Connect with us

Actualitate

VIDEO. Programul activităţilor specifice Sărbătorilor de Iarnă – 2021

Published

on

Consiliul Județean Călărași prezintă evenimentele ce vor avea loc pe tot parcursul lunii decembrie. Printre aceastea se enumeră evenimente culturale la Sala „Barbu Știrbei”, Târgul de Crăciun, spectacole în aer liber în perioada Crăciunului, iar pe 31 decembrie va fi organizat Revelionul. Programul complet poate fi urmărit mai jos.

Marinela VOIEVOZEANU: În data de 3 decembrie este Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, vom avea serbări în centrele Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului, dar și la Școala Specială care se află în subordinea Consiliului Județean Călărași.
Pe data de 6 decembrie începând cu ora 11 în foaierul Centrului Județean de Cultură și Creație 55 de copii nevoiași din jud. Călărași vor veni alături de noi, îi vom îmbrăca și într-un cadru festiv vom sărbători această zi. După ce vor primi cadourile din partea funcționarilor publici, din partea executivului CJ, din partea subordonatelor, dar și din partea consilierilor județeni, copii vor fi invitați la un film 3D. Cred că va fi o surpriză pentru ei nemaitrăind într-o sală de cinema.
Pe data de 17 decembrie până pe 31 decembrie vom deschide Târgul de Crăciun. Încercăm să organizăm un altfel de târg pe platoul din fața CJ. În parteneriat cu primăria municipiului, încercăm să bucurăm atât micuții, cât și toți cei care simțim emoție în momentul în care vin sărbătorile de iarnă. La ora 18 vom avea deschiderea oficială acestui târg.
Pe 18 decembrie la Sala „Barbu Știrbei” vom avea un spectacol artistic – Colinde de Crăciun, susținut de Palatul Copiilor din Călărași.
Pe 20 decembrie încercăm o premieră, și anume ignatul. Tradițiile de Crăciun le aducem în fața copiilor care probabil nu au văzut așa ceva. Muzeul Dunării de Jos se ocupă de aceste tradiții de Crăciun pe platoul din fața CJ.
Din data de 20 decembrie până la finalul anului, în Parcul Central vom avea menajat de iarnă foișorul. Acolo copii din municipiu, dar și din județ pot merge și pot face fotografii alături de Moș Crăciun.
Pe 22 decembrie, Sala „Barbu Știrbei” ne va găzdui un spectacol extraordinar Oleg Danovski. Pentru a doua oară vom avea un astfel de spectacol. Prima oară dacă vă amintiți am avut un spectacol extraordinar de balet la Călărași.
Pe data 23, 24 și 25 decembrie încep spectacolele în aer liber pe scena amenajata în fața Consiliului Județean Călărași. Ziua vom avea colindătorii din județul Călărași care vor veni, vor urca pe scenă și vor primi pachete, iar seara vom avea artiști îndrăgiți de către dumneavoastră.
Pe 31 decembrie încercăm să organizăm anul acesta Revelionul la Călărași. El va începe așa cum vor spune autoritățile, deocamdată avem ora în așteptare. Suntem în parteneriat cu Primăria Municipiului Călărași, cu Centrul Județean de Cultură și Creație, protoieriile din Călărași, dar și cu Palatul Copiilor. Vom avea un foc de artificii care se va afla pe cerul Călărașiului cred că în jurul orei 21, vom vedea ce vor spune autoritățile.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Trei soldați gradați profesioniști s-au alăturat ISU Călărași

Published

on

Trei soldati gradați profesioniști au depus astăzi jurământul de credinţă faţă de patrie, cu mâna pe Drapelul de luptă al ISU “Barbu Ştirbei” Călăraşi

Astăzi, 17 august 2022, trei soldați gradați profesioniști, încadrați la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Știrbei” al județului, la Formaţiunea de Pază Dragalina, în calitate de pistolari, care vor asigura paza la Baza de Reparaţii a Tehnicii de Intervenţie Dragalina, au depus jurământul cu mâna pe Drapelul Ronmâniei în faţa inspectorului şef.

Cu această ocazie, cei mai tineri pompieri militari au fost felicitați și li s-a urat mult succes în activitatea lor profesională de către reprezentanţii comenzii unităţii.

“Colegii noștri mai tineri urmează să pună în aplicare cunoştinţele dobândite pe parcursul stagiilor de pregătire.” – se arată într-un comunicat al ISU Călărași

Continue Reading

Actualitate

Atenție! Poliția Română atrage atenția asupra unor noi tentative de phishing

Published

on

Atenție la sms-urile, e-mail-urile sau mesajele primite pe social media din surse necunoscute ori de la numere scurte, care cer autentificarea în contul de Instagram sau resetarea parolei, așa cum se vede în imaginea atașată!


Nu furnizați altor persoane date referitoare la coduri de autentificare sau astfel de link-uri pentru resetarea parolei, pentru că astfel puteți pierde accesul la cont. Există posibilitatea ca atacatorii să se folosească de opțiunea ‘forgot my password’ din Instagram pentru a forța modificarea parolei. Dacă acest mesaj ajunge la dvs., înseamnă că cineva dorește să vă fure contul.

Accesarea link-ului de pe dispozitivul mobil pe care sunteți autentificat în aplicația de Instagram poate duce la pierderea accesului la cont, atacatorii având astfel posibilitatea de a schimba parola.

Evitați așadar accesarea link-urilor din surse necunoscute!

Activați autentificarea cu doi factori (2FA) din setările Instagram, deoarece acest strat suplimentar de securitate poate ajuta la reducerea șanselor de a avea contul compromis.

Mențineți o soluție de securitate instalată pe dispozitiv! De multe ori, un antivirus ne poate salva din situații în care neatenția ar putea duce la compromiterea contului, a datelor sau a sistemului.

În cazul în care ați căzut în capcană și ați pierdut accesul la cont, adresați-vă Centrului de Ajutor Instagram pentru recuperarea lui. Va trebui să efectuați pașii necesari pentru validarea identității.

Antrenați-vă pentru a detecta și evita astfel de amenințări în online. Puteți face acest lucru pe site-ul https://sigurantaonline.ro, acolo unde vă puteți testa abilitățile și îmbunătăți cunoștințele: https://quiz.sigurantaonline.ro/

SigurantaOnline este o campanie de conștientizare la nivel național, derulată de DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată precum Microsoft Romania , BIT SENTINEL, ATTACK Simulator, ANIS sau Dekeneas.

Continue Reading

Actualitate

VIDEO. Vasile Iliuță despre proiectul SERA și colaborarea cu autoritățile bulgare pentru dotarea ISU Călărași

Published

on

Președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță, prezent în conferința de presă de astăzi organizată în cadrul PSD Călărași 4 august, a punctat principalele evenimente ce au avut loc în sfera politică dar și din zona administrativă.   Liderul PSD a precizat că poartă discuții cu toți primarii PNL pentru a-i aduce în PSD.

Vasile Iliuță: Săptămâna trecută am inaugurat centrul SERA, s-a făcut recepția finală pentru lucrarea de la Str. Independenței, un proiect de 420.000 de euro, în care Consiliul Județean a contribuit cu 65.000 de euro, iar Fundația SERA cu restul de sume. Copiii care au probleme speciale vor fi cazați și vor fi consiliați pentru nevoile lor.
Am continuat în paralel și cu alegerile organizațiilor locale ale PSD, unde am ales consiliile politice locale în 42 de localități. Tot în urmă cu 3 săptămâni am semnat cel mai mare proiect al județului Călărași, e vorba de Ecoaqua.

Ieri am avut o întâlnire cu municipalitatea Pavlikeni din Bulgaria, unde parteneriatele noastre continuă la momentul acesta pentru dotarea Inspectoratului de Situații de Urgență cu autovehicule pentru salvarea cetățenilor din jud. Călărași. Parteneri mai sunt și Jandarmeria Română, iar partea bulgară a venit cu ISU similar cu al nostru și cu poliția locală a lor. În continuare, pot spune că cele 42 de organizații ale PSD și-au desemnat conducerile. Mai avem de ales încă în 13 localități, inclusiv în municipiul Oltenița, Călărași și orașul Lehliu-Gară.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro