Connect with us

Breaking News

VIDEO. Primăria Vâlcelele a marcat Ziua Eroilor şi Înălţarea Domnului. Ministrul Daea invitat la ceremonie

Published

on

Primăria Vâlcelele a comemorat Ziua Eroilor și Înălțarea Domnului în localitățile Vâlcelele și Floroaica alături de membrii Partidului Social Democrat (PSD) Călărași și Petre Daea, minstrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. La festivitate au luat parte și lucrători ai Jandarmeriei Călărași care au realizat un exercițiu militar de tragere cu arma în onoarea eroilor căzuți la datorie.

Primarul comunei, Ionel Tatu, i-a avut alături la acest eveniment pe președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, pe primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, domnul deputat Constantin Bîrcă, Petre Daea, vice-președintele Consiliului Județean (CJ), Samoilă Ion și secretarul general al CJ.

Președintele CJ și fostul primar al comunei, Vasile Iliuță: „M-am întors acasă să vă salut și să vă spun că sunt împreună aici cu comisariatul Poliției de Frontieră, domnul comandant Mitroi, cu Inspectoratul Județean de Jandarmi, domnul Gheorghe, fiu al satului care copilărit în Floroaica. Trebuie să ne mândrim că Vâlcelele nu a dăruit doar dânșii din CJ, a dăruit și un comandant la Inspectoratul Județean de Jandarmi. Astăzi comemorăm eroii. Cadrele didactice sunt cele care ne aduc mereu de Înălțare, în a șasea săptămână de la Paște, acest minunat eveniment al comunei Vâlcelele. Salut aici cadrele didactice care s-au implicat totdeauna în acest eveniment județean, putem să-l numim și național prin reprezentarea în revista Poliției de Frontieră. Echipa PSD, colegii mei parlamentari, foști prefecți, directori din subordonatele CJ, suntem prezenți astăzi să vă mulțumim dumneavoastră, cetățenilor din comuna Vâlcelele, că ați avut încredere și ați dăruit județului Călărași un președinte. Eu sunt astăzi președintele ales și promovat în politică de către dumneavoastră, cetățeni ai comunei Vâlcelele”, a declarat acesta.
Ministrul Petre Daea a oferit un discurs prin care cinstește eroii căzuți la datorie, dar și cadrele didactice și elevii comunei: „Generațiile din Vâlcelele, alături de autorități, de cei care păzesc granițele țării, de cei care cârmuiesc administrativ județele si comunele, stau pavăză câteva clipe lângă cei 64 de eroi care au căzut în fața morți, lăsând în urma lor dragostea de țară, lăsând în urma lor România cu tot ce are bun și frumos. Astăzi, prin grija cadrelor didactice, am putut vedea aceste vlăstare care preiau cu bucuria întâlnirii, cu lacrima tristeții că bunicii sau străbunicii lor sunt aici încoronați de respectul celor care au putut încrusta în acest monument numele lor odată cu numele României. Să nu le uităm, nici pe ale lor, nici numele României, pentru care trebuie să fim mereu în legătură sufletească și în acțiune concretă. Într-un cuvânt, să plângem trecuții, să fim alături de cei prezenți și să zidim viitorul cu cei ce astăzi au această misiune, iar vouă, dragi copii, vă doresc succes și felicitări pentru acest program frumos. Să ne înconjurăm cu prietenie și să sădim dragoste față de țară.”

După slujba de pomenire a soldaților, ziua a fost marcată printr-un moment artistic susținut de elevii de la Școala „Florența Albu” și prin depunerea de flori la Monumentul Eroilor din comună.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Breaking News

Casă cuprinsă de flăcări în Modelu. Un bărbat a suferit arsuri

Published

on

Momente de panică, în această seară, în comuna Modelu, satul Tonea din județul Călărași, provocate de un incendiu puternic, produs la o locuință. Pompierii călărășeni au fost alertați să intervină, la fața locului deplasându-se mai multe autospeciale cu apă  și spumă dar și echipaje SMURD pentru preluarea victimelor. 

Pompierii au reușit să salveze viața unui bărbat care se afla în locuință. Medicii îi acordă îngrijiri medicale pentru arsurile suferite pe corp, acesta fiind preluat și transportat de SMURD  la Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Călărași

Focul a fost localizat la nivelul unei camere din imobil, transmite ISU Călărași.

 

Continue Reading

Breaking News

Polițiștii călărășeni depistează în trafic șoferi drogați și băuți

Published

on

Zilnic, polițiștii rutieri desfășoară acțiuni menite să contribuie la consolidarea gradului de siguranță a participanților la trafic. 

La data de 07 august a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Călărași au depistat pe strada Variantă Nord, din municipiul Călărași, județul Călărași, un bărbat, de 33 de ani, din comuna Grădiștea, județul Călărași, în timp ce conducea autovehiculul sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive.

În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,08 mg/l alcool în aerul expirat.

Întrucât manifesta un comportament agitat a fost testat cu aparatul Drager Drugtest, rezultatul fiind pozitiv la THC și BAR.

Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

De asemenea, la data de 08 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au oprit pentru control pe strada Locomotivei, din municipiul Călărași, județul Călărași,un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 25 de ani, din municipiul Călărași, județul Călărași.

Întrucât acesta manifesta un comportament agitat, a fost testat cu aparatul Drager Drugtest, rezultatul fiind pozitiv la Cocaină.

Tânărul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Continue Reading

Breaking News

Accident rutier în Lehliu Gară, 6 persoane implicate. Trafic restricționat

Published

on

Accident rutier, 6 persoane implicate, dintre care o victimă neîncarcerată, petrecut în urmă cu puțin timp în Lehliu Gară, județul Călărași, anunță ISU Călărași.

 

 

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro