in

VIDEO. PSD / Deputatul Constantin Bîrcă vorbește despre scumpirile facturilor la energie și despre încercarea PSD de a stabiliza țara “neguvernată”.

Publicat la data de 16.09.2021

Deputatul Partidului Social Democrat, Constatin Bîrcă, vorbește în conferința de presă de astăzi, 16 septembrie 2021, despre măsurile luate în legătură cu scumpirile facturilor la energie, despre practicile neloiale ale supermarketurilor în relație cu fermierii români și despre încercarea PSD de a stabiliza țara „practic, neguvernată”.

Constantin Bîrcă, deputat PSD: De la început, vreau să vă spun că Partidul Social Democrat nu a stat de-o parte, este foarte îngrijorat de ceea ce vedeți cu toții că se întâmplă astăzi, și mă refer la scumpirile facturilor la energie, drept pentru care în prima ședință de Plen, Partidul Social Democrat a inițiat și a pus pe ordinea de zi proiectul de lege privind consumatorul vulnerabil.

LEGEA CONSUMATORULUI VULNERABIL, ADOPTATĂ DE CAMERA DEPUTAȚILOR – PESTE 10 MILIOANE DE ROMÂNI AR PUTEA BENEFICIA

Legea a fost votată, a trecut de Cameră, urmează să ajungă la promulgare la Președintele Iohannis. Această lege aduce un lucru bun pentru persoanele care sunt în nevoie, mă refer aici la persoanele care au venituri mici, venituri reduse, la persoane care sunt izolate și bineînțeles, la persoanele vârstnice. V-aș putea da câteva detalii și anume, la gaz avem un ajutor pentru aceste persoane defavorizate de 250 de lei pe lună, la energia electrică – 500 de lei pe lună, iar la combustibilul solid – 80 de lei pe lună.

Sigur, este insuficient acest ajutor pentru persoanele care sunt la nevoie și sunt puse în postura de a plăti aceste facturi uriașe, de aceea Partidul Social Democrat la acest moment și în perioada imediat următoare va introduce pe ordinea de zi în Plenul Parlamentului un proiect de lege privind plafonarea prețurilor la aceste facturi. Această plafonare – practic, se lucrează, dar se va face o medie cu ultimele 6 luni, iar acea medie va trebui plătită. Ne gândim și la o subvenționare, bani veniți din partea statului cu 50%, doar pentru această creștere față de prețul facturilor de până acum, înainte de creștere. Mai există un lucru bun în acest proiect de lege, și anume impozitarea furnizorilor de energie, adică să le impozităm veniturile uriașe pe care ei le colectează în fiecare lună de la acești oameni nevoiași. Partidul Social Democrat nu a stat de-o parte și s-a implicat activ în viața politică de acum.

Cu privire la Comisia de Agricultură din Camera Deputaților, odată cu debutul sesiunii parlamentare, chiar ieri am avut a doua întâlnire în cadrul comisiei cu reprezentanții din sectoarele de activitate din domeniul agricol și mă refer la practicile neloiale pe care le aplică supermarketurile, lanțurile de magazine, vis-a-vis de producătorii noștri, fermierii români. Acest proiect de lege care va intra și el în Plen în perioada imediat următoare se referă la lanțul agro-alimentar, și anume de la producător, la furnizor, la comerciant și până la cumpărătorul final reprezentat de oameni.

Cu privire la mediul politic, știți foarte bine că guvernanții, încă de când au preluat guvernarea, au făcut lucruri care nu sunt în beneficul cetățenilor. Mă refer aici la aceste scumpiri la energie pe care le resimțim cu toții, la circul pe care l-au adus în Parlament, având în vedere jocul politic pe care ei îl fac pentru a obține președinția acestor partide, mă refer aici la fiecare partid care se găsește în arcul guvernamental. Țara, practic, la acest moment este neguvernată, iar noi încercăm să o stabilizăm, așa cum v-am spus, prin măsurile pe care le-am adus în atenția dumneavoastră, o parte din ele votate în Plenul Parlamentului.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

VIDEO. PMC | Eduard Grama: Am finalizat 80% din proiectele găsite în Primărie

Consultantul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Redresare, în vizită la Călărași