Connect with us

Știri

VIDEO. Scandal între instituții! Operatorul Ecoaqua luat la bani mărunți de ITM

Published

on

Un vechi scandal se reaprinde la Călărași, de această dată ridicat la nivelul conducerii a două instituții, Ecoaqua Călărași și Inspectoratul Teritorial de Muncă. Ajuns pe funcția de inspector-șef la ITM Călărași, se pare că Nicolae Dumitru nu a reușit nici acum scape de pata lăsată de Eduard Grama, care i-a pus la îndoială, atât studiile absolvite într-o formă nefirească, cât și activitatea desfășurată înainte să ocupe unul dintre scaunele subprefecților județului Călărași.

Pus în funcția de conducere de patru luni de zile la Ecoaqua Călărași, Eduard Grama spune că avut parte numai de “surprize”, toate venite din tabăra liberalilor. Prima surpriză de care a avut parte noul director al companiei de apă-canal de la Călărași a fost un control țintă efectuat de ITM Călărași. Au fost solicitate documente și explicații pe anumite situații, culmea, doar pentru perioada de când Grama a ajuns la Ecoaqua. Să fie vorba despre ceva mai mult?

Să fie vorba despre vreo  răzbunare a lui Nicolae Dumitru pentru tupeul lui Grama de a semnala o problemă?

Trecem și de acest control și ajungem în luna august 2022, moment  în care o echipă a ITM Călărași hotărăște să facă un control în teren, pe un șantier unde se lucrează și în prezent la o avarie pe strada Belșugului din Călărași.

Controlul inopinat a avut loc la primele ore ale dimineții. Doi inspectori din structura teritorială a ITM Călărași s-au deplasat pentru controla modul în salariații își desfășoară activitatea în șantier. Au mai fost cerute explicații și documente privind organizarea de șantier și planul de semnalizare al șantierului.

“A fost prezentă o instituție a statului. ITM-ul coordonat de fostul subprefect al județului Călărași, Nicolae Dumitru. Ceea ce pot să constat este următorul lucru: De când sunt la conducerea ECOAQUA, am avut cel puțin 10 controale. ANAF, AntiFrauda, DSV și ITM.” – a declarat directorul Ecoaqua, Eduard Grama.

Întrebat despre vizita inspectorilor ITM Călărași la șantierul din Călărași, directorul Eduard Grama a răspuns într-un mod caracteristic:

“ITM-ul lui Nicolae Dumitru a venit în perioada în care ocupam funcția de o lună de zile și au cerut documentele, strict pe perioada în care eu am ocjupat această funcție. Nu cred că este o coincidență. Știți vorba aia: “Dă-i prostului putere să-și arate valoarea!” Cam asta se întâmplă la Călărași. Îi iei, îi pui pe funcții, politic, atfel ei nu ar fi existat în aceste funcții. Și nu exagerez când fac afirmația că, dacă îi dai un pix și o foaie, zgârie hârtia.” 

În urma controlului desfășurat de inspectorii ITM, au fost solicitate mai multe documente și s-a întocmit un proces-verbal.

“Dorința mare este să ne amendeze. Eu cred că ar trebuie să lăsăm supărările personale și frustrările, pe care, dacă nu le depășim, nu punem pe primul loc interesul cetățeanului. Nu am venit aici să sparg o stradă și să disloc atâția oameni pentru interesul meu personal. Repet, sunt peste 30 de blocuri afectate de avarie, iar fostul subprefect și actual de la ITM consideră că poate să-și arate “bunele intenții” cu operatorul de apă și canal. Dacă nu se potolește și liniștește, eu pot să vă spun că am experiența necesară să duc orice fel de război, indiferent de persoana care încearcă să ne afecteze funcționarea societății. Indiferent cine este, că-l cheamă Nicu Dumitru, c-a fost subprefect, c-a fost, nu știu, cultivatori de pepeni, c- a fost ce-a vrut el să fie până la momentul în care și-a descoperit veleitățile la bătrânețe că poate fi și conducătorul unei instituții a statului doar că a fost numit politic se înșală amarnic.” – a mai precizat Grama pentru Canal SUD.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Anunțuri - Călărași

Anunţ public privind Decizia Etapei de Încadrare

Published

on


Anunţ public privind Decizia Etapei de ÎncadrareMUNICIPIUL CĂLĂRAŞI titular al proiectului „MODERNIZARE ARHITECTURALĂ ŞI PEISAGISTICĂ A SPAŢIILOR VERZI ŞI ZONELOR DE RECREERE DIN MUNICIPIUL CĂLĂRAŞI – PARC DUMBRAVA – PARC DENDROLOGIC” anunţă publicul interesat asupra luării Deciziei Etapei de Încadrare de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Călăraşi, (în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului*), pentru proiectul „MODERNIZARE ARHITECTURALĂ ŞI PEISAGISTICĂ A SPAŢIILOR VERZI ŞI ZONELOR DE RECREERE DIN MUNICIPIUL CĂLĂRAŞI – PARC DUMBRAVA – PARC DENDROLOGIC”, propus a fi amplasat în strada Cornişei + Eroilor Revoluţiei 22 Decembrie 1989, municipiul Călăraşi, judeţul Călăraşi, N.C. 25023, 25024.
1. Proiectul Deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Călărași, din şoseaua Chiciului, nr. 2, judeţul Călăraşi, 910005, în zilele de luni–vineri, între orele 1000–1400, precum şi la următoarea adresă de internet – http://www.anpm.ro/web/apm-calarasi/acordul-de-mediu/
Publicul interesat poate înainta comentarii/observaţii la proiectul deciziei de încadrare în termen de 10 zile de la data publicării anunţului pe pagina de internet a autorităţii competente pentru protecţia mediului Călărași.
2. Publicul interesat poate depune propuneri, în ceea ce priveşte conţinutul raportului privind impactul asupra mediului la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Călărași din şoseaua Chiciului, nr. 2, Călăraşi, Călăraşi, 910005, în termen de 10 zile de la data publicării anunţului pe pagina de internet a autorităţii competente pentru protecţia mediului Călărași.PREZENTUL ANUNŢ VA FI PUBLICAT ATÂT ÎN PRESĂ CÂT
ŞI LA SEDIUL ADMINISTRAŢIEI LOCALE PE TERITORIUL
CĂREIA SE VA REALIZA PROIECTUL

Continue Reading

Știri

ITM Călărași a amendat Ecoaqua pentru o postare pe Facebook

Published

on

Scandalul dintre ITM Călărași și Ecoaqua ia amploare! După vorbele grele pe care Eduard Grama le-a spus despre Nicolae Dumitru, reacția acestuia nu întârzie să apară: amendă pentru o postare pe Facebook.  Amendă+bătaie, sau doar amendă?! Amendă.

Vorbim despre o sancțiune aplicată de Inspectoratul Teritorial de Muncă din Călărași, care a efectuat un control asupra operatorului Ecoaqua în urma unei postări pe Facebook. Sentimentele celor doi sunt mai vechi. Cât despre ultimul episod, totul ar fi pornit din cauza unor declarații pe care Eduard Grama le-a făcut la adresa lui Nicolae Dumitru, nimeni altul decât inspectorul-șef al ITM Călărași, fostul subprefect PNL. 

Controlul inspectorilor în muncă a venit după ce, pe o pagina de Facebook denumită “Ecoaqua Călărași” au apărut mai multe fotografii în care se prezintă situația avariei de pe strada Belșugului din municipiul Călărași, zona blocului K7 și condițiile în care salariații munceau.

Preocupați de siguranța salariaților ECOAQUA, inspectorii ITM au găsit pe Facebook, întâmplător sau nu, postarea cu pricina și s-au autosesizat. 

În comunicatul de presă remis astăzi redacției noastre sunt prezentate mai multe fotografii și capturi de ecran realizate de pe un dispozitiv mobil care prezintă condițiile de muncă ale salariaților ECOAQUA.

  • În urma celor constatate, au fost dispuse măsuri şi sancţiuni.
  • ITM Călărași a mai  că primește amenințări din partea unor agenți economici.

“Contrar tuturor ameninţărilor şi insinuărilor lansate de unii agenţi economici, ITM Călăraşi îşi va desfăşura activitatea cu probitate şi profesionalism, având ca principal obiectiv aplicarea prevederilor legale(…).”

“ITM Călăraşi s-a autosesizat ca urmare a publicării pe o pagină de socializare a unor imagini din care rezultă, fără echivoc, că securitatea şi sănătatea în muncă a lucrătorilor care efectuau intervenţii asupra reţelei de alimentare cu apă, este pusă în pericol grav.” – se arată în comunicatul ITM.

REDĂM INTEGRAL COMUNICATUL DE PRESĂ AL ITM CĂLĂRAȘI

Ca urmare a informaţiilor eronate şi tendeţioase apărute în presa locală, ITM Călăraşi face următoarele precizări:

Inspecţia Muncii îşi desfăşoară activitatea în baza Legii 108/1999 şi acţionează pentru asigurarea protecţiei sociale a muncii, în baza prevederilor art. 41 din Constituţia României, republicată, şi, respectiv, a prevederilor Convenţiei Organizaţiei Internaţionale a Muncii nr. 81/1947 privind inspecţia muncii în industrie şi comerţ, ratificată prin  Decretul Consiliului de Stat nr. 284/1973 şi ale Convenţiei Organizaţiei Internaţionale a Muncii nr. 129/1969 privind inspecţia muncii în agricultură, ratificată prin Decretul Consiliului de Stat nr. 83/1975.

Inspecţia Muncii îndeplineşte funcţia de autoritate de stat, prin care asigură exercitarea controlului în domeniile relaţiilor de muncă, securităţii şi sănătăţii în muncă şi supravegherii pieţei.

ITM Călăraşi s-a autosesizat ca urmare a publicării pe o pagină de socializare a unor imagini din care rezultă, fără echivoc, că securitatea şi sănătatea în muncă a lucrătorilor care efectuau intervenţii asupra reţelei de alimentare cu apă, este pusă în pericol grav. La faţa locului, inspectorii ITM Călăraşi au constatat că unitatea care efectua lucrările nu a luat măsuri de protecţie conform naturii lucrărilor executate pe şantierul mobil din strada Belşugului, zona Bloc K, Călăraşi, Jud. Călăraşi. Niciunul dintre lucrătorii prezenţi pe şantier nu purta, în totalitate, echipamentul individual de protecţie adecvat tipului de activitate desfăşurată.

De asemenea, unitatea responsabilă cu efectuarea lucrărilor nu a asigurat amplasarea echipamentelor de muncă folosite pe şantier, tractor cu remorcă, astfel încât să se evite răsturnarea ori căderea acestora în gropile tehnologice săpate pentru efectuarea intervenţiei.

În urma celor constatate, au fost dispuse măsuri şi sancţiuni, deoarece securitatea şi sănătatea în muncă a lucrătorilor, trebuie să constituie obiectivul principal al oricărui angajator.

Contrar tuturor ameninţărilor şi insinuărilor lansate de unii agenţi economici, ITM Călăraşi îşi va desfăşura activitatea cu probitate şi profesionalism, având ca principal obiectiv aplicarea prevederilor legale, generale şi speciale, în domeniile relaţiilor de muncă, securităţii şi sănătăţii în muncă  a lucrătorilor precum şi supravegherii pieţei.

INSPECTOR ŞEF,

DUMITRU NICOLAE

Continue Reading

Știri

Satul Dor Mărunt a inaugurat sala de sport

Published

on

Proiectul sălii de sport din satul Dor Mărunt a început în toamna anului 2020 și a fost realizat prin Compania Națională de Investiții. Investiția realizată în localitatea călărășeană s-a aflat pe lista investițiilor realizate pe baza proiectului pilot Sălă de educație fizică școlară”, din Subprogramul „Săli de sport”– Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, derulat de Compania Națională de Investiții.
“A avut loc recepția construcției Sălii de educație fizică școlară de la Școala Gimnaziala nr. 1 Dor Marunt Sat – Corp B. Mulțumim Companiei Naționale de Investiții pentru finanțarea obiectivului, mulțumim constructorului pentru profesionalismul de care a dat dovadă (construcția a fost finalizată înainte de termen). De acum înainte orele de sport se vor desfășura în condiții mult mai bune. In perioada următoare vom depune cereri de finanțare pentru încă două săli de sport: Școala Gimnazială Dor Marunt Gară și Școala Gimnazială Dâlga Gară.” – a scris primarul din comuna Dor Mărunt, Ion Iacomi.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro