Connect with us

Știri

VIDEO. Teren de fotbal nou în comuna Unirea. Ciprian Olteanu: Nu ne așteptam să avem un asemenea număr mare de tineri prezenți

Published

on

Unirea, localitatea de lângă brațul Borcea din județul Călărași, a a marcat un moment semnificativ în dezvoltarea sportului și a comunității locale. Un teren de fotbal impresionant a fost inaugurat la sfârșitul acestei săptămâni. Evenimentul a fost onorat de prezența lui Ciprian Andrei Olteanu, cel mai tânăr primar al județului, care a fost gazda unui meci amical pasionant între două echipe de tradiție, Old Boys și Dunărea Old Boys.

Pentru primarul Ciprian Andrei Olteanu, această realizare reprezintă o necesitate pe care a identificat-o cu mult timp în urmă. “Stadionul este construit pe vechea locație, dar suprafața de joc era pur și simplu impracticabilă, provocând numeroase accidentări. În plus, atunci când echipele adverse veneau să joace împotriva noastră, se confruntau cu denivelări care nu erau potrivite pentru un meci competitiv. Așadar, am considerat că este absolut necesar să facem un pas hotărât înainte,” a declarat primarul.

Inițial, investiția a început cu un buget modest de 50.000 RON, însă rezultatele sunt cu adevărat impresionante. Eforturile primarului Olteanu și ale consilierilor din comuna Unirea au transformat suprafața de joc într-un teren de fotbal modern. Au fost scoși 30 cm de pământ, s-a realizat un drenaj corect, s-a adus un strat de nisip și pământ nou. Aleile au fost sistematizate și dotate cu folie de protecție împotriva buruienilor. Iar suprafața de joc nu este gazon rulou, ci un gazon însămânțat, cu un sistem de irigații în totalitate îngropat în sol.

Un aspect important este independența energetică a stadionului, cu un foraj de apă dedicat și un generator de rezervă pentru cazuri de lipsă de curent. Acest stadion devine astfel o resursă valoroasă pentru comunitatea Unirea, oferind nu doar un teren de joc modern, ci și facilități esențiale pentru evenimente sportive și sociale.

Advertisement

Când vine vorba de reacția tinerilor din Unirea, aceasta a fost extrem de pozitivă. Cele două tribune, amplasate în lateral și în centrul stadionului, au fost rapid ocupate de entuziaști. “Nu ne așteptam să avem un asemenea număr mare de tineri prezenți. Oamenii se adună pentru a vedea cele două echipe inaugurând noul stadion, iar asta ne motivează să continuăm să dezvoltăm sportul și infrastructura locală,” a adăugat primarul Olteanu.

Noul stadion de fotbal din Unirea devine, fără îndoială, o realizare semnificativă pentru comunitate, un loc în care pasiunea pentru fotbal și sport în general va crește și va aduce bucurie localnicilor pentru mulți ani înainte.

Știri

Caniculă în Călărași. A fost emis un nou cod galben pentru temperaturi ridicate. Cum ne protejăm de temperaturile extreme

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași a transmis o nouă avertizare de cod galben de caniculă pentru ziua de mâine, 25 iunie, care vizează întreg județul Călărași. Conform acestei atenționări, se așteaptă un val de căldură extremă, cu temperaturi ce vor atinge valori cuprinse între 34 și 35 de grade Celsius. În plus, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, ceea ce indică un disconfort termic accentuat.

Canicula reprezintă o amenințare serioasă pentru sănătatea publică, în special pentru categoriile vulnerabile, cum ar fi vârstnicii, copiii și persoanele cu afecțiuni medicale preexistente. Disconfortul termic accentuat poate conduce la deshidratare, insolație și alte probleme de sănătate legate de căldură. De asemenea, poate afecta activitățile zilnice și randamentul la locul de muncă.

ISU Călărași recomandă populației să ia măsuri preventive pentru a face față valului de căldură:

Hidratare Adecvata: Consumați cel puțin 2 litri de apă pe zi, evitând băuturile alcoolice și cele cu conținut ridicat de zahăr.

Advertisement

Evitarea Expunerii la Soare: Încercați să evitați expunerea directă la soare între orele 11:00 și 18:00. Dacă trebuie să ieșiți, purtați haine lejere, de culoare deschisă și protejați-vă capul.

Răcorirea Locuinței: Folosiți aparatele de aer condiționat sau ventilatoarele și închideți ferestrele în timpul zilei pentru a menține locuințele răcoroase.

– Precauții Speciale pentru Persoanele Vulnerabile: Acordați o atenție deosebită copiilor, vârstnicilor și celor cu afecțiuni cronice, asigurându-vă că sunt hidratați și protejați de căldură.

Dacă totuși vă încumetați să vă bucurați de temperaturi ridicate, o puteți face fie la o piscină, fie pe una dintre plajele de lângă Călărași. Plaja Pod 4 sau Samskara Beach pot fi cele mai bune alegeri pentru un bronz ideal.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Primele răspunsuri oficiale în cazul hidranților defecți. ISU a identificat multiple asupra benzinăriei de lângă casa incendiată

Published

on

Un incendiu de proporții a izbucnit joi după-amiază, 20 iunie, pe strada Varianta Nord din municipiul Călărași, cuprinzând o casă locuită de mai multe persoane. Incidentul a creat clipe de coșmar pentru locuitorii din zonă și a scos la iveală deficiențe semnificative în sistemul de alimentare cu apă necesar pentru stingerea incendiilor.

Flăcări de necontrolat și vânt puternic

Incendiul, care a izbucnit în jurul orei 15:00, a mistuit rapid acoperișul și o parte din structura casei. Vântul puternic din acea după-amiază a agravat situația, împiedicând eforturile echipelor de intervenție. Pompierii au fost alertați imediat și mai multe autospeciale s-au deplasat la fața locului.

Probleme cu hidranții și alimentarea cu apă

Misiunea pompierilor a fost îngreunată și de problemele cu alimentarea cu apă. Primele autospeciale sosite au rămas fără apă, iar hidranții din apropierea benzinăriei nu aveau suficientă presiune. Situația a fost rezolvată doar după ce operatorul Ecoaqua a trimis două cisterne cu apă, fiecare având o capacitate de 10.000 de litri.

Verificări și deficiențe

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași a confirmat că ultima verificare a benzinăriei Petrom a avut loc pe 7 septembrie 2023. În urma controlului, au fost identificate patru nereguli, care au fost sancționate conform legislației în vigoare.

Punctul de vedere al ISU Călărași:

Advertisement
  • Ultima verificare: 07.09.2023
  • Nereguli identificate: Patru, sancționate conform Legii nr. 307/2006 și HG nr. 537/2007
  • Funcționarea hidranților: Hidranții funcționau, dar nu aveau capacitatea de a satisface rapid necesitățile celor patru autospeciale.

De cealaltă parte, reprezentanții Petrom au spus pompierilor că ECOAQUA SA este responsabilă de montarea și funcționalitatea hidranților din incinta benzinăriei.

Într-un răspuns pentru Canalsud.ro, ECOAQUA spune că Petrom nu a informat operatorul cu privire la nefuncționalitatea hidrantului defect din incinta lor.

Potrivit datelor, pe raza municipiului Călărași există aproximativ 200 de hidranți amplasați pe domeniul public, pe care pompierii sau alte servicii de urgență i-ar putea folosi în caz de urgență. Mare parte dintre aceștia sunt nefuncționali. Surse din rândul pompierilor spun că mare parte dintre hidranții montați pe Varianta Nord din municipiul Călărași, în zona Saint-Gobain, sunt distruși de camioanele care staționează lângă partea carosabilă.

Reprezentanții benzinăriei Petrom nu au oferit încă un punct de vedere oficial referitor la deficiențele constatate. În schimb, pompierii au subliniat importanța unei bune colaborări cu operatorii de apă și necesitatea unor revizuiri periodice și riguroase ale sistemelor de alimentare cu apă pentru a preveni situații similare în viitor.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Accident în Călărași: Un șofer neatent a provocat un accident rutier la Orizont

Published

on

În dimineața zilei de duminică, la ora 02:00, un nou accident de circulație a avut loc în municipiul Călărași, la intersecția Orizont. Un autoturism înmatriculat în Italia, condus de un șofer imprudent, a acroșat un Mercedes care circula regulamentar pe strada București, condus de un alt tânăr.

Polițiștii și o ambulanță s-au deplasat de urgență la fața locului. Din fericire, nu au fost raportate victime.

Conform declarațiilor martorilor și verificărilor preliminare ale poliției, șoferul autoturismului înmatriculat în Italia a fost găsit vinovat pentru neacordarea priorității. Ca urmare, acestuia i s-a reținut permisul de conducere, devenind pieton pentru fapta sa.

Poliția continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate circumstanțele producerii accidentului.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate