in

VIDEO. Primul caz de suspiciune cu coronavirus în Călărași. Directorul DSP Călărași explică “Riscul există în toată țara.”

Primul caz de suspiciune cu virusul care a cuprins mai multe țări a fost identificat în Călărași, astăzi 25 februarie, la o persoană de sex masculin din zona 10 nivele. Aceasta a fost transportată în condiții extreme la București.

Oficialitățile locale sunt în alertă! Persoanele care au fost la fața locului spun că ar fi vorba de 5 persoane dar numai una suspectă cu Covid-19.

Conform MAI, în țara noastră nu există cazuri de coronavirus, autoritățile declarându-se pregătite în caz că situația se schimbă. Am întrebat dacă există riscul ca județul Călărași să fie afectat de acest virus și ni s-a răspuns: „Riscul există în toată țara. Să sperăm că nu se întâmplă nimic!”. Momentan nu există cazuri înregistrate în cadrul județului. Directorul DSP spune că nu este cazul ca oamenii să se alarmeze și că nu trebuie respinși cei pe care vecinii sau familia îi suspectează că ar fi contractat virusul.

DIRECTORUL DSP CĂLĂRAȘI FACE APEL LA CALM

Avem 4 persoane izolate la domiciul, iar începând de astăzi avem o persoană intoarsă din italia care nu se afla în zona afectată de virus.

Nu trebuie să uităm că ne aflăm în sezonul epidemic pentru viroze respiratorii și gripă și că respectarea măsurilor de protecție individuală, în același timp de protecție a celor din jurul nostru, este o responsabilitate a fiecărei persoane, pentru propria sănătate și pentru sănătatea comunității”, se mai menționează în comunicat.

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

2 points
Upvote Downvote

Total votes: 2

Upvotes: 2

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

DSP Călărași doarme, iar coronavirus a ajuns în Călărași…? Prima persoană suspectă a fost identificată în 10 nivele

Vasile Iliuță rupe tăcerea: “De 3 ani si jumătate tot încearcă să mă elimine din funcția administrativă pentru că le-am deranjat în permanentă blaturile și interesele”