Connect with us

Știri

VIDEO. Sens giratoriu temporar, în intersecția de la 5 Călărași

Published

on

Municipiul Călărași are un nou sens giratoriu. Administrația locală prin Comisia pentru Siguranța Circulației Călărași a adoptat, la începutul acestui an, un proiect ce privește montarea unui sens giratoriu temporar in intersecția de la 5 Calarasi, o intersecție destul de aglomerată la orele de vârf.

Luni, 27 septembrie a.c., au început lucrările de amenajare a noului sens giratoriu. Traficul rutier a fost restricționat în intervalul 10.00 – 14.00, circulația fiind dirijată de polițiștii locali.

Viceprimarul Liviu Coman s-a deplasat alături de specialiștii din cadrul Primăriei Municipiului Călărași pentru a verifica lucrările. Acesta susține că soluția de amplasare a sensului giratoriu ar putea rezolva multe probleme întâmpinate de conducătorii auto.

Primarul Municipiului Călărași, Marius Dulce: „Am luat în calcul 2 sensuri giratorii în zonele menționate, dar anul acesta vom amplasa un sens giratoriu balizat ca să vedem cum va funcționa în zona „5 Călărași”, deoarece este foarte aglomerată și atunci în comisia de siguranță a circulației am luat decizia de a aviza un sens giratoriu în acea zonă. Vom vedea cum va funcționa și în felul acesta putem să dezvoltăm și alte sensuri giratorii în oraș” – a declarat primarul municipiului la începutului acestui an, într-un interviu acordat CălărașiPRESS

Viceprimarul Municipiului Călărași, Liviu Coman:Înainte de toate, aș dori să prezint scuzele primăriei municipalității pentru disconfortul creat participanților la trafic cu ocazia amenajării acestui sens giratoriu. Inițiativa a aparținut Primăriei Municipiului Călărași, evident, a administratorului public, în dorința de a securiza și fluidiza traficul în zonă, fiind bine cunoscut faptul că intersecția de față, de-a lungul timpului, a prezentat multe controverse privind siguranța în circulație și fluidizarea traficului. Personal, am convingerea că va funcționa eficient acest sens giratoriu. Deocamdată, el este amenajat cu caracter provizoriu datorită faptului că în viitorul nu foarte îndepărtat urmează ca întreaga stradă București să fie reabilitată în cadrul unui proiect finanțat pe fonduri europene. Am speranța că în momentul respectiv va fi inclus în proiectul de execuție al modernizării străzii București, ocazie prin care, probabil, va trebuie să-l amenajăm definitiv.”

Domnul primar, Marius Dulce, vorbea despre implementarea acestui proiect de undeva de la jumătatea anului. De ce s-a întârziat?
Liviu Coman: Într-adevăr s-a întârziat destul de mult, din cauza procedurilor de avizare, obținerea acestora și nu în ultimul rând, a procedurilor de achiziție a firmei de execuție. Iată-ne astăzi în situația de față, în care este în curs de amenajare. În jurul orei 14:00 circulația va reîncepe.

S-a discutat despre implementarea unui sens giratoriu și la intersecția dintre Prelungirea București și Bulevardul Nicolae Titulescu?

Liviu Coman: Avem și această inițiativă în curs de desfășurare. De asemenea, avem în analiză posibilitatea amenajării unui sens giratoriu și în intersecția Bulevardul Cuza-Vodă cu Republicii. Vă spuneam, cred în eficiența acestor sensuri giratorii, în mai buna desfășurare a traficului în municipiul Călărași.
Ce mai are municipalitatea în plan pe linie de dezvoltare în următoarea perioadă a anului?
Liviu Coman: Municipalitatea a obținut o finanțare de aproximativ 48 de milioane de euro în niște proiecte foarte promițătoare și aici aminteam modernizarea străzii București, urmează amenajarea acelei pietonale care pleacă de la intersecția Stop din fața prefecturii și se va încheia în piața veche. De asemenea, este vorba de modernizarea și amenajarea zonei de Vest și a parcului Navrom cu o pistă de biciclete. Am amintit doar dintre cele mai mari proiecte, fiind și altele mai mici care sperăm noi ca până la finele anului 2021 să fie executate.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

Ecoaqua Călărași a început reabilitarea rețelei de canalizare menajeră a blocurilor N28 / N29

Published

on

Începând cu data de miercuri, 26 mai a.c., operatorul ECOAQUA S.A. CĂLĂRAȘI a început reabilitarea rețelei de canalizare menajeră aferentă blocurilor N28 – N29 din municipiul Călărași.

Vă reamintim că operatorul ECOAQUA demarează o campanie de informare

Operatorul ECOAQUA S.A. Călărași demarează o campanie de informare și de conștientizare către toți consumatorii cu privire la modul inconștient și nepăsător de aruncare a deșeurilor în rețeaua de canalizare.

Pe primele locuri printre cauzele care determină colmatarea/înfundarea sistemului de canalizare sunt 𝐧𝐞𝐫𝐞𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐫𝐞𝐠𝐮𝐥𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐞𝐥𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐮𝐭𝐢𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐥 𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞. Din nefericire pentru noi, cât și pentru dumneavoastră, acest lucru duce la refularea sistemului de canalizare inclusiv în imobile.

Continue Reading

Știri

UPDATE/ GRUPARE INFRACȚIONALĂ SPECIALIZATĂ ÎN CONTRABANDĂ CU BIJUTERII DIN AUR, DESTRUCTURATĂ

Published

on

În urma celor peste 200 de percheziții, efectuate, la data de 25 mai a.c., de Poliția Română, prin Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Călăraşi, au fost ridicate peste 21 de kg de bijuterii din aur în valoare de aproximativ 5.000.000 de euro , 147.293 de lei, 19.327 de euro, 765 de dolari, 89.580 de lire turcești și 10 lire sterline, 3 autoturisme, un pistol cu bile din cauciuc, deținut fără autorizație, 1.860 de țigarete, 192 de articole vestimentare purtând însemnele unor mărci identice sau similare cu o marcă înregistrată pe teritoriul național și 22 de parfumuri de diferite mărci.

De asemenea, au fost puse în executare 28 de mandate de aducere, iar în urma audierilor, a fost dispusă reținerea a 8 persoane, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate, în cursul zilei de astăzi, judecătorului de drepturi și libertăți, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile. Totodată, față de 4 persoane a fost luată măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Reamintim că, la data de 25 mai 2022, Poliția Română, prin Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Călăraşi, au efectuat peste 200 de percheziții domiciliare, în județele Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vaslui, Vâlcea și Vrancea, precum și în municipiul București, în cadrul unei acțiuni care a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu aur.

Începând cu luna iulie 2021, a fost constituit un grup infracțional organizat, care a acționat până în luna mai 2022, în scopul comiterii infracțiunii de contrabandă cu bijuterii din aur provenite din Turcia.

Astfel, profitând de experiența lor acumulată în domeniu (în calitate de deținători ai unei societăți comerciale cu profil amanet în mun. Medgidia, județul Constanța), liderii grupului infracțional organizat au sesizat potențialul uriaș de obținere a unor câștiguri ilicite, prin introducerea în țară, prin punctele de trecere a frontierei, a unor cantități mari (de ordinul kilogramelor) de bijuterii din aur, eludând astfel plata taxelor prevăzute de lege (TVA și taxe vamale).

În vederea minimizării riscurilor, membrii grupului infracțional organizat se deplasau în Turcia unde vizualizau marfa de contrabandă, negociau cantitățile și prețurile, aceasta fiind expediată, prin intermediul altor autocare decât cele cu care călătoreau aceștia. În acest scop, membrii grupului infracțional organizat au stabilit relații cu șoferi de încredere, care, în schimbul unor sume de bani, au fost de acord să disimuleze coletele cu aur în autocarele conduse de ei.

Din judeţul Constanţa, municipiile Constanţa şi Medgidia, s-au efectuat în mod constant numeroase curse cu autocarul către Turcia, fiind introduse în țară de către membrii grupului, săptămânal, uneori de mai multe ori pe săptămână, colete cu aur în vederea comercializării la negru.

Grupul infracțional organizat a avut o activitate infracțională intensă, dezvoltând o adevărată rețea de distribuție de bijuterii de aur, folosind în acest scop multe alte persoane dispuse să ia parte la aceste activități ilicite, în schimbul obținerii de venituri ilegale generoase.

Pe parcursul urmăririi penale, au fost depistate două transporturi efectuate în septembrie 2019 și februarie 2022, fiind indisponibilizată cantitatea de aproximativ 2,3 kilograme de bijuterii din aur.

De asemenea, din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că membrii grupului infracțional organizat au desfășurat activități de camată, aceştia acționând cu precădere pe raza orașului Medgidia și a localităților limitrofe din județul Constanța. Astfel, aceștia au acordat ca îndeletnicire diverse sume de bani cu titlu de împrumut, în vederea perceperii de dobânzi lunare, operațiunile derulându-se în afara cadrului legal ce reglementează condițiile în care își pot desfășura activitățile entitățile financiare nebancare, fiind folosită în acest scop casa de amanet de pe raza Municipiului Medgidia.

Banii proveniți din infracțiunile de contrabandă, camătă, evaziune fiscală și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, au fost investiți în imobile sau schimbați și transferați în scopul ascunderii și al disimulării originii ilicite al acestora.

Toți membrii aflați în eșaloanele superioare ale grupării dețin autoturisme de lux, imobile, bani în conturi, se deplasează constant în vacanțe de lux, etalând un mod de viață opulent, existând o disproporție vădită între veniturile obținute în mod legal și stilul de viață afișat.

Activitatea de urmărire penală a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași și al polițiștilor de frontieră din cadrul I.G.P.F. – Garda de Coastă.

La activități, au participat polițiști din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Criminalității Economice (rol de coordonare), I.G.P.F. – Garda de Coastă, D.C.C.O., structurilor de combatere a criminalității organizate din țară, structurilor de investigații criminale, luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și SAS, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Continue Reading

Știri

Cod galben: descărcări electrice și intensificări ale vântului, în județul Călărași

Published

on

COD GALBEN – Instabilitate atmosferica accentuata, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii, 55-75 km/h, averse torentiale si izolat grindina, 15-20 l/mp, izolat 30 l/mp. Interval 26.05.2022 orele 13:00-20:00. ISU Calarasi

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro