Connect with us

Evenimente

VIDEO | Proteste pe timp de noapte împotriva măsurilor COVID, (și) în Călărași

Published

on

Sute de călărășeni au încălcat ordinul privind carantina de noapte și au protestat fără măști timp de mai multe ore pe străzile din municipiul Călărasi, luate la pas sau în mașini.

Câteva sute de persoane s-au strâns spre miezul nopții în fața Palatului Prefecturii din Călărasi pentru un protest împotriva măsurile mai restrictive impuse de autorități pentru a gestiona pandemia de coronavirus.

Autoritățile au înăsprit măsurile impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, astfel că, în zonele unde rata de incidență depășește 7,5 la mia de locuitori se restricționează circulația încă de la ora 20.00, iar barurile, restaurantele și magazinele alimentare se vor închide începând cu ora 18.00

În orașele în care rata este cuprinsă între 4 și 7,5 la mia de locuitori, aceste măsuri se aplică doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Cei peste 300 de participanți ai protestului nu au purtat măşti şi au scandat lozinci anti-guvernamentale şi împotriva restricţiilor.

La scurt timp după ora 22.00, participanții au plecat cu mașinile spre ieșirea din oraș, zona Petrom-Tenaris, apoi au mers în coloana pe Bulevardul Nicolae Titulescu și Bulevardul Republicii, oprindu-se, din nou în fața Prefecturii Călărași, unde au continuat să scandeze lozinci.

POLIȚIA ȘI JANDARMERIA  FAC PRECIZĂRI CU PRIVIRE LA PROTESTUL DIN CĂLĂRAȘI

În urma desfășurării acțiunilor de protest  în municipiile Călărași și Oltenița în data de 29 martie a.c., pentru corecta informare a opiniei publice, vă comunicăm următoarele:

Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași și Inspectoratul de Poliție Județean Călărași au participat cu efective pentru a asigura măsuri de ordine și siguranță publică cu ocazia desfășurării manifestațiilor de protest din municipiile Călărași și Oltenița, acționând pentru protecția participanților, dar și a celorlalți cetățeni.

Conform prevederilor legale, Jandarmeria Română are obligația de a asigura măsurile de ordine publică cu ocazia manifestărilor la care participă public numeros, indiferent de natura acestora, pentru a asigura protecția participanților și a celorlalți cetățeni și pentru a preveni și combate fapte antisociale de natură să tulbure ordinea și liniștea publică.

Jandarmii și polițiștii călărășeni au monitorizat permanent respectarea de către participanți a prevederilor legale în vigoare cu privire la măsurile dispuse în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID 19.

Pe timpul desfășurării protestelor, jandarmii călărășeni le-au comunicat participanților prevederile legale în vigoare, precum și consecințele nerespectării acestora.

 În municipiul Oltenița protestul s-a încheiat în jurul orei 22.30, iar în municipiul Călărași acțiunile de protest s-au încheiat în jurul orei 23.50, fără evenimente majore.

Important este faptul ca acțiunile de protest s-au desfășurat în mod pașnic, fără a fi înregistrate violențe, iar până la acest moment au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/ 2020 și Legii nr. 61/1991, în valoare totală de 3800 lei.

Facem precizarea că, pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară și cu declararea prealabilă.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași va asigura în continuare condițiile de siguranță pentru exercitarea dreptului constituțional la liberă exprimare și va urmări permanent respectarea de către participanți a prevederilor legale.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Evenimente

VIDEO. Avarie la rețeaua de apă din Răzvani

Published

on

Sistare furnizare apă potabilă în satul Răzvan din Orașul Lehliu Gară, marți după-amiază, în urma unei avarii la rețeaua publică.
“Furnizarea apei potabile a fost  întreruptă către utilizatorii care locuiesc sau își desfășoară activitatea pe tronsonul afectat de această problemă în jurul orei 16:00."- informează Ecoaqua S.A.
“O echipă de intervenție se află la fața locului pentru a remedia avaria în cel mai scurt timp posibil!” – anunță operatorul de apă canal.
În curs de actualizare!

Continue Reading

Evenimente

GALERIE FOTO/ ZIUA DUNĂRII LA CĂLĂRAȘI

Published

on

Ziua Dunării/ Călărași 2022
“2.850 km de natură, liniște și frumos. Din Munții Pădurea Neagră până în Delta Dunării” -scrie CJ pe pagina oficială de Facebok

“Ziua Internațională a Dunării, marcată astăzi la Călărași, mi-a oferit bucuria de a întâlni oameni frumoși și inimoși, iubitori de natură, iubitori de apă. Le mulțumesc tuturor că au fost alături de noi, le mulțumesc și colegilor pentru eforturile depuse și sunt convins că munca lor nu a fost în zadar. Să ne vedem sănătoși anul viitor, la o nouă ediție a Zilei Dunării.” -scrie primarul Marius Dulce pe pagina de Facebook.

“La final de săptămână, am sărbătorit cu mândrie în Parcul Central alături de numeroși călărășeni Ziua Dunării (oficială este data de 29 iunie, dar am dorit ca la eveniment să aibă acces câți mai mulți oameni).
Prilej de discuții despre problemele de zi cu zi ale cetățenilor și despre ce pot face pentru a le rezolva, dar, în același timp, și prilej de relaxare. Au fost pregătite diferite activități recreaționale pentru toate vârstele, de la concurs de pescuit, competiție de caiac-canoe, spectacole și ateliere interactive în aer liber, la expoziții de fotografie, toate acompaniate de un îmbietor miros de bors de pește.
Să nu uităm niciodată că Dunărea, care străbate nu mai puțin de 10 țări europene, reprezintă o parte importantă din viața călărășenilor, să o iubim, să ne mândrim cu acest fluviu superb, să îl respectăm și să îl protejăm!” –  a scris deputatul Bîrcă pe profilul de Facebook.

GALARIA FOTO DE MAI JOS ESTE REALIZATĂ DE CONSILIUL JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI ȘI PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CĂLĂRAȘI.

Continue Reading

Evenimente

Centrul Pescăresc din Jegălia, inaugurat de Ziua Dunării

Published

on

Noul centru multifuncțional pentru educație și recreere din Jegălia a fost inaugurat astăzi, 29 iunie, în prezența autoritățior județene și a ministrului antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu. 

Totodată, ansamblurile folclorice din comună au bucurat invitații cu dansuri tradiționale și muzică populară. Primarul Vasile Aurel s-a arătat permanent implicat pentru accesarea fondurilor guvernamentale sau europene necesare dezvoltării.

“Situația de astăzi, 29 iunie, ziua internațională a Dunării și faptul că noi am reușit trei proiecte pe alegeri, am vrut să marcăm momentul, astăzi facem inaugurarea complexului de pescuit din Jegălia. într-o colaborare cu școala genereală, facem activități culturale, sportive, croaziere pe Dunăre și astăzi asta facem marcăm ziua internațională a Dunării.” – a declarat pentru Canal SUD, Vasile Aurel, primarul comunei Jegălia.

Realizat prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime, noua realizare completează  Parcul tematic din localitate. Complexul Pescăresc este o adevărată atracție pentru pescari și doritorii de relaxare.

 

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro