Connect with us

Știri

VIDEO. Raport de primar: Marius Dulce, despre primii trei ani la PMC

Published

on

După trei ani de mandat, edilul orașului Călărași iese la raport în fața tuturor călărășenilor. Alegerile din 27 septembrie 2020 l-au adus în funcție cu un obiectiv clar: să facă ceva semnificativ pentru Călărași și locuitorii săi.

„Trei ani de muncă, trei ani pentru comunitate,” spune primarul, subliniind implicarea față de oraș. Scopul său a fost să reconstruiască orașul, să aducă schimbări semnificative și să ofere cetățenilor locuri de joacă, curățenie între blocuri și locuri de parcare, într-un cuvânt, un oraș modern.

Primarul Călărașiului a subliniat importanța unei intrări frumoase în oraș, cu scopul de a atrage investitori și de a face orașul un loc în care toată lumea să se simtă acasă.

În cei trei ani de mandat, s-au realizat peste 25 de kilometri de infrastructură rutieră și pietonală, precum și peste 300.000 de metri pătrați de spații verzi. Primarul recunoaște contribuția echipei care a făcut posibile aceste realizări.

Advertisement

Edilul a menționat că apreciază feedback-ul pozitiv din partea cetățenilor și subliniază importanța dialogului cu comunitatea.

Deși se simte o mare responsabilitate, edilul Călărașiului recunoaște că a existat și vor exista momente de autoreproș. El dorește să ducă mai departe proiectele care vor face Călărașiul un loc în care oamenii să se simtă acasă.

Marius Dulce a vorbit despre proiectele din viitor, inclusiv asfaltarea cartierelor Mircea Vodă și Măgureni și investiții în cartierele mărginașe, cum ar fi Obor și Livadă.

Despre relația cu opoziția, primarul afirmă că nu îl deranjează opoziția în sine, ci doar opoziția destructivă. El consideră că opoziția ar trebui să aibă un rol constructiv pentru binele comunității.

Primarul vorbește și despre nevoia de a absorbi fonduri europene pentru dezvoltarea orașului, pentru care a fost necesară prezența sa în București și căutarea de surse de finanțare.

Advertisement

Edilul încheie intervievul subliniind că primăria este pentru oameni și că munca sa se reflectă în beneficiile aduse cetățenilor.

Cultură

CJCC și Palatul Copiilor din Călărași aduc „Clinchet de Argint pe Aripi de Colind” pe scena Barbu Știrbei

Published

on

Eveniment de excepție organizat de Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași în parteneriat cu Palatul Copiilor

Într-o atmosferă încărcată de magie și tradiție, Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, în colaborare cu Palatul Copiilor din Călărași, vă invită  la un evenimentul cultural de excepție realizat în zilele de 15 și 16 decembrie 2023. Desfășurat în sala de spectacole Barbu Știrbei, acest eveniment face parte din prestigiosul Festival Național de Colinde, Tradiții și Obiceiuri de Iarnă.

„Clinchet de Argint pe Aripi de Colind” este un moment cheie în cadrul Festivalului Concurs Național de Folclor „La Fântâna Dorului”, ediția a VIII-a, secțiunea colinde, tradiții și obiceiuri de iarnă. Participanții la acest festival aduc cu ei nu doar versuri și melodii, ci și emoție și autenticitatea tradițiilor românești.

Cu o bogată tradiție în organizarea evenimentelor culturale, Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași își propune să aducă în atenția publicului o experiență unică, ce îmbină frumusețea colindelor cu atmosfera caldă și prietenoasă a sărbătorilor de iarnă.

Festivalul va include interpretări magistrale ale celor mai frumoase colinde, prezentări autentice ale tradițiilor și obiceiurilor de iarnă, dar și momente de dans și teatru dedicate spiritului sărbătorilor. Participanții la „Clinchet de Argint pe Aripi de Colind” vor avea ocazia de a demonstra talentul lor în cadrul competiției, iar publicul va fi invitat să se bucure de un spectacol inedit și captivant.

Advertisement

Un aspect demn de menționat este că intrarea la acest eveniment este liberă, facilitând astfel accesul tuturor celor care doresc să trăiască magia sărbătorilor de iarnă într-un mod autentic și cultural.

Evenimentul „Clinchet de Argint pe Aripi de Colind” promite să fie un moment deosebit în peisajul cultural al călărașilor, reprezentând un mod minunat de a celebra sărbătorile de iarnă într-un cadru autentic și plin de emoție.

Continue Reading

Știri

Accident la intrarea în Călărași, două persoane au fost rănite ușor

Published

on

Un nou accident de circulație s-a produs în această dimineață la intrarea în municipiul Călărași, zona Piscicola. Două autoturisme s-au acroșat, din care a rezultat rănirea ușoară a două persoane.

Evenimentul a avut loc în jurul orei 9 dimineața, iar la fața locului au intervenit rapid echipele de intervenție ale pompierilor de la ISU Călărași și polițiștii rutieri. Oamenii legii au fost însoțiți de ambulanțe care au acordat primul ajutor victimelor accidentului.

Potrivit primelor informații, cele două autoturisme s-au ciocnit violent în urma unei manevre neașteptate, la intersecția drumului principal cu o stradă laterală. Impactul a fost destul de puternic, ducând la avarierea considerabilă a ambelor vehicule implicate.

Din fericire, cele două persoane aflate în autoturisme au suferit doar răni ușoare, iar echipele de salvare au acordat asistență medicală de urgență la fața locului.

Advertisement

Continue Reading

Administrație

VIDEO. Primării din Călărași solicită ANRE sprijin pentru rezolvarea întreruperilor de curent

Published

on

Președintele Consiliului Județean Călărași a organizat o întâlnire de lucru cu Mircea Man, vicepreședinte ANRE, Viorel Ilie, director licențe și autorizări ANRE, Știrbulescu Mihai, reprezentant ENEL, Viorel Ivanciu, reprezentant DistriGaz, și primarii județului Călărași.

În cadrul acestei întâlniri s-au căutat soluții pentru a limita efectele fenomenelor meteorologice extreme asupra rețelei electrice. S-a discutat despre fenomenul recentei crize energetice cauzate de vremea nefavorabilă, dar și despre situația pe localități. O altă temă a fost extinderea rețelelor de energie și gaze, care a devenit o problemă, iar racordarea presupune costuri importante, greu de suportat de cetățeni.

Președintele CJ, Vasile Iliuță, a declarat: „Nu mai vreau să fim luați prin surprindere. Trebuie să fim pregătiți, prin investiții și modernizarea infrastructurii energetice județene, pentru a face față situațiilor de criză. Problemele trebuie să fie remediate, să se intervină mai rapid atunci când sunt deranjamente și să fie suplimentate echipele din teren. Îi mulțumesc vicepreședintelui Mircea Man pentru faptul că a răspuns afirmativ invitației mele și sunt sigur că vom găsi împreună soluții viabile pentru furnizarea energiei electrice și a gazelor naturale în județ.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate