Connect with us

Știri

VIDEO. Prefecura Călărași: Declarație de presă privind măsurile dispuse în perioada Sărbătorilor Pascale

Published

on

Instituția Prefectului-Județul Călărași a organizat, în data de 21 aprilie, la sediul instituției, un brief de presă pentru a comunica public măsurile dispuse în contextul Sărbătorilor Pascale. Evenimentul a fost deschis de purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului, Elena Costache, urmând ca fiecare purtător de cuvânt al structurilor M.A.I. din județul Călărași să prezinte strategia și măsurile stabilite pentru această perioadă.

IPJ Călărași va scoate peste 400 de polițiști în stradă

(…) “Peste 400 de polițiști vor acționa pentru asigurarea ordinii și siguranței publice și prevenirea faptelor antisociale, fiind prezent și în zona lăcașelor de cult de pe raza județului, pentru a preveni orice fel de evenimente nedorite și pentru a fluidiza traficul rutier. Polițiștii rutieri acționează cu mijloace tehnice din dotare pentru supravegherea traficului rutier pe drumurile publice din județ, cu scopul de a preveni și combate principalele cauze generatoare de accidente rutiere. (…)” –  anunță Bianca Ghiveci, purtătoare de cuvânt a Inspectoratului Județean de Poliție.

Poliția de Frontieră va continua misiunile specifice, în vederea asigurării unui control eficient și operativ

(…) Vor fi desfășurate misiuni specifice, în scopul prevenirii și combaterii criminalității transfrontaliere, contrabandei și evaziunii fiscale, și traficului internațional cu autovehicule furate. La acest moment, prin punctul de trecere a Frontierei Călărași, traficul autovehiculelor și persoanelor se derulează în mod normal, fără a se înregistra blocaje. De menționat este faptul că, dacă situația o impune, numărul polițiștilor de frontieră va fi suplimentat, astfel încât media timpilor de așteptare să se încadreze în valorile normale. – explică  purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, Butoi Maria Iuliana.

ISU Călărași a verificat lăcașele de cult pentru evitarea situațiilor neplăcute

“Pompierii militari au efectuat o serie de activități și acțiuni de control și verificare la majoritatea lăcașelor de cult, astfel încât să nu existe probleme deosebite în timpul slujbelor religioase. În Noaptea de Înviere, 25 de autospeciale și 125 de pompieri sunt pregătiți să intervină la fiecare dintre aceste biserici, iar o rezervă de 100 de cadre, de asemenea, sunt pregătite să intervină la nevoie. (…) Ne dorim să avem Sărbători Pascale în siguranță. Să aveți sărbători luminate”, informează  ISU Călărași, prin Ovidiu Tătăranu – purtător de cuvânt

Jandarmeria Călărași, alături de călărășeni, pentru asigurarea și menținerea unui climat de siguranță

Conducerea Inspectoratului de Jandarmi a Județului Călărași informează că, în perioada 22 -26 aprilie, cu ocazia  sărbătorilor pascale, peste 50 de jandarmi călărășeni vor fi la datorie zilnic și vor desfășura misiuni specifice în zona de competență pe linia menținerii unui climat de siguranță pentru cetățeni și asigurarea ordinii și liniștii publice.

Advertisement

IJJ va surpravehea cele 11 lăcașe de cult din Călărași, Oltenița și Dragoș Vodă, locații unde sunt organizate manifestări religioase la care se anunță participarea unui mare număr de credincioși. Reprezentanții instituției au mai precizat că în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, o atenție deosebită va fi acordată siguranței cetățenilor în zona lăcașelor de cult, unde echipaje de jandarmi vor sprijini și îndruma credincioșii ce vor participa la slujbe religioase.

“Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași vă dorește un Paște luminat, alături de cei dragi!”

– a fost mesajul prim ajunctului  Inspectoratului Județean de Jandarmi Călărași, locotenent-colonel Cristian GHEORGHE

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Un autoturism a fost cuprins de flăcări din cauza unui scurtcircuit

Published

on

Astăzi, pe strada Locomotivei din Călărași, un autoturism a fost cuprins de flăcări în fața magazinului Supeco. Incidentul a avut loc în jurul orei 13:00, când o femeie care se întorcea de la cumpărături a observat că mașina sa începe să scoată fum de dedesubt.

Potrivit martorilor oculari, fumul a devenit din ce în ce mai dens în doar câteva minute, după care flăcările au cuprins rapid partea din față.

Trecătorii, care au asistat la scenă, au reacționat și au încercat să stingă focul folosind extinctoarele de la fața locului.

Din fericire, în urma acestui incident nu au fost înregistrate victime. De asemenea, niciun alt participant la trafic sau pieton nu a fost rănit.

Advertisement

Echipajele de pompieri au sosit rapid la fața locului și au preluat controlul asupra situației.

În urma evaluării inițiale, se pare că incendiul ar fi fost provocat de un scurtcircuit la sistemul electric al mașinii.

Continue Reading

Știri

Activitatea polițiștilor locali din Călărași din luna iunie: 229 de amenzi în valoare de peste 95.000 de lei și 580 de persoane legitimate

Published

on

Primăria Municipiului Călărași publică raportul de activitate al poliției locale din municipiul Călărași. În luna iunie 2024, autoritățile au aplicat 229 de amenzi în valoare totală de peste 95.000 de lei, au legitimat 580 de persoane, au constat 355 de fapte antisociale și au intervenit la 288 de sesizări primite telefonic. Pe lângă asta, 71 de șoferi care nu respectau prevederile privind staționarea/parcarea au primit informări. 

În această perioada polițiștii locali din cadrul Direcției Poliția Locală Călărași au desfășurat următoarele activități specifice:

– au fost legitimate un număr de 580 persoane;

– au intervenit la 245 sesizări primite prin Dispeceratul instituției și 43 sesizări primite prin sistemul unic 112;

Advertisement

– au aplanat 31 stări conflictuale;

– au aplicat 71 de informări posesorilor de autovehicule care nu respectau prevederile legale privind staționarea/parcarea, au emis 31 de invitații la sediul instituției pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au săvârșit anumite fapte antisociale;

În perioada analizată, Direcția Poliția Locală Călărași, prin polițiștii locali aflați în dispozitivele stradale, au constatat 355 fapte antisociale și au aplicat un număr de 229 sancțiuni contravenționale (valoarea totală a amenzilor aplicate însumând 95.860 lei) și 126 avertismente verbale, la actele normative la care poliția locală este abilitată, conform atribuțiilor stabilite de legea de organizare și funcționare. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Pompierii călărășeni au adus cinste județului nostru la faza interjudețeană a Competiției Serviciilor Voluntare și Private pentru Situaţii de Urgenţă

Published

on

Serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă (SVSU și SPSU) din cinci județe s-au întrecut în cadrul Concursurilor profesionale – Faza interjudeţeană, unde și-au dovedit calităţile şi aptitudinile de pompieri. Competiția a fost organizată de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență “General Eremia Grigorescu” al județului Galați, gazdă fiind Stadionul Dunărea Galați. SVSU Grădiștea Călărași și SPSU Saint-Gobain Glass Călărași au reprezentat județul nostru și au obținut locuri de cinste în competiție. 

Echipele care au reprezentat județul nostru au fost pompierii din cadrul SVSU Grădiștea Călprașii şi SPSU Saint-Gobain Glass Călărași. Acestea au avut de înfruntat echipajele din județele Brăila, Constanța, Galați și Ialomița. 

La finalul competiției, clasamentul pe probe a fost următorul:

– Dispozitivul de intervenție la SPSU:

Advertisement

Locul 1: SPSU Vard Shipyards Romania Brăila

Locul 2: SPSU Oil Terminal S.A. Constanța

Locul 3: SPSU Saint-Gobain Glass Călărași

– Dispozitivul de intervenție și Ștafeta 4x 100 metri la SVSU:

Locul 1: SVSU Grădiștea Călărași

Advertisement

Locul 2: SVSU Cosmești Galați

Locul 3: SVSU Ciocile – Brăila

ISU Galați precizează că la sfârșitul competiției, toți concurenții și-au demonstrat abilitățile necesare îndeplinirii acțiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate