in

VIDEO. SC Drumuri și Poduri Călărași pregatită pentru iarnă – Zeci de utilaje așteaptă zăpada

Comandamentul de iarnă din cadrul Drumuri si Poduri Calarasi și-a prezentat astăzi, 23.11.2020, flota de utilaje și autospeciale pregătite pentru sezonul rece care a început. 
Pentru deszăpezirea din sezonul 2020-2021 sunt pregătite 56 de autospeciale și utilaje, situate în cele cinci locații din județul Călărași, unde sunt și depozitele de material antiderapant (un amestec de sare și nisip). Dintre cele 56 de autovehicule, 28 aparțin societății Drumuri și Poduri. Flota este impresionantă datorită autobasculantelor de mare capacitate cu tracțiune 8×6, 6×6 și 4×4, iar altele sunt unimog-uri dotate cu răspânditor de material antiderapant și lamă.
Pe lângă toate acestea, Drumuri și Poduri are pregătite utilaje de mică și mare capacitate, dotate cu împrăștietoare și cu lamă, și diverse alte utilaje multifuncționale pentru încărcat sarea, pentru acces în locații înguste etc.
Reprezentanții CJC Călărașil în frunte cu președinteleVasile Iliuta au verificat toată flota și au participat la discuții cu salariații companiei ce are ca acționar principal Consiliul Judetean Calarasi
Președitele CJ Călărași – Vasile Iliuță: Cum am promis la început de drum, să reușim cu promisiunile făcute, exemplu drumul din incinta Siderca – se lucrează, iar astăzi suntem la baza de deszăpezire a societății Drumuri și Poduri Călărași pentru a verifica și prezenta flota de utilaje pregătite pentru iarna 2020-2021. Știu că sunt 56 de utilaje pregătite pentru drumurile județene. Avem deja 6 autofreze, parcul este nou. În cei 4 ani de președinte am încercat, alături de “complicii” mei, directoarea Drăgan Mirela, Raul Moise și Marius Militaru, ei sunt cei care m-au ajutat să fac această modernizare cu sume eficiente. Licitațiile din care provin aceste utilaje sunt din toată europa. Astăzi avem 28 de utilaje proprii, iar alte 28 utilaje sunt închiritate pentru toate drumurile de interes. Avem material antiderapant, 1200 tone, jumătate sare, jumătate nisip. Vom fi pe drumuri tot timpul, circulația pe drumurile județene reprezintă o prioritate. Vom fi alături de toți primarii care au nevoie de ajutorul nostru.”
Directoarea societății Drumuri și Poduri – Mirela Drăgan:  “Utilajele sunt dispersate pe 5 baze la nivel de județ. Sunt estimați undeva la 530 km acoperiți de acționarea pentru deszăpezire. Materialul antiderapant a fost deja dus pe punctele de sprijin. Sutem pregătiți.”

În vederea asigurării siguranței traficului rutier pe toate drumurile județene pe perioada de iarnă, rugăm participanții la trafic să circule cu atenție sporită, în special pe sectoarele de drum unde se vor afla utilajele de intervenție si de asemenea recomandăm ca mașinile să fie echipate corespunzător.

În perioada activității comandamentului de deszăpezire numărul de telefon la care se poate apela pentru sesizări și informații referitoare la starea drumurilor județene este: 0242.318.784 (apelabil 24 de ore din 24).

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ANUNȚ | Primăria Fundeni solicită aviz de mediu

Trezirea! Pensia specială – drept sau obligație?