Connect with us

Breaking News

VIDEO. Regele Mihai, condus pe ultimul drum

Published

on

După câteva zile în care zeci de mii de români din toate colțurile țării, și-au luat adio de la Regele Mihai I, ultimul suveran al României, este condus pe ultimul drum, de la Palatul Regal la Noua Catedrală din Curtea de Argeș, unde își va dormi somnul de veci, alături de înaintașii săi pe tronul țării.

Ziua va începe cu un scurt serviciu religios oficiat în Sala Tronului de la Palatul Regal. Apoi, sicriul va fi urcat pe un afet de tun și se va forma un cortegiu funerar, care va merge pe jos până la Catedrala Patriarhală, unde va avea loc slujba de înmormântare.

De aici, cortegiul funebru se va deplasa la Gara Regală Băneasa și apoi sicriul cu corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale Defuncte va fi transportat cu Trenul Regal, de la Bucureşti la Curtea de Argeş.

Vor călători în Trenul Regal Custodele Coroanei şi membrii Familiei Regale a României. Trenul Regal va circula cu viteză redusă în următoarele localităţi: Chitila (ora 14.51) – Titu (ora 15.41) – Piteşti (ora 16.46). Toţi cei care vor dori să aducă un ultim omagiu Regelui Mihai I sunt aşteptaţi în gara oraşului lor.

Trenul Regal va ajunge la ora 17:30 în gara din Curtea de Argeş, unde prezenţa presei şi a publicului va fi permisă. Cortegiul funerar se va deplasa apoi de la gară la Catedrala Arhiepiscopală şi Regală.

La ora 17:50 va avea loc slujba de îngropare a Regelui Mihai I în Catedrala Mănăstirii Curtea de Argeş. La ora 18:20, sicriul va fi purtat într-o procesiune pe jos către Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, unde va avea loc ceremonia religioasă a îngropării, la ora 18:40.

Printre cei care vor să-l petreacă pe Rege pe ultimul drum se află fostul președinte Emil Constantinescu, Prințul Charles al Marii Britanii și președintele Klaus Iohannis, alături de soția sa, Carmen. Cei doi au depus în fața Palatului Regal o coroană de flori albe și au aprins o candelă.

Foto: tvr.ro/jurnalul.ro

Slujba de înmormântare de la Patriarhie s-a încheiat. Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui va fi urcat în trenul regal, care va pleca din Gara Băneasa spre Curtea de Argeș.

UPDATE 13:00

Odată ce sicriul a fost pus pe afetul de tun, cortegiul funerar s-a îndreptat spre Catedrala Patriarhală, unde a avut loc o slujbă. Tot drumul până acolo, românii au aplaudat, au aruncat cu flori și au scandat numele Regelui Mihai, potrivit B1 TV.

https://www.facebook.com/fanTVR1/videos/1852478018096940/

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Amenințare cu bombă la Târgul de Crăciun din Călărași! Politia evacuează zona

Published

on

Amenințare cu bombă la Târgul de Crăciun din Călărași. Un apel pe 112 a anunțat situația, însă bărbatul nu a putut fi identificat.

Mulțimea de oameni a fost evacuată de urgență. La fața locului urmează sa ajungă lucrătorii Serviciului Român de Informații pentru efectuarea verificărilor specifice.

Potrivit unor informații, cartela de pe care a fost efectuat apelul prin care s-a anunțat atentatul aparține unei femei, însă cel care a vorbit este un bărbat.

Echipa operativa a stabilit locația apelantului în localitatea Mihai Viteazu din Călărași,  la fața locului deplasându-se un echipaj pentru efectuarea cercetărilor. A fost interceptată mașina apelantului însă la sosirea forțelor de ordine nu a fost găsit nimeni.

Poliția face mai multe filtre la toate ieșirile din Călărași pentru a control.

PRECIZARE IPJ CALARASI 

“În seara de 2 decembrie a.c., un bărbat a sesizat, prin S.N.U.A.U. 112, despre faptul că în cadrul Târgului de Crăciun din municipiul Călărași este amplasată o bombă.

Numărul a fost reapelat, iar persoana a răspuns spunând că a fost o glumă.

În cauză se efectuează verificări, în vederea identificării persoanei și luarea măsurilor legale care se impun.” precizează IPJ Călărași pentru Călărași PRESS.

In curs de actualizare

Continue Reading

Breaking News

Accident la Drajna Nouă pe DN21, patru autovehicule implicate cu 10 persoane

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp pe DN21 – Drajna Nouă din Călărași, unde au fost implicate patru autovehicule în care se aflau 10 persoane, transmis pompierii călărășeni.
Potrivit primelor date, este vorba despre un accident rutier cu 10 persoane implicate, dintre care o victima rănită ușor, neîncarcerată, în sat Drajna Noua, comuna Dragalina, pe Drumul Național 21. Se circulă pe o bandă dirijat de poliție.

Continue Reading

Breaking News

Accident pe DN21, trei mașini implicate. SMURDUL a fost solicitat la fața locului

Published

on

Un nou accident rutier în această seară, orele 19:00, pe DN21,  între Drajna Nouă și Radu Negru, în dreptul benzinărie Octano, aproape de intrarea pe Autostrada Soarelui, produs între trei autoturisme care au intrat în coliziune.

Traficul rutier se desfășoară în condiții specifice unui eveniment rutier. La fața locului se deplasează un echipaj SMURD pentru a acorda îngrijiri medicale persoanelor implicate. 

În curs de actualizare…

Continue Reading

Cele mai accesate articole