Connect with us

Știri

VIDEO. Stația de apă din Chirnogi a fost vandalizată. Primarul face apel la ajutorul cetățenilor

Published

on

S-a întâmplat în comuna Chirnogi din Călărași la sfârșitul acestei săptămâni. Dacă ar fi să ne bazăm pe superstiții, ziua de vineri, 13 ianuarie a fost una cu ghinion. Stația de epurare din localitate a fost vandalizată, geamurile au fost făcute țăndări. Nici stâlpii de iluminat montați pentru a lumina zona nu au fost iertați de făptași. 

Primarul din localitate, Ion Ștefan, a făcut publice mai multe imagini în care sunt prezentate pagubele produse în urma actelor de vandalism. 
„Din nefericire, după cum puteți observa în materialul video de mai jos, anumiți semeni de-ai noștri împiedică procesul de dezvoltare, de evoluție al localității Chirnogi.”
Potrivit primarului, stația de epurare ar urma să fie modernizată prin PROGRAMUL OPERAȚIONAL INFRASTRUCTURĂ MARE – FODURI EUROPENE în următoare perioadă, însă aceste acte de vandalism care provoacă pagube semnificative îngreunează proiectul promis de administrație:
(…) „Vom încercă punem în funcțiune Stația de Epurare a localității Chirnogi precum și vom efectua branșamentele aferente prin care dumneavoastră veți fi racordați la sistemul de canalizare, dar din păcate constat printre noi exista persoane care provoacă pagube serioase și destul de costisitoare care ne împiedică ducem la bun sfârșit acest proiect(…) – a mai precizat edilul în postarea de pe Facebook.
„Degeaba se chinuie domnul Primar sa facă tot ce trebuie in comuna ca nu merita in primul rând nu știe sa aprecieze consăteni noștri cu părere de rău
Dar domnul primar are dreptate in tot ce spune cu respect domnul primar.” – spune o localnică într-un comentariu.
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Viorel Ghiveci, noul administrator special al AFC Dunărea Călărași 2005

Published

on

Asociația de Fotbal Club Dunărea 2005 Călărași își va schimba administratorul special, începând cu data de 10 aprilie 2023. Viorel Ghiveci va prelua această poziție, înlocuindu-l pe Aurel Stan, care și-a dat demisia la data de 9 martie 2023. Potrivit surselor, Stan a decis să plece din cauza pretențiilor  de reorganizare sportivă  solicitate de superiori pe care acesta nu le-ar fi putut onora. În cadrul unei conferințe de presă recente, Stan a declarat că a luat această decizie după o întâlnire cu conducerea Federației Române de Fotbal (FRF), unde a observat un accent mare pe performanța sportivă și a decis să facă un pas în spate.

 

Viorel Ghiveci, absolvent al Academiei de Poliție și fost lucrător al Inspectoratului Județean de Jandarmi Călărași, va avea o indemnizație de 5.000 de lei net pe lună. El și-a prezentat planurile pentru mandatul său în cadrul unei ședințe ordinare de Consiliu Județean, în data de 29 martie. Ghiveci a afirmat că își dorește promovarea și dezvoltarea fotbalului de performanță și a sportului, în general, prin asigurarea unui proces de pregătire și competiție la un nivel ridicat, în cadrul clubului Dunărea 2005.

Cu o vastă experiență în domeniul juridic și militar, Ghiveci se bucură de un plan bine pus la punct pentru a-și atinge obiectivele în noua sa poziție. În trecut, acesta a activat în structurile Jandarmeriei Române, până în anul 2020, când a trecut în rezervă cu gradul de colonel din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui. Din acel moment, Ghiveci a activat în cadrul biroului său de mediere din zona Călărașiului.

Continue Reading

Știri

Elevii a patru clase din Călărași, captivați de exponatele de la Muzeul Științele Naturii

Published

on

Vizita la Muzeul Științele Naturii pentru elevii celor patru clase din municipiu a fost o modalitate foarte plăcută de a învăța lucruri noi.

Au fost captivați să vadă expus în diorame habitatul păsărilor și animalelor din regiunea Dunării, explorând fiecare exponat cu o mare curiozitate.


Viorel Cristea expertul pasionat și proprietar al exponatelor muzeului a fost un povestitor pe placul copiilor, oferind elevilor informații noi care le-a dezvoltat gustul pentru frumos dar și imaginația.

Copiii au participat și la atelierele din grădina Muzeului Dunării de Jos.
Fotografiile realizate pe parcursul vizitei reflectă încântarea copiilor la joaca cu podeaua și cartea interactivă.

Continue Reading

Știri

A fost semnat contractul pentru DJ311

Published

on

Astăzi, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor și Administrației Publice, alături de secretarul de stat Marcel Alexandru Stoica contractul de finanţare pentru Modernizarea drumului județean DJ 311, Arțari km0+000-Nicolae Bălcescu km 17+650

Proiectul este finanțat prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, cu o valoare de 106.144.113,85 lei

Continuăm dezvoltarea și modernizarea infrastructurii județului.

Continue Reading

Cele mai accesate articole