in ,

VIDEO | Proteste pe timp de noapte împotriva măsurilor COVID, (și) în Călărași

Sute de călărășeni au încălcat ordinul privind carantina de noapte și au protestat fără măști timp de mai multe ore pe străzile din municipiul Călărasi, luate la pas sau în mașini.

Câteva sute de persoane s-au strâns spre miezul nopții în fața Palatului Prefecturii din Călărasi pentru un protest împotriva măsurile mai restrictive impuse de autorități pentru a gestiona pandemia de coronavirus.

Autoritățile au înăsprit măsurile impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, astfel că, în zonele unde rata de incidență depășește 7,5 la mia de locuitori se restricționează circulația încă de la ora 20.00, iar barurile, restaurantele și magazinele alimentare se vor închide începând cu ora 18.00

În orașele în care rata este cuprinsă între 4 și 7,5 la mia de locuitori, aceste măsuri se aplică doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Cei peste 300 de participanți ai protestului nu au purtat măşti şi au scandat lozinci anti-guvernamentale şi împotriva restricţiilor.

La scurt timp după ora 22.00, participanții au plecat cu mașinile spre ieșirea din oraș, zona Petrom-Tenaris, apoi au mers în coloana pe Bulevardul Nicolae Titulescu și Bulevardul Republicii, oprindu-se, din nou în fața Prefecturii Călărași, unde au continuat să scandeze lozinci.

POLIȚIA ȘI JANDARMERIA  FAC PRECIZĂRI CU PRIVIRE LA PROTESTUL DIN CĂLĂRAȘI

În urma desfășurării acțiunilor de protest  în municipiile Călărași și Oltenița în data de 29 martie a.c., pentru corecta informare a opiniei publice, vă comunicăm următoarele:

Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași și Inspectoratul de Poliție Județean Călărași au participat cu efective pentru a asigura măsuri de ordine și siguranță publică cu ocazia desfășurării manifestațiilor de protest din municipiile Călărași și Oltenița, acționând pentru protecția participanților, dar și a celorlalți cetățeni.

Conform prevederilor legale, Jandarmeria Română are obligația de a asigura măsurile de ordine publică cu ocazia manifestărilor la care participă public numeros, indiferent de natura acestora, pentru a asigura protecția participanților și a celorlalți cetățeni și pentru a preveni și combate fapte antisociale de natură să tulbure ordinea și liniștea publică.

Jandarmii și polițiștii călărășeni au monitorizat permanent respectarea de către participanți a prevederilor legale în vigoare cu privire la măsurile dispuse în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID 19.

Pe timpul desfășurării protestelor, jandarmii călărășeni le-au comunicat participanților prevederile legale în vigoare, precum și consecințele nerespectării acestora.

 În municipiul Oltenița protestul s-a încheiat în jurul orei 22.30, iar în municipiul Călărași acțiunile de protest s-au încheiat în jurul orei 23.50, fără evenimente majore.

Important este faptul ca acțiunile de protest s-au desfășurat în mod pașnic, fără a fi înregistrate violențe, iar până la acest moment au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/ 2020 și Legii nr. 61/1991, în valoare totală de 3800 lei.

Facem precizarea că, pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară și cu declararea prealabilă.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași va asigura în continuare condițiile de siguranță pentru exercitarea dreptului constituțional la liberă exprimare și va urmări permanent respectarea de către participanți a prevederilor legale.

3 2 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

REBU/ Răzvan Sauciuc: Toate punctele de colectare a deșeurilor din Călărași sunt igienizate periodic

PMC/ Iată care sunt noile măsuri stabilite de CLSU privind limitarea răspândirii noului coronavirus