in

VIDEO. Senatorul Nicușor Cionoiu, despre candidații PSD pentru alegerile din 27 iunie 2021

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat printr-un comunicat de presă că a fost adoptată hotărârea de Guvern prin care s-a stabilit ca alegerile locale parțiale pentru primari și un consiliu local să se desfășoare în data de 27 iunie 2021.

Este vorba despre 35 de localități la nivel național, dintre care două din județul Călărași.

În comuna Cuza Vodă alegerile au loc după ce primarul ales în 2020, Popa Adrian (PNL), a decedat. Alegeri pentru fotoliul de primar au loc și în comuna Frumușani, acolo unde primarul a fost declarat incompatibil.

Senatorul de Călărași al Partidului Social Democrat, Nicușor Cionoiu, oferă detalii despre Programul Național de Redresare și Reziliență într-o conferință de presă desfășurată la data de 3 iunie 2021. De asemenea, senatorul se declară mulțumit față de candidații propuși de partid pentru a candida în alegerile locale parțiale în localitățile Cuza Vodă și Frumușani ce vor avea loc pe data de 27 iunie 2021.

Nicușor Cionoiu: Aș fi vrut astăzi să discutăm punctual despre investițiile pe care comunitatea din Călărași le dorește. Îmi pare rău că nu putem discutăm nici punctual, nu putem să discutăm nici despre Proiectul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru că nimeni de la putere nu cunoaște adevăratul deznodământ al acestui program. Cu părere de rău, nu am nicio dată concretă referitoare la dezvoltarea uniformă a satului și orașului românesc. Nu știm cum sunt repartizate fondurile în acest moment pentru aceste proiecte, știm doar că există o poveste frumoasă care are înglobată foarte multă consultanță, știm că în momentul acesta trebuie să ținem cont de anumite lucruri care sunt prietenoase cu mediul, deci partea de autostrăzi, partea de proiecte grandioase care trebuiau continuate nu știu în ce măsură se pot rezolva.


VASILE ILIUȚĂ, DESPRE LANSAREA CELOR DOI CANDIDAȚI AI PSD

  • Liderul interimar al PSD Călărași, Vasile Iliuță, a declarat tot în conferința de presă că, în urma măsurătorilor poltiice, cei doi candidați social-democarați ar câștiga ambele localități. 
  • Sâmbătă, 5 iunie, la Frumusani va avea loc lansarea oficială a candidatului PSD.

Vasile Iliuță: Eu aș vrea să vă informez că am lansat candidatul la Cuza Vodă, pe Marian Vlășceanu, sâmbătă la ora 11:00, iar sâmbăta care urmează vom lansa și candidatul în comuna Frumușani. După măsurătorile politice considerăm că vom câștiga ambele localități. Cred că în acest moment am făcut cele mai bune echipe care pot convinge cetățenii că candidatul propus de noi e cel mai bun pentru conducerea administrației și care poate aduce cetățenilor proiectele pe care aceștia le așteaptă. Respectăm toți ceilalți candidați, sunt toți cu șanse de a câștiga, însă partidul este cel care ne dă prima șansă fiind cotat, după măsurătorile politice, la 40% în localitatea Frumușani, iar în Cuza Vodă 39%.


SENATORUL CIONOIU SUSȚINE DEZVOLTAREA JUDEȚULUI PRIN PROIECTE

N. Cionoiu: Lăsând la o parte lucrurile negative, din punctul meu de vedere și al echipei PSD, dorim cu ardoare ca aceste proiecte să finalizeze, dorim să fie o decontare corectă către toate comunele indiferent de culoarea politică a fiecăreia, dorim ca fiecare din cetățenii acestei țări să se bucure de aceste investiții și acești bani. Consider că în momentul acesta, partea noastră, a județului Călărași, este destul de acoperită din punctul de vedere al proiectelor. Există o sincopă care trebuie rezolvată cu ajutorul acestui Guvern, aceea de finanțare. Finanțarea acestor proiecte, pentru noi, reprezintă o mare sincopă, pentru că trebuie să ne gândim la infrastructură de învățământ, de sănătate, trebuie să ne gândim în adevăratul sens la copii noștri, pentru că dacă ne dorim ca aceștia să rămână lângă noi, dacă ne dorim ca specialiștii să rămână lângă noi, trebuie să ne gândim la aceste investiții, deoarece trebuie să le asigurăm condiții de trai normale acestor oameni, condiții de salarizare corecte și oarecum echivalente cu cele europene. În momentul acesta, cred că la nivelul Guvernamental se caută soluții, ar trebui să se și găsească, ca această dezvoltare uniformă a întregilor localități din țară să se facă într-un mod corect. Până în momentul acesta nu avem niciun fel de semnal care să ne conducă spre un rezultat fericit. Nu avem niciun rezultat pentru că, în momentul acesta, datele sunt oarecum diferite. Așteptăm ca PNRR să fie aprobat, poate vom încasa acel avans și vom vedea în ce măsura vor pleca și unde vor pleca acești bani.

Din punctul de vedere al demarării precampaniei electorale, vreau să vă spun că și eu sunt încântat de modul în care am ales candidații pentru cele două primării. Am ales oameni care lucrează pentru oameni, oameni care vin dintr-un mediu real, oameni care știu și cunosc greutățile cetățenilor și considerăm că putem avea o competiție corectă, în așa fel încât cel mai bun să câștige.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Marius Dulce: Trebuie să decretăm, zic eu, o stare de urgență în cartierele mărginașe, zone afectate de precipitații

Călărași: S-a ales cu dosar penal după ce a montat un cort pe partea carosabilă, împiedicând circulația pe drumul public