in

VIDEO. Primarul Rîjnoveanu Nicolae, despre 2021: “Anul acesta vom continua ceea ce am început în 2020”

Primarul comunei Roseți, Rîjnoveanu Nicolae, susține într-un interviu acordat Călărași PRESS că anul 2020 a fost un an plin de încercări, însă anul 2021 se dorește a fi cel care va aduce schimbarea în bine. Prin multă muncă primarul Râjnoveanu împreună cu echipa sa, cu oameni gospodari devotați comunității au adus dezvoltarea în localitatea care este acum fruntașă printre localitățile din județ. Rîjnoveanu a reușit realizarea celor mai durabile șosele din județ, și asta fără a îndatora comunitatea, ci prin proiecte europene. Străzile au canalizare pluvială peste care primarul ambițios vrea să amplaseze dale, prevăzute cu fante de scurgere a apei, pentru a lărgi trama stradală pentru a fi folosită de către biciclete sau cetățeni.

Călărași PRESS: Ce v-ați propus pentru acest an?

Să realizez ceea ce am avut ca obiective prinse în programul campaniei electorale. Deja o parte din lucrări sunt în execuție, parte din ele le-am executat – e vorba de modernizarea drumurilor care a fost executat anul trecut, e vorba de canalizare și modernizare rețea distribuție apă care este în execuție.

La ora actuală am stagnat pentru că nu mai e momentul să facem astfel de lucrări, dar sperăm ca la anul să terminăm această lucrare și s-o dăm în folosință. Prin această lucrare s-au executat deja două puțuri forate la 100 de metri adâncime cu posibilitate de captare în jur de 30m3 pe oră, două bazine – bazinul de captare și bazinul de tratare, sistem de clorinare, două filtre – unul cu cărbune și unul cu nisip, o stație de pompare care va crea presiune în rețea și sper să nu se mai întâmple fenomenul pe care l-am avut înainte.

Călărași PRESS: Deci v-ați apucat de treabă, cu alte cuvinte…

Asta este menirea noastră, că de-aia ne-au ales cetățenii, să ne facem datoria. Așa cum mă cunoașteți, trebuie să înțelegeți că facem tot ce trebuie să facem. Pe 24 am depus și proiectul pentru înființare rețea de gaze la minister, așteptăm evaluarea. Totodată, suntem informați că a ne apropriem de finalul perioadei de achiziție la sala de sport, terenul de fotbal – am dat deja dispoziție privind comisia de evaluare, proiectul cu modernizarea iluminatului public este depus, așteptăm soluționarea.

Celălalt proiect referitor la distribuția energiei electrice pentru cele 240 de case e deja înaintat către Institutul Național Român pentru Studiul Amenajării și Folosirii Surselor de Energie (IRE) și o să lucrăm împreună cu ei ca să executăm lucrarea asta pentru că asta este soluția. Zilele astea sper să declanșăm și executarea SF-ului documentației tehnice pentru dispensar și grădiniță. În felul ăsta rezolvăm și problema copiilor care sunt duși la creșe prin Călărași.

N-am vorbit nimic de școală. M-am apropiat de finalizare. Daca ați văzut, lucrez la ultimul corp de școală. E vorba de școala cea mai veche din localitate. Are peste 140 de ani, era necesar să facem acele lucrări. Am profitat de acest program pentru a o moderniza și am modernizat toate obiectivele școlare din localitate. Pot spune că eu sunt foarte mulțumit de modul în care s-au desfășurat lucrările, sper ca până pe 7-8 februarie să fiu gata și cu ultimul corp de școală unde își desfășoară activitatea patru clase. O să terminăm anul acesta și acest obiectiv, deci aproape că ne apropiem de final. O să vedem pe urmă. Mai sunt mici obiective la care trebuie să depunem efort și să le executam. Însă acestea sunt mici, le vom executa cu propriile noastre resurse. Poate sau sigur ne vor ajuta și Consiliul Județean.

Călărași PRESS: Care ar fi colaborarea dintre dumneavoastră și Consiliul Județean?

Cel puțin acum, colaborarea este bună. Avem, de fapt, direct pentru comună, dar și pentru Consiliul Județean, obiective comune, obiective care au făcut parte din campania electorală. Nu pot să spun decât cuvinte de laudă la adresa Consiliului Județean, mai ales conducerii consiliului. Sperăm să găsim aceeași deschidere și la nivel guvernamental pentru proiectele noaste. Sper să mă înțeleg foarte bine cu consiliul actual, până acum, după câteva ședințe, nu am avut probleme. Atât consilierii din opoziție, dar și consilierii noștri au acceptat toate hotărârile pe care am vrut să le luăm.

Călărași PRESS: Deci chiar își fac treaba.

Da, chiar își fac treaba și mă bucură acest lucru pentru că se vede o deschidere din partea tuturor pentru a face treabă în comuna asta. Vedem mai târziu, deocamdată ăsta este răspunsul meu.

Călărași PRESS: Ce feedback ați primit din partea comunității referitor la campania de vaccinare?

Noi am afișat toate documentațiile pe care le-am primit. Sper să fie bine, problema este că am rămas doar cu un medic de familie. Am avut doi medici, pacienții celuilalt medic, ieșit la pensie, au rămas în pom și trebuie să vedem ce facem. Promisiuni avem din partea a doi medici. Eu mă chinui să fac și un dispensar nou pentru că dispensarul existent l-am făcut în 4-5 luni la insistența medicilor. A fost un apartament din casa specialistului pe care l-am transformat și l-am adaptat  – o farmacie și două cabinete. Acum se impun alte condiții și vrem să facem ceva bun pentru comună și să-i atragem și pe medici. Eventual, casa specialistului să o renovăm cu această ocazie și o să creăm chiar locuințe pentru medici. Doi medici ar putea întotdeauna să locuiască aici.

Călărași PRESS: Ce ne puteți spune despre numărul de infectări cu COVID-19 din localitatea dvs?

A scăzut, știți că am avut o perioadă în care am depășit coeficientul de patru. Acum am ajuns la sub unu. Din cauza asta am luat inițiativa de a nu mai desfășura activitățile de Bobotează. Îmi cer scuze de la cetățenii comunei Roseți pentru acest lucru, dar nu aveam ce face. Legislația actuală și măsurile care se impun mi-au dat de gândit și nu eram în stare să respectăm măsurile. Trebuie să înțeleagă toată lumea că am făcut-o în binele lor, nu altfel.

Vom rezolva toate problemele acestei localități, așa cum am făcut-o și până acum. Le mulțumesc încă o dată și le urez un an mai bun!

5 1 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Prima ședință extraordinară a CJ Călărași pentru anul 2021 a fost convocată pe 11 ianuarie

VIDEO. Primarul Aurel Vasile, despre perspectivele anului 2021 pentru comuna Jegălia