femei au fost declarate decedate. Bărbatul ( 55 ani) a fost scos din apa în viață, însă în stare de hipotermie. A fost dus de urgență la Spitalul Județean Călărași pentru îngrijiri de specialitate. Niculina avea 77 ani, iar fiica acesteia, Veronica Oprea 47 de ani. Familia era cunoscută cu afecțiuni psihice.

ANTECEDENTE DE SINUCIDERE ÎN 2017

Conform datelor, în anul 2017 familia Oprea a mai avut o altă tentativă de sinucidere. Au băut otravă și s-au aruncat în apele Borcei, în zona fabricii Romply din municipiul Călărași.

FAMILIA OPREA A AJUNS PE STRĂZI DIN CAUZA SĂRĂCIEI

Au ajuns să locuiască pe străzile municipiului Călărași după ce apartamentul în care locuiau a fost scos la vânzare de autorități pentru a acoperi datoriile către autoritățile publice și cele de furnizare a utilităților. Familia a primit, într-un final, un apartament social cu 2 camere oferit de Primăria Călărași, în cartierul 2 Moldoveni, bloc J21. Primăria Călărași le-a pus la dispoziție în anul 2017 un apartament social. L-au pierdut din cauza datoriilor. Băncile din zona RDS&RCS au devenit noua casă, familia trăind din mila locatarilor. Primeau mâncare și haine ocazional.

Primăria Călărași a avut mai multe intervenții pentru această familie neajutorată, însă refuzul categoric al celor 3 a stopat orice întenție de sprijin din partea autorităților.
Bărbatul care a supraviețuit se află în stare stabilă.

“În urmă cu puțin timp, pompierii militari din cadrul detașamentului Călărași au fost solicitați să intervină cu un echipaj de prim ajutor și un echipaj de descarcerare în municipiul Călărași, în zona Parcului Mare, pe malul Brațului Borcea, unde, din nefericire, trei persoane au ajuns în apa rece. Au fost extrase două persoane, în primă fază, ambele femei, acestea erau în stop cardio-respirator. A fost extrasă și a treia persoană, un barbat, în stare de hipotermie. S-a acordat primul ajutor medical la fața locului, a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Călărași. Vă spuneam că au fost trei persoane, două de sex feminin, din păcate decedate. Medicul venit la fața locului a constatat acest lucru”, a declarat purtătorul de cuvânt aI ISU Călărași, Ovidiu Tătăranu.

4.1 7 votes
Article Rating

What do you think?

-5 points
Upvote Downvote

Total votes: 9

Upvotes: 2

Upvotes percentage: 22.222222%

Downvotes: 7

Downvotes percentage: 77.777778%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Mesajul inspectorului general al ISJ Călărași, Roxana Pațurcă, pentru directorii de școli

Noile restricții în România au fost aprobate de guvern și intră în vigoare de sâmbătă