in

VIDEO. PMC | Eduard Grama: Am finalizat 80% din proiectele găsite în Primărie

Administratorul public al Primăriei Municipiului Călărași, Eduard Grama, a prezentat astăzi, 16.09.2021, într-o conferință de presă prioritățile echipei PSD în materie de proiecte, printre care se numără reabilitarea străzii București și modernizarea parcurilor Queen, Dumbrava și Florilor. În același timp, Eduard Grama menționează că procesul de a găsi finanțare pentru proiectele gândite este anevoios și îndelungat. Administratorul precizează că rămâne sceptic cu privire la PNRR și PNDL 3 „Anghel Saligny” și le consideră „sloganuri folosite electoral”.

A trecut aproape un an de la alegerile locale, alegeri câștigate de echipa Vasile Iliuță – Marius Dulce și în această perioadă petrecută în cadrul Primăriei Călărași, vreau să vă spun că am finalizat în mare parte circa 80% din proiectele găsite în primărie cu contractele de finanțare semnate, am finalizat ca proceduri de licitație. Mulți au spus că este o moștenire a noastră și o fructificare a muncii altora. Nu, este o obligație care se află pe funcție a oricărui primar să aducă municipiului cât mai multe programe de finanțare, este obligația tuturor să contribuie la dezvoltarea acestui municipiu și județ. Sunt convins că și noi când nu o să mai fim, vom lăsa altora contracte de finanțare semnate, doar să fie implementate și scoase la licitație.

Proiectele mari la nivel de municipiu, strada București, pietonalul, zona de Vest cu Navromul, sunt proiecte finalizate ca procedură, urmează să fie predate PT-urile la începutul lunii octombrie. Ordinile de începere vor fi date imediat și să sperăm că dacă vremea ne va ajuta, în luna noiembrie, cel târziu decembrie, vor începe aceste proiecte să intre în execuție. Vreau să mai atenționez și să spun că fostul administrator public, Deculescu, într-un mod necinstit abordează câștigătorii licitațiilor. Eu înțeleg că a contribuit în mod direct la aceste proiecte, dar nu înseamnă că poate fi și furnizorul de echipamente pentru aceste proiecte și îl invit să participe ca toți ceilalți la licitație și să nu încăpușeze, cum încearcă în ultima perioadă, acești câștigători de licitație și să-i lase în pace. Să-și facă treaba la Dragalina, acolo unde partidul i-a oferit o funcție de administrator public și îi urez succes.
În legătură cu proiectele importante ale municipiului așteptările sunt foarte mari. Pe lângă contractele de finanțare europene, discutăm aici de dezvoltarea parcurilor. Toți cei care suntem la nivelul municipiului nu avem un loc de joacă pentru copii, nu avem un loc amenajat, un loc în care să ai siguranță că nu va fi afectată sub nicio formă integritatea corporală a unui copil. Am început în prima etapă cu Parcul Queen, vom continua cu Parcul Dumbrava, cu Parcul Florilor. Avem în plan circa 5 parcuri care sunt convins că până la începutul lunii noiembrie vor fi finalizate.
Totodată, primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a decis ca asfaltările să înceapă de anul acesta, chiar dacă în momentul de față nu am identificat surse de finanțare. Compania Națională de Investiții (CNI) la momentul acesta este blocată și va fi blocată o lungă perioadă. A fost doar o păcăleală pentru campania electorală, toată lumea a fost trecută în lista sinteză, nimeni nu a semnat un contract de finanțare și nu va semna în perioada următoare. Acum se aruncă pe piață acest Program Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 3 „Anghel Saligny”, toată lumea pregătește proiecte, toată lumea actualizează documentații și toți spun că vom semna contractele de finanțare în martie 2022. Rămân sceptic cum rămân sceptic și cu Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) că va fi un proiect care va dezvolta județul, municipiul și țara. Rămân la ideea că acestea sunt doar sloganuri folosite electoral, așa cum le folosește actualul Prim-Ministru. Aceste proiecte sunt aruncate pe piață doar din dorința de a spune că se face ceva. Noi, ca și primărie, în momentul de față vom încerca și vom depune pe ADR Sud-Muntenia, pe Programul Operațional Regional 2021-2027 documentații. Vă spun de acum, aceste documentații vor fi evaluate, iar în cel mai fericit caz, pentru că avem exemplul anvelopării de la spital. Anveloparea de la spital este un proiect depus din 2017, iar contractul de finanțare a fost semnat în urmă cu câteva luni, deci în 2021. Aceste proiecte pe care încercăm să le gândim pentru perioada următoare vor primi finanțare în cel mai optimist caz în 2024 și de acolo mai considerăm încă doi ani licitațiile și punerea în execuție.
Prioritatea mea, în primul rând, a primarului, a întregii echipe este să creăm adecvat, pentru că noi suntem interesați direct să trăim în acest oraș, să trăim într-un oraș civilizat, asfaltat, cu canalizare și într-un oraș unde ai unde merge cu copilul cel puțin o jumătate de oră pe zi.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

VIDEO. SJU | Bogdan Mihai: „Suntem în mijlocul valului 4 al pandemiei de Covid

VIDEO. PSD / Deputatul Constantin Bîrcă vorbește despre scumpirile facturilor la energie și despre încercarea PSD de a stabiliza țara “neguvernată”.