Connect with us

Știri

VIDEO. Târg de Crăciun, organizat în comuna Dragalina. Primarul descrie munca din anul 2021

Published

on

Comuna Dragalina și-a propus să intre în grupul select al comunelor din România care organizează târguri de Crăciun de neuitat. În acest an, în Dragalina s-a desfășurat, în perioada  20-22 decembrie a.c, o nouă ediție a unui târg dedicat acestei perioade din an, eveniment la care au luat parte sutele de tineri din localitate, cadre didactice și personalități marcante ale județului.

Ziua de miercuri, 22 decembrie, a marcat ultima zi a evenimentului, motiv pentru care Primăria Dragalina alături de Consiliul Local și conducerea Liceului Tehnologic „Duiliu Zamfirescu”, au oferit cadouri elevilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Despre acest eveniment, cât și despre restul lucrurilor bune ce s-au realizat în localitate, în rândurile de mai jos…

Cu ce gânduri încheiați acest an și care sunt realizările pe care ați reușit să le duceți la bun sfârșit?

„Anul acesta a fost un an greu, dar și cu satisfacții. Am reușit să realizăm în comuna Dragalina și satul Drajna aproximativ 14 kilometri de rețea de gaze cu branșamente, branșamentele fiind realizate gratuit de către DistriGaz până la limita de proprietate a cetățeanului.” – declară primarul Stanciu Gabrie, apoi continuă „Nu știu dacă în județul Călărași sau Ialomița sau eventual în România a mai reușit cineva anul acesta 14 kilometri de extindere de rețea de gaz. Tot acum 2 zile am reușit să închidem cu ajutorul CNI licitația pentru primul loc de asfaltare. Am predat amplasamentul, se lucrează la proiect. Sperăm ca la începutul lunii Martie, cum dă ghiocelul, să ne apucăm de asfaltare la primul loc.mCa realizări anul acesta suntem pe final să închidem sistemul de drenaj cu desecare pe zona unde avem inundații și dacă Dumnezeu ne ajută îl vom pune în funcțiune. Cu siguranță în Ianuarie – Februarie îl vom avea operațional. Tot pentru în investiții, în anul 2022 avem scos la licitație și se va închide în Ianuarie – Februarie licitația pentru o nouă bază sportivă Euro 2020 care va fi făcută în colaborare cu CNI și Federația Română de Fotbal.

Tot cu CNI avem la licitație dispensarul uman, pentru că trebuie să ne ocupăm și de sănătate, lotul 2 de asfaltare, lucrări din primă urgență, care este la CNI în evaluare și se va scoate cât mai repede la licitație, lucrăm la încă 2 proiecte pe PNRR și pe Anghel Saligny pentru asfaltare. Avem pregătite pentru fondul de mediu, pentru eficiență energetică la tot ce înseamnă gospodărie de apă, stație de epurare Drajna, Dragalina și Constantin Brâncoveanu, parcuri de panouri fotovoltaice și vă spun și de ce – pentru că noi dacă reușim să construim acele parcuri de panouri fotovoltaice care să ne asigure consumul de energie electrică de la aceste stații de apă și consumul de la canalizare vom ține prețul la un preț mai mic pentru populație și vom reuși să mergem cu bine înainte. Dacă prețul la energie electrică și la gaze a crescut enorm de mult, trebuie să găsim măsuri să reducem cheltuielile și costurile.” – a precizat primarul Comunei Dragalina, Stanciu Gabriel

Vedem în spatele dumneavoastră un eveniment în plină desfășurare.

„Începând de luni, fiind școala cu cel mai mare număr de elevi din județul Călărași, am început activitatea și festivitatea de premiere și serbarea de final de an, nu școlar, de final de an calendaristic, de Crăciun, unde copiii își primesc darurile de la primăria Dragalina. Au fost niște momente frumoase.

Astăzi încheiem aceste evenimente și pe această cale le mulțumesc cadrelor didactice, copiilor, părinților le doresc multă sănătate, să avem putere de muncă, să scăpăm de pandemie și să putem să mergem înainte uniți pentru România. Să lăsăm discuțiile și politica la o parte pentru că pentru noi faptele contează cel mai mult. Politica mea înseamnă fapte, nu vorbe.” – a declarat, printre altele, primarul din Dragalina, Stanciu Gabriel.

„Festivitatea marchează, în fiecare an, în Comuna Dragalina, inceputul sarbatorilor de iarnă.
Acest târg prevestește nașterea mântuitorului Isus Hristos fiind puse în scenă de către elevii Liceului Tehnologic „ Duiliu Zamfirescu” Dragalina coordonați de către doamnele și domnii profesori educatori/ învățători și diriginți o multitudine de colinde și scenete. În aceeași măsură, menținând și respectând normele de protecție împotriva SarsCov 2, are loc și târgul de produse de sezon confecționate de elevii noștri din diferite materiale.
Cu sprijinul Primăriei Comunei Dragalina și a domnului Primar Stanciu Marian Gabriel, anul acesta, evenimentul a avut loc în incinta Centrului Cultural Dragalina.
Elevii și personalul unității, în urma implicării în acest eveniment, au fost recompensați de către Moș Crăciun, prin Consiliul Local Dragalina și persoana domnului Primar Stanciu Marian Gabriel, cu cadouri de Crăciun pentru un numă de peste 1300 de persoane.
Mulțumim elevilor, părinților, cadrelor didactice participante la eveniment, dar și reprezentanților comunității locale, pentru devotamentul și implicarea în activitate și le urăm pe această cale, tuturor, „Sărbători binecuvântate și an nou cu mii de împliniri și realizări!” – a declarat  directoarea Liceului Tehnologic „Duiliu Zamfirescu” Dragalina, prof. Cristina Colțea

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

Piste pentru biciclete în comuna Frăsinet

Published

on

Primăria Frăsinet din județul Călărași a solicitat Consiliului Județean Călărași transmiterea unor terenuri aflate în administrarea publică pentru demararea unui proiect pentru realizarea unor piste pentru biciclete.

Primăria Comunei Frăsinet, prin adresa nr. 647 din 16.05.2022, înregistrată la Consiliul Judeţean Călăraşi sub nr. 7458 din aceeaşi dată, solicită transmiterea unor terenuri, aflate în domeniul public al Județului Călărași și administrarea Consiliului Judeţean Călăraşi, situate de o parte şi de alta a drumului judeţean DJ 303 cu nr. cadastral: 22475, cu o lungime totală pe sens de 3,90 km şi o lăţime de 1 m, în administrarea Consiliului Local al Comunei Frăsinet, pentru înfiinţarea unor piste de biciclete.

Potrivit proiectului de Hotărâre dezbătut în ședința ordinară a CJ Călărași din 25 mai, Consiliului Local al Comunei Frăsinet a primit în administrare mai multe terenuri aflate în domeniul public al Județului Călărași, situate de o parte şi de alta a drumului judeţean DJ 303, pe o perioadă de 15 ani de zile, cu o lungime totală pe sens de 3,90 km şi o lăţime de 1 metru, pentru înfiinţarea unor piste de biciclete.

 

Continue Reading

Știri

Copiii de la grădinița „Țara Copilăriei” în vizită la sala de box a CSM Călărași

Published

on

Preşcolarii din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit “Țara Copilăriei” – Călărași au vizitat sala de box din cadrul Clubul Sportiv Municipal Călărași.

“Joi, 26 mai, am avut plăcerea de a face un antrenament în sala de box a CSM Călărași, alături de copiii de la G.P.P. “Țara Copilăriei”, grupa mijlocie “Furnicuțele”, care ne-au vizitat însoțiți de doamnele educatoare, Diana Lavinia Ivanciu si Talianu Adina. A fost o experiență foarte frumoasa, iar micuții noștri oaspeți au avut parte de primul antrenament de box din viața lor, boxul fiind un sport care creste încrederea in forțele proprii, dar si o școală a formarii caracterelor puternice. Ne-am jucat, am lovit la sac și am încercat sa învățăm “primii pași în box”. Suntem siguri că printre acești copii se afla si campionii de mâine, cei care vor face cinste orașului nostru si de care sa fim cu toții mândri.” – scrie Valentin Anghel, antrenor al CSM Călărași

Continue Reading

Știri

Avertizare de vreme rea: cod galben de ploi torențiale și vijelii

Published

on

Foto: Profimedia Images

Meteorologii au emis două alerte de vreme rea, care vizează toată țara. Vor intra în vigoare două avertizări – cod galben și cod portocaliu – de ploi și vijelii.

COD GALBEN – Instabilitate atmosferică accentuată, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, 55-75 km/h, averse torențiale si izolat grindină, 20-30 l/mp si izolat 40 l/mp. Interval de valabilitate: 29 mai, ora 12 – 30 mai, ora 10. ISU Călărași

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în regiunile sudice, sudestice și centrale, iar duminică (29 mai) local și în cele nordice. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…75km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40l/mp.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.