in

Video| Sărbătoarea Bobotezei fără cai în acest an

Primăria Municipiului Călărași a hotărât, din motive de siguranță, să renunțe la parada cailor

40.000 de lei, bani folosiți de Primăria Municipiului Călărași pentru sarbatoarea de Bobotează

Consilierii locali au supus la vot, în şedinţa ordinară din data de 21 decembrie, Proiectul de Hotărâre privind privind organizarea şi desfăşurarea Sărbătorii Bobotezei în municipiul Călăraşi în data de 6 ianuarie 2018.

Primăria Municipiului Călărași anulează parada cailor

40.000 de lei, bani folosiți de Primăria Municipiului Călărași pentru sarbatoarea de Bobotează. În data de 4 ianuarie 2018, la sediul Primăriei Municipiului Călărași a avut loc o ședință tehnică pentru punerea la punct a ultimelor detalii ce țin de desfășurarea evenimentului din 6 ianuarie.

Posted by Călărași News – www.calarasipress.ro on Friday, 5 January 2018

În data de 4 ianuarie a.c., la sediul Primăriei municipiului Călărași a avut loc o ședință tehnică pentru punerea la punct a ultimelor detalii ce țin de desfășurarea evenimentului din 6 ianuarie.

Din motive ce țin de siguranța cetățenilor, în cadrul ședinței tehnice avute astăzi la sediul Primăriei municipiului Călărași, manifestările ce implicau participarea cailor și a atelajelor au fost anulate.” –  reiese dintr-un comunicat de presă remis redacției noastre

Este pentru prima dată când autoritățile anulează astfel de manifestări ce țin de parada cailor și prezentarea atelajelor…

Cheltuielile de organizare şi desfăşurare se vor suporta din bugetul local, din capitolului de cheltuieli 67.00.50, fiind în sumă de 40.000 de lei.

Tot ieri am cerut opinii oamenilor despre hotărârea pe care primăria a luat-o în privința cailor. Călărăşenii sunt nemulțumiți de decizia pe care municipalitatea a luat-o. Aceștia ne spune că Sărbătoarea Bobotezei n-ar mai avea rost fără Botezul Cailor, obicei regăsit tot în cadrul Bobotezei.

Aceștia speră că municipalitatea își v-a schimba decizia în ceea ce privește anularea paradelor cu cai și botezul acestora.


Primăria Municipiului Călărași organizează, și în acest an, pe 6 ianuarie, Sărbătoarea Bobotezei, care va avea următorul program:

08.00 – 10.00 – Oficierea Sfintei Liturghii la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena (Volna);

10.00 – 10.30 – Deplasarea suitei oficiale în Parcul Central situat pe malul Brațului Borcea;

10.30 – 11.00 – Oficierea Slujbei Aghiazmei Mari;

11.00 – 11.45 – Ceremonia aruncării şi recuperării Sfintei Cruci, de către înotători, din apele Brațului Borcea;

12.00 – 13.00 – Servirea fasolei tradiționale-2000 porții (in Parcul Central)

Din motive ce țin de siguranța cetățenilor, în cadul ședinței tehnice avute astăzi la sediul Primăriei municipiului Călărași, manifestările ce implicau participarea cailor și a atelajelor au fost anulate.

BIROUL DE PRESĂ


În tradiţia locală unul dintre cele mai importante evenimente îl constituie sărbătoarea denumită Boboteaza, eveniment pe care Primăria Municipiului Călăraşi îl organizează în fiecare an, pe 6 ianuarie. Boboteaza este cea mai mare sărbătoare de iarnă după Crăciun, fiind o veche sărbătoare creştină în amintirea Botezului lui Iisus Hristos de către Ioan Botezătorul, în râul Iordan. Conform tradiţiei creştine, Boboteaza se serbează cu deosebită solemnitate în ziua de 6 ianuarie, fiind foarte bogată în datine şi credinţe care fac parte din tezaurul de tradiţii  moştenite din generaţie în generaţie, reprezentând specificul poporului nostru.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Anunț| Primăria comunei Ciocănești

FOTO. Accident la ieșirea din localitatea Vișinii spre Călărași