in

VIDEO. Sens giratoriu temporar, în intersecția de la 5 Călărași

Municipiul Călărași are un nou sens giratoriu. Administrația locală prin Comisia pentru Siguranța Circulației Călărași a adoptat, la începutul acestui an, un proiect ce privește montarea unui sens giratoriu temporar in intersecția de la 5 Calarasi, o intersecție destul de aglomerată la orele de vârf.

Luni, 27 septembrie a.c., au început lucrările de amenajare a noului sens giratoriu. Traficul rutier a fost restricționat în intervalul 10.00 – 14.00, circulația fiind dirijată de polițiștii locali.

Viceprimarul Liviu Coman s-a deplasat alături de specialiștii din cadrul Primăriei Municipiului Călărași pentru a verifica lucrările. Acesta susține că soluția de amplasare a sensului giratoriu ar putea rezolva multe probleme întâmpinate de conducătorii auto.

Primarul Municipiului Călărași, Marius Dulce: “Am luat în calcul 2 sensuri giratorii în zonele menționate, dar anul acesta vom amplasa un sens giratoriu balizat ca să vedem cum va funcționa în zona „5 Călărași”, deoarece este foarte aglomerată și atunci în comisia de siguranță a circulației am luat decizia de a aviza un sens giratoriu în acea zonă. Vom vedea cum va funcționa și în felul acesta putem să dezvoltăm și alte sensuri giratorii în oraș” – a declarat primarul municipiului la începutului acestui an, într-un interviu acordat CălărașiPRESS

Viceprimarul Municipiului Călărași, Liviu Coman:Înainte de toate, aș dori să prezint scuzele primăriei municipalității pentru disconfortul creat participanților la trafic cu ocazia amenajării acestui sens giratoriu. Inițiativa a aparținut Primăriei Municipiului Călărași, evident, a administratorului public, în dorința de a securiza și fluidiza traficul în zonă, fiind bine cunoscut faptul că intersecția de față, de-a lungul timpului, a prezentat multe controverse privind siguranța în circulație și fluidizarea traficului. Personal, am convingerea că va funcționa eficient acest sens giratoriu. Deocamdată, el este amenajat cu caracter provizoriu datorită faptului că în viitorul nu foarte îndepărtat urmează ca întreaga stradă București să fie reabilitată în cadrul unui proiect finanțat pe fonduri europene. Am speranța că în momentul respectiv va fi inclus în proiectul de execuție al modernizării străzii București, ocazie prin care, probabil, va trebuie să-l amenajăm definitiv.”

Domnul primar, Marius Dulce, vorbea despre implementarea acestui proiect de undeva de la jumătatea anului. De ce s-a întârziat?
Liviu Coman: Într-adevăr s-a întârziat destul de mult, din cauza procedurilor de avizare, obținerea acestora și nu în ultimul rând, a procedurilor de achiziție a firmei de execuție. Iată-ne astăzi în situația de față, în care este în curs de amenajare. În jurul orei 14:00 circulația va reîncepe.

S-a discutat despre implementarea unui sens giratoriu și la intersecția dintre Prelungirea București și Bulevardul Nicolae Titulescu?

Liviu Coman: Avem și această inițiativă în curs de desfășurare. De asemenea, avem în analiză posibilitatea amenajării unui sens giratoriu și în intersecția Bulevardul Cuza-Vodă cu Republicii. Vă spuneam, cred în eficiența acestor sensuri giratorii, în mai buna desfășurare a traficului în municipiul Călărași.
Ce mai are municipalitatea în plan pe linie de dezvoltare în următoarea perioadă a anului?
Liviu Coman: Municipalitatea a obținut o finanțare de aproximativ 48 de milioane de euro în niște proiecte foarte promițătoare și aici aminteam modernizarea străzii București, urmează amenajarea acelei pietonale care pleacă de la intersecția Stop din fața prefecturii și se va încheia în piața veche. De asemenea, este vorba de modernizarea și amenajarea zonei de Vest și a parcului Navrom cu o pistă de biciclete. Am amintit doar dintre cele mai mari proiecte, fiind și altele mai mici care sperăm noi ca până la finele anului 2021 să fie executate.

5 2 votes
Article Rating

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Aria protejată Natura 2000 din localitatea Ulmeni a devenit groapa de gunoi a capitalei

VIDEO. Locuri de joacă în curs de modernizare