Breaking News

VIDEO. Primăria Vâlcelele a marcat Ziua Eroilor şi Înălţarea Domnului. Ministrul Daea invitat la ceremonie

Published

on

Primăria Vâlcelele a comemorat Ziua Eroilor și Înălțarea Domnului în localitățile Vâlcelele și Floroaica alături de membrii Partidului Social Democrat (PSD) Călărași și Petre Daea, minstrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. La festivitate au luat parte și lucrători ai Jandarmeriei Călărași care au realizat un exercițiu militar de tragere cu arma în onoarea eroilor căzuți la datorie.

Primarul comunei, Ionel Tatu, i-a avut alături la acest eveniment pe președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, pe primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, domnul deputat Constantin Bîrcă, Petre Daea, vice-președintele Consiliului Județean (CJ), Samoilă Ion și secretarul general al CJ.

Președintele CJ și fostul primar al comunei, Vasile Iliuță: „M-am întors acasă să vă salut și să vă spun că sunt împreună aici cu comisariatul Poliției de Frontieră, domnul comandant Mitroi, cu Inspectoratul Județean de Jandarmi, domnul Gheorghe, fiu al satului care copilărit în Floroaica. Trebuie să ne mândrim că Vâlcelele nu a dăruit doar dânșii din CJ, a dăruit și un comandant la Inspectoratul Județean de Jandarmi. Astăzi comemorăm eroii. Cadrele didactice sunt cele care ne aduc mereu de Înălțare, în a șasea săptămână de la Paște, acest minunat eveniment al comunei Vâlcelele. Salut aici cadrele didactice care s-au implicat totdeauna în acest eveniment județean, putem să-l numim și național prin reprezentarea în revista Poliției de Frontieră. Echipa PSD, colegii mei parlamentari, foști prefecți, directori din subordonatele CJ, suntem prezenți astăzi să vă mulțumim dumneavoastră, cetățenilor din comuna Vâlcelele, că ați avut încredere și ați dăruit județului Călărași un președinte. Eu sunt astăzi președintele ales și promovat în politică de către dumneavoastră, cetățeni ai comunei Vâlcelele”, a declarat acesta.
Ministrul Petre Daea a oferit un discurs prin care cinstește eroii căzuți la datorie, dar și cadrele didactice și elevii comunei: „Generațiile din Vâlcelele, alături de autorități, de cei care păzesc granițele țării, de cei care cârmuiesc administrativ județele si comunele, stau pavăză câteva clipe lângă cei 64 de eroi care au căzut în fața morți, lăsând în urma lor dragostea de țară, lăsând în urma lor România cu tot ce are bun și frumos. Astăzi, prin grija cadrelor didactice, am putut vedea aceste vlăstare care preiau cu bucuria întâlnirii, cu lacrima tristeții că bunicii sau străbunicii lor sunt aici încoronați de respectul celor care au putut încrusta în acest monument numele lor odată cu numele României. Să nu le uităm, nici pe ale lor, nici numele României, pentru care trebuie să fim mereu în legătură sufletească și în acțiune concretă. Într-un cuvânt, să plângem trecuții, să fim alături de cei prezenți și să zidim viitorul cu cei ce astăzi au această misiune, iar vouă, dragi copii, vă doresc succes și felicitări pentru acest program frumos. Să ne înconjurăm cu prietenie și să sădim dragoste față de țară.”

După slujba de pomenire a soldaților, ziua a fost marcată printr-un moment artistic susținut de elevii de la Școala „Florența Albu” și prin depunerea de flori la Monumentul Eroilor din comună.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Tendințe

Exit mobile version