in

VIDEO. Primarul Aurel Vasile, despre perspectivele anului 2021 pentru comuna Jegălia

Primarul Vasile Aurel: Anul acesta este o continuare a anului 2020. Vorbind despre proiecte, proiectele care în anul 2020 s-au oprit, continuarea lor fiind acum, însemnând complexul pescăresc unde firma care a câștigat proiectul a început să continue lucrările. Am încercat să preluăm grădinița de la Gâldău, cei de la Ministerul Învățământului nu au fost de acord, urmează ca în următoarea săptămână și grădinița de la Gâldău să putem să ni se predea constructorul iar noi la rândul nostru am scos în SICAP pentru centrală și celelalte lucrări care trebuie făcute în continuare.

Când va fi dată în folosință grădinița?

Primarul Vasile Aurel: Credem că dacă și SICAP-ul se închide repede și, la fel, nu sunt probleme de a se duce în instanță între firmele constructoare, acolo e treabă foarte simplă. Am putea undeva la jumătatea lunii februarie să îi dăm drumul grădiniței.

Care a fost cel mai mare obiectiv pe care l-ați atins în anul 2020?

Primarul Vasile Aurel: Cei 7 kilometri de asfalt cu prioritate, după care au fost multe alte lucrări, dar prima prioritate au fost cei 7 kilometri de asfalt și, bineînțeles, canalizarea și structura de apă făcută de RAJA Constanța.

Cum ați colaborat în anul 2020 cu această societate?

Primarul Vasile Aurel: Foarte bine, RAJA Constanța a scos la licitație pentru uzina de apă și cele trei gospodării de apă și a câștigat o anumită firmă din Constanța, nu e bine să le dau numele, care și-a terminat lucrarea și a fost dată în primire, iar firma de canalizare mai are ceva de lucru pentru că nu s-a terminat stația de epurare. Pe noi ne bucură că încă nu se preia această lucrare de canalizare pentru că în perioada lucrărilor nu a plouat deloc anul trecut iar acum au început ploile, ceea ce e un lucru bun pentru ca ni se arată lucrările ascunse iar unde sunt probleme acum firma constructoare poate să intervină și să-și facă corecțiile ale lucrării pe care au executat-o.

Pentru anul care tocmai a început, ce v-ați propus să realizați în localitatea Jegălia?

Primarul Vasile Aurel: Deci, să terminăm acest complex de pescuit, după aia avem complexul sportiv de la Gâldău care este câștigat de o firmă din București, am terminat și noi de scos toate autorizările și dăm ordinul de începere ca lucrare mare. Avem stația de compost, care așa cum am înțeles de la Ministerul Apelor și Pădurilor, de la reprezentanții cu care noi ținem legătura, că deja s-au înscris două firme și urmează evaluarea firmei câștigătoare. Sperăm că începe în februarie această lucrare pe care mi-o doresc de când am devenit primar – prin această stație de compost să scăpăm de gunoiul de grajd.

O altă ambiție a primarului din Jegălia a fost centrul medical din localitate.

Primarul Vasile Aurel:Care funcționează la ora actuală la jumătate din activitate. Din cauza acestei pandemii lucrează pe kinetoterapie și fizioterapie si analize medicale. Să sperăm ca în momentul în care România va scăpa de această pandemie avem posibilitatea să vină și medici specialiști să dea consultații în comuna Jegălia pentru comunele Borcea, Unirea, Dichiseni, să nu mai meargă oamenii la Călărași, să vină foarte aproape aici și să beneficieze de lucrul pe care noi l-am realizat.

Ce ne puteți spune despre proiectul de gaze naturale din localitate?

Primarul Vasile Aurel:La ora actuală a fost depus SF-ul într-un parteneriat cu comuna Unirea și comuna Dichiseni. Din dorința de a avea un punctaj cât mai mare, noi am realizat SF-urile și le-am depus în timp la Ministerul Fondurilor Europene.

În comuna Jegălia în anul 2021 noi vom mai avea și alte lucrări și proiecte. Avem două proiecte de drumuri asfaltate care sunt depuse la CNI – este vorba de un drum de 3,8 kilometri în comuna Jegălia, în cele trei sate, și mai avem unul de 7 kilometri care ar lega Iezeru de satul Gâldău prin câmp, noi îi spunem drum agricol, ca să nu mai fim nevoiți să ieșim cu biciclete, căruțe pe DN3B. Mai mult de atât, noi avem proiecte la ora actuală începute și pe care o să încercăm să le finalizăm, însemnând înfrumusețarea comunei cu arbori, avem Bisericile, cele de la Gâldău și Jegălia se pictează iar la Biserica de la Iezeru se vor face niște lucrări în curtea acesteia. Deci, cam peste tot suntem interesați să intervenim.

RAJA SA am depus și ne-au rugat să depunem cereri, ne-au promis că vor realiza schimbarea rețelelor de apă din Iezeru, în special, unde avem o mică problemă și la Jegălia, și canalizare la Iezeru și Gâldău, și străzile care au rămas din Jegălia vor intra într-un proiect mare de canalizare. Să sperăm că în anul 2022, atât apa, cât și canalizarea vor fi la an și vor fi la standardul european.

Despre vaccinare…ce fel privesc oamenii din localitate?

Primarul Vasile Aurel: Ceea ce se vede la televizor pe canalele mari, așa este și la Jegălia. Eu ca primar sfătuiesc pe toată lumea să se vaccineze. Eu mă voi vaccina, fiica mea care e medic s-a vaccinat deja și noi ne vom vaccina cu toții din dorința de a scăpa de această pandemie.

Eu, unul, nu sunt de acord cu cei care spun ca vaccinarea este o prostie pentru faptul că sunt un bolnav cronic de diabet și îmi fac toate vaccinurile. Gândiți-vă la poliomielită, dacă noi nu vaccinam copiii, câți copii aveam astăzi? Mureau pe capete. Deci, vaccinurile sunt un lucru bun.

Mai mult decât atât, dacă tu vezi președintele Americii, vezi președintele Israelului, vezi pe toți cei deștepți, oameni care se vaccinează, venim noi să spunem și să ne dăm cu părerea că vaccinul nu e un lucru bun. Din punctul meu de vedere, vaccinul este foarte bun și mi-aș dori ca toată lumea să se vaccineze ca să scăpăm de această pandemie.

Ce le transmiteți cetățenilor din comuna Jegălia?

Primarul Vasile Aurel: Speranță și sănătate. Speranță ca acest guvern și noi vom duce la îndeplinire lucrurile pe care și le doresc locuitorii comunei, sănătate, care este primordială pentru a putea începe școlile, toate activitățile sportive si să recăpătăm viața de dinainte de pandemie. Doamne ajută!

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

VIDEO. Primarul Rîjnoveanu Nicolae, despre 2021: “Anul acesta vom continua ceea ce am început în 2020”

VIDEO. Primarul Aniel Pațurcă, despre anul 2021: “Marea mea provocare este alimentarea comunei Borcea la rețeaua de gaze naturale”