in

VIDEO. Senatorul PSD N. Cionoiu: În această regiune suntem foarte afectați de exodul forței de muncă

Publicat la data de 15.10.2021

Senatorul PSD Nicușor Cionoiu trage un semnal de alarmă privind depopularea județului Călărași. Parlamentarul a susținut o declarație politică în care a solicitat următorului Executiv cu puteri depline să vină cu un plan solid pentru combaterea exodului și a depopulării județului Călărași. În alocuțiunea sa, senatorul Nicușor Cionoiu a explicat că județul Călărași are un potelnțial uriaș de dezvoltare, însă fără un buget generos care să sprijine dezvoltarea durabilă și fără implicare pentru încurajarea parteneriatelor public private, Călărașiul riscă să rămână fără forță de muncă.
Prezent și în conferința de presă a PSD Călărași, senatorul a subliniat din nou situația forței de muncă din județul Călărași și precizează că situația satului românesc este critică. În anul 2019, un total de aproximativ 1600 de oameni, majoritatea tineri, au ales să părăsească județul sau țara, conform datelor furnizate de politician.

Nicușor Cionoiu: “În această regiune suntem foarte afectați de exodul forței de muncă. Dacă analizați toate aceste date, o să vedeți că în anul 2019, 1366 de tineri au plecat din județul Călărași spre cu totul și cu totul alte județele, inclusiv municipiul București, iar 202 oameni au plecat din țară. În condițiile în care domnul președinte vorbea mai devreme despre banii alocați în anumite comune, s-ar putea să alocăm bani în comune care practic nu mai au nevoie. Situația satului românesc este critică, satul românesc a îmbătrânit. Satul românesc trebuie regionalizat. În ideea în care singurul care poate decide și singurul care poate face o analiză este președintele Consiliului Județean, trebuie să înțelegem care sunt prioritățile, care sunt facilitățile pe care le facem acestor oameni.
Trebuie să vă aduc aminte că din cei 1366 de oameni care au plecat din județul Călărași majoritatea sunt tineri. Dacă nu ne vom gândi să acordăm facilități acestor tineri, dacă nu ne vom gândi să acordăm acestor oameni încredere pentru a nu mai pleca din țară, nu vom face nimic. Dacă ne vom bate mai departe pe acești bani publici, dacă ne vom gândi că am dat jos un guvern ca să deciversăm mai departe starea în care ne vom, cu certitudine nu vom realiza nimic.

Am dat jos un guvern cu speranța că vom ajunge la anticipare, cu speranța că toată lumea ne înțelege că nu suntem prestatori de serviciu ca să ajungem din nou la guvernare, în ideea în care noi am spus că guvernul este cel care trebuie dat jos, nu domnul Cîțu. Trebuie dat și USR-ul jos, și UDMR, și PNL. Sunt lucruri care în momentul acesta macină această țară, sunt lucruri pe care trebuie să le înțelegem, sunt lucruri pe care nu le vom face, ne vom trezi într-o țară a nimănui.
Suntem în acest moment un județ care a fost defavorizat din toate punctele de vedere. Pe de o parte din cauza concurenței pe care o avem cu orașele vecine din Bulgaria, vor face ca firmele românești să apară încet pe teritoriul Bulgariei. Trebuie să înțelegem că aceste alocări de la bugetul de stat trebuie făcute în așa fel încât raționalul să spună cuvântul. Avem nevoie în acest moment de o colaborare, de înțelepciunea acestui Guvern sau acestui Guvern interimar – să înțeleagă că fiecare zonă trebuie tratată diferit.
Haideți să găsim o soluție comună, astfel încât acești bani să ajungă acolo unde trebuie să ajungă. Dacă dezvoltarea economică a comunei respectivă necesită acești bani, indiferent de culoarea politică, ei trebuie dați.” –  a declarat senatorul PSD Nicușor Cionoiu în conferința de presă de joi, 14 10 2021

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

VIDEO. Vasile Iliuță: Guvernul liberal duce la distrugerea administrației locale

Primăria Comunei Perișoru – Ajutor pentru încălzire 2021