in

VIDEO. Primarul Marius Dulce despre stadiul proiectelor din Călărași

Marius Dulce, primarul mun Călărași: Am observat zilele astea o mare frământare în cadrul organizației PNL – cine, a le cui sunt proiectele, cine le-a semnat, cine le-a făcut, proiectele europene, ce se mai întâmplă în Călărași, ce s-a mai dat la ultima rectificare, că am dat bani numai la anumite școli… O să încep cu proiectele europene. Țin să le spun așa: sunt în administrația asta de la Călărași din 2012. Toate aceste proiecte europene care la ora asta sunt în implementare le-am susținut, am fost în echipele care le-a susținut prin Consiliul Local și prin faptul că eram vice în 2016. Câștigătorii din aceste proiecte europene nu pot fi decât cetățenii din Călărași, nu știu de ce atâta zbatere la PNL Călărași din momentul în care nu s-au făcut decât documente, iar partea grea de reglementare ne-a revenit noua, acum de un an de zile. Știu că există o anumită frustrare, pentru că au văzut că suntem în stare să ducem la capăt aceste proiecte cu probleme lor.

Dacă am terminat pietonalul, deja suntem în faza de proiectare, au o problemă deja, pentru că noi construim pentru Călărași. Dacă am terminat de licitat strada București, iarăși se gândesc că au o problemă, pentru că noi chiar facem proiectul acesta. Dacă am terminat regenerare zona urbană, zona Vest și Navrom, iarăși sunt probleme, pentru că suntem capabili să implementăm aceste proiecte pentru Călărași. Așa cum le-am spus acum un an, este ușor să faci un copil, dar este greu să-l crești, asta facem noi – creștem aceste problemele, ca acești cetățeni din Călărași să se bucure de ele. Pe lângă faptul că ne descurcăm cu aceste proiecte europene și le implementăm, așa cum ați văzut, prioritatea a fost dezvoltarea rutieră a cetățenilor din municipiu. Municipiul nostru suferea de această imobilitate. N-am făcut un calcul clar, dar vă pot spune cu certitudine că cel puțin 14 kilometri de străzi au fost asfaltate în Călărași până azi. Nicio promisiune nu rămâne neonorată.

 

Săptămâna viitoare începem să asfaltăm și prima parte a benzii din intrarea din Călărași, o sa aducem iluminatul public și în zona de la intrare de la Siderca, o să facem pista de biciclete și pietonal. Am terminat deja Varianta Nord, urmează să trasăm cu vopsea tot ce avem în planul de siguranță. Nu mai vorbesc de străzile paralele cu strada București pe care le-am făcut și de ce le-am făcut, pentru că la anul în funcție de cât de repede ne permite timpul, intrăm să modernizăm strada București, atunci avem nevoie de mobilitate, astfel încât să nu deranjăm prea mult cetățenii din Călărași. Am terminat de asfaltat cartierul Ceremag ce nu s-a făcut de ani de zile. Oamenii ăia aveau dreptul și ei la o viață normală.

A mai rămas o singură stradă și acum dacă tot au zbaterea asta cei de la PNL, le cer ajutorul în a obține de la Ministerul Transporturilor avizul pentru Strada Avram Iancu, ca să putem face la anul o canalizare și după aceea să terminăm și cu asfaltarea acestei străzi. Sper ca până pe 10 octombrie să terminăm de asfaltat și cartierul Farfuria, pentru că am terminat Strada Titulescu de asfaltat, astăzi pregătim strada Oituz, de mâine, dacă ne permite timpul, ne apucăm de asfaltat și o terminăm cred că până miercuri, săptămâna viitoare. Urmează Strada Speranței, de miercuri, iar în felul acesta închidem și cartierul Farfuria. Trebuie să mai corectăm și niște defecte pe care le-au străzile Șolii și Oituz, o să punem niște guri de captare a apelor pluviale, pentru că am identificat câteva probleme acolo și vrem ca atunci când terminăm toate aceste cartiere să fie funcțional tot.

Sunt foarte multe lucruri de făcut. Continuăm săptămâna viitoare Strada Dumbravei ca să închidem străzile care sunt paralele cu Strada București și să dăm drumul la mobilitate așa cum ne-am dorit. Ba mai mult, nu am uitat nici de cetățenii din Măgureni și din Mircea Vodă. Drept urmare, până la sfârșitul anului voi face licitație cu clauze suspensive, atât pentru cartierul Măgureni pentru asfaltare, cât și pentru cartierul Mircea Vodă în aceleași condiții. În acest fel, onor cei care sunt la guvernare si colegii noștri din PNL să ne ajute să luăm fonduri pe PNDL „Anghel Saligny”, pentru că nu luăm pentru noi, PSD, ci pentru cetățenii din Călărași care așteaptă și ei o dezvoltare bine meritată.
O să va fac un raport clar cu toate realizările din anul acesta, încă nu am încheiat anul și în felul acesta o să vedeți că până închei anul de mandat o să facem și locuri de joacă, așa cum prinde contur cel de la Queen cu mobilier de joacă modern, cu tartan pentru protecția copiilor noștri să nu se lovească, și vom moderniza atât Queen, locul de joacă din parcul Năvodari, locul de joacă din parcul Florilor și cel din parcul BIG. Asta în prima etapă, pentru că anul viitor o voi lăsa mai ușor cu șoselele.

Astăzi am început deja asfaltarea stratului final pe strada Plevna și îl închidem până la sfârșitul lunii în curs. La anul vreau să mă ocup doar de Rahova și aleile dintre blocuri, așa cum am început în zona blocurilor H, și acolo o să începem să aducem până aproape de Școala 11. Creăm niște alei funcționale pentru toată lumea, pentru că avem nevoie de ele și nu vrem să deranjăm de la anul traficul. O să fie deranjată strada București și atunci o să ne axăm pe alte zone în care nu o să deranjăm prea mult.

Drept urmare, prioritatea pentru anul 2022 o sa fie locurile de parcare, o să le facem moderne și locuri de joacă pentru copii, cât și pentru adulți, întrucât am identificat locuri generoase între blocuri în care putem face mini locuri de joacă și zone de fitness.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

VIDEO. Deputatul Coarnă Dumitru: “Nu e moral, legal, să plafonezi la nivelul lunii septembrie când prețurile s-au dublat, triplat”

Luni, 27 septembrie încep lucrurile de amenajare a noului sens giratoriu, amplasat la intersecția “5 Călărași”