Connect with us

Știri

VIDEO. PMC | Eduard Grama: Am finalizat 80% din proiectele găsite în Primărie

Published

on

Administratorul public al Primăriei Municipiului Călărași, Eduard Grama, a prezentat astăzi, 16.09.2021, într-o conferință de presă prioritățile echipei PSD în materie de proiecte, printre care se numără reabilitarea străzii București și modernizarea parcurilor Queen, Dumbrava și Florilor. În același timp, Eduard Grama menționează că procesul de a găsi finanțare pentru proiectele gândite este anevoios și îndelungat. Administratorul precizează că rămâne sceptic cu privire la PNRR și PNDL 3 „Anghel Saligny” și le consideră „sloganuri folosite electoral”.

A trecut aproape un an de la alegerile locale, alegeri câștigate de echipa Vasile Iliuță – Marius Dulce și în această perioadă petrecută în cadrul Primăriei Călărași, vreau să vă spun că am finalizat în mare parte circa 80% din proiectele găsite în primărie cu contractele de finanțare semnate, am finalizat ca proceduri de licitație. Mulți au spus că este o moștenire a noastră și o fructificare a muncii altora. Nu, este o obligație care se află pe funcție a oricărui primar să aducă municipiului cât mai multe programe de finanțare, este obligația tuturor să contribuie la dezvoltarea acestui municipiu și județ. Sunt convins că și noi când nu o să mai fim, vom lăsa altora contracte de finanțare semnate, doar să fie implementate și scoase la licitație.

Proiectele mari la nivel de municipiu, strada București, pietonalul, zona de Vest cu Navromul, sunt proiecte finalizate ca procedură, urmează să fie predate PT-urile la începutul lunii octombrie. Ordinile de începere vor fi date imediat și să sperăm că dacă vremea ne va ajuta, în luna noiembrie, cel târziu decembrie, vor începe aceste proiecte să intre în execuție. Vreau să mai atenționez și să spun că fostul administrator public, Deculescu, într-un mod necinstit abordează câștigătorii licitațiilor. Eu înțeleg că a contribuit în mod direct la aceste proiecte, dar nu înseamnă că poate fi și furnizorul de echipamente pentru aceste proiecte și îl invit să participe ca toți ceilalți la licitație și să nu încăpușeze, cum încearcă în ultima perioadă, acești câștigători de licitație și să-i lase în pace. Să-și facă treaba la Dragalina, acolo unde partidul i-a oferit o funcție de administrator public și îi urez succes.
În legătură cu proiectele importante ale municipiului așteptările sunt foarte mari. Pe lângă contractele de finanțare europene, discutăm aici de dezvoltarea parcurilor. Toți cei care suntem la nivelul municipiului nu avem un loc de joacă pentru copii, nu avem un loc amenajat, un loc în care să ai siguranță că nu va fi afectată sub nicio formă integritatea corporală a unui copil. Am început în prima etapă cu Parcul Queen, vom continua cu Parcul Dumbrava, cu Parcul Florilor. Avem în plan circa 5 parcuri care sunt convins că până la începutul lunii noiembrie vor fi finalizate.
Totodată, primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a decis ca asfaltările să înceapă de anul acesta, chiar dacă în momentul de față nu am identificat surse de finanțare. Compania Națională de Investiții (CNI) la momentul acesta este blocată și va fi blocată o lungă perioadă. A fost doar o păcăleală pentru campania electorală, toată lumea a fost trecută în lista sinteză, nimeni nu a semnat un contract de finanțare și nu va semna în perioada următoare. Acum se aruncă pe piață acest Program Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 3 „Anghel Saligny”, toată lumea pregătește proiecte, toată lumea actualizează documentații și toți spun că vom semna contractele de finanțare în martie 2022. Rămân sceptic cum rămân sceptic și cu Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) că va fi un proiect care va dezvolta județul, municipiul și țara. Rămân la ideea că acestea sunt doar sloganuri folosite electoral, așa cum le folosește actualul Prim-Ministru. Aceste proiecte sunt aruncate pe piață doar din dorința de a spune că se face ceva. Noi, ca și primărie, în momentul de față vom încerca și vom depune pe ADR Sud-Muntenia, pe Programul Operațional Regional 2021-2027 documentații. Vă spun de acum, aceste documentații vor fi evaluate, iar în cel mai fericit caz, pentru că avem exemplul anvelopării de la spital. Anveloparea de la spital este un proiect depus din 2017, iar contractul de finanțare a fost semnat în urmă cu câteva luni, deci în 2021. Aceste proiecte pe care încercăm să le gândim pentru perioada următoare vor primi finanțare în cel mai optimist caz în 2024 și de acolo mai considerăm încă doi ani licitațiile și punerea în execuție.
Prioritatea mea, în primul rând, a primarului, a întregii echipe este să creăm adecvat, pentru că noi suntem interesați direct să trăim în acest oraș, să trăim într-un oraș civilizat, asfaltat, cu canalizare și într-un oraș unde ai unde merge cu copilul cel puțin o jumătate de oră pe zi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

ADR Sud Muntenia angajează expert în cadrul Serviciului evaluare

Published

on

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia organizează, în data de 29 august 2022, concurs pentru ocuparea unui post de expert în cadrul Serviciului evaluare, selecție și contractare POR, la sediul central din municipiul Călărași.

Dacă ai studii superioare absolvite cu diplomă de licență în următoarele ramuri de știință (conform nomenclatorului domeniilor și al specializărilor/programelor de studii universitare): inginerie civilă; inginerie electrică, electronică și telecomunicații; ingineria transporturilor; inginerie mecanică, mecatronică, inginerie industrială și management, și de asemenea, capacitatea de a lucra în echipă, capacitatea de a gestiona un volum variabil de muncă și de a respecta termenele stabilite, abilități de analiză, gestionare și prelucrare a informațiilor, precum și disponibilitate pentru deplasări în regiune, te așteptăm să te înscrii la concurs.

Poți trimite dosarul de înscriere online, la adresa de e-mail resurseumane@adrmuntenia.ro, sau îl poți depune personal, la sediul central al ADR Sud Muntenia din mun. Călărași, până la data de 26 august 2022, ora 12:00.

Mai multe detalii despre concurs și bibliografie poți regăsi accesând următorul link: https://www.adrmuntenia.ro/index.php/concurs-in-data-de-29-august-2022-pentru-ocuparea-unui-post-de-expert-in-cadrul-/article/1608

Continue Reading

Știri

Două zile de muzică bună și atmosfera de petrecere – Zilele Comunei Roseți

Published

on

După trecerea celor doi ani de pandemie, lucrurile au revenit la normal. Sărbătorilor au fost reluate, iar tradiția a revenit în rândul localităților  care organizează manifestări cultural- artistice  dedicate comunelor , cunoscute de public drept “Zilele Comunei”.

Iată că a venit rândul comunei Roseti. Evenimentul se desfășoară pe doua zile, 20 – 21 August, organizat ca de fiecare dată în Parcul Central din localitate. Intrarea este liberă iar publicul va avea parte de muzică populară și artiști de renume ai muzicii românești.

“Vă așteptăm Sambătă 20.08.2022 și Duminică 21.08.2022 la Zilele Comunei Roseți, în parcul central (Camin Cultural). Mulțumim!” – au transmis reprezentanții Primăriei Roseți pe o rețea de socializare.

Continue Reading

Știri

Călărași: Polițiștii de frontieră depistează un transport cu haine contrafăcute

Published

on

COMUNICAT DE PRESĂ

17.08.2022

 

Bunuri susceptibile a fi contrafăcute,

estimate la o valoare de aproximativ 146.000 lei,

oprite la P.T.F. Călărași

 

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași, alături de  inspectori ai Direcției Regionale Vamale București, din cadrul Biroului Echipe Mobile, au descoperit în urma unui control specific, efectuat  asupra unui ansamblu rutier, o cantitate considerabilă de bunuri, constând în articole vestimentare și articole de încălțăminte, toate purtând însemnele unor firme consacrate și care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În data de 14.08.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei  Călărași, s-a prezentat la intrarea în țară un cetățean turc care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, articole vetimentare, pentru o societate comercială de pe teritoriul României.

 Urmare a  unor informații deținute, precum și a analizei de risc efectuată de  Direcția Regională Vamală București,  la nivelul Poliției de Frontieră au fost dispuse măsuri pentru identificarea transportului și efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport.

Astfel, echipa mixtă formată din inspectori ai Direcției Regionale Vamale București, din cadrul Biroului Echipe Mobile și  poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Călărași, a procedat la desigilarea mijlocului de transport și verificarea mărfurilor transportate.

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.946 articole vestimentare și articole de încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile,  în valoare de 145.300 lei,  dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost reținute de către inspectorii DGV.

Totodată, în cauză se efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași,  pentru săvârșirea infracțiunii de  punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro