Connect with us

Politică

VIDEO. O “rătăcire” de moment sau doar un “vis” de noapte?

Published

on

  • Tensiunile politice la nivel local există și în organizația județeană a PSD Călărași;
  • D. Coarnă spune că un “rătăcit” din PSD ar trage sfori să îl îndepărteze pe șeful PSD Călărași, Vasilie Iliuță;
  • Deputatul Bîrcă spune că visele de noapte nu se exprimă în public;
  • Coarnă nu îl dorește pe Iulian Iacomi  alături de organizația din care face parte;
  • Bîrcă nu se opune venirii fostului lider PSD, Iulian Iacomi;

Deputatul Dumitru Coarnă a făcut declarații șocante în conferința desfășurată la jumătatea lunii anterioare, pe 17 februarie, în care vorbea despre existența unui “rătăcit”, care ar trage sfori pentru destabilizarea PSD Călărași. Principalul scop fiind îndepărtarea din funcția de președinte pe șeful social-democraților  din Călărași, Vasile Iliuță. Parlamentarul susține că, în spatele acestei scene, ar fi impicat în mod direct nimeni altul decât liberalul Iulian Dumitrescu, marele politician din Prahova, omul care l-a luat sub aripa sa pe fostul șef IPJ Călărași, Marian Iorga, cercetat penal în prezent pentru o serie de fapte.

Coarnă aruncă “bomba” și spune că acest “rătăcit” din PSD ar vrea să îl aducă pe Iulian Iacomi, primarul Orașului Lehliu-Gară, recent exclus din PNL, fost șef al pesediștilor călărășeni. Zvonurile spun că din 27 ianurie a rămas independent, liber de contract și că ar încerca să-i ia locul lui Vasile Iliuță la conducerea PSD.

Coarnă nu a precizat nominal despre ce “rătăcit” este vorba, însă toate gândurile și indiciile ne duc către deputatul Bîrcă. Cel puțin asta a lăsat de înțeles Dumitru Coarnă.  Deputatul Bîrcă a comentat această ieșire a colegului de partid ca fiind doar “vise”. 

“Vizavi de colegii care au comentat şi cred că sunt mulţi le-aş spune că visele pe care le au, vise de noapte, trebuie ţinute la nivelul fiecărei persoane şi nu exprimate în public. Dacă există indicii care ar putea să conducă la ceea ce m-aţi întrebat, eu cred că toate toate aceste lucruri trebuie discutate în interiorul partidului şi apoi să ne exprimăm în faţa dvs. Vă asigur că nu e nimic adevărat din ce au spus unii şi alţii, dovada e tocmai prezenţa mea aici, în faţa dvs.” – declara deputatul social-democrat Constatin Bîrcă

Bîrcă a mai susţinut că Dumitru Coarnă a acţionat atunci într-o manieră încalificabilă, între ei nemaiexistând vreun dialog.

„Domnul Cooarnă este încă colegul meu dar sincer nu am mai avut discuţii pentru că consider că atunci când un coleg acţionează în modul acesta incalificabil, dialogul nostru rămâne doar la un simplu salut.”, a conchis deputatul Bîrcă.

„Eu n-o să plec din PSD niciodată pentru că eu nu am ajuns parlamentar pe persoană fizică. Pe mine m-a nominalizat partidul. Am câştigat mandatul cu ajutorul colegilor mei iar cei care nu se regăsesc sunt liberi să facă ce-şi doresc.” –a declarat deputatul Constantin Bîrcă în cadrul conferinței

Politică

VIDEO. Dumitru Coarnă: Este o mare păcăleală ce se discută astăzi aici

Published

on

“Este o mare păcăleală ce se discută astăzi aici. Știți cât este astăzi prețul la energie în România? Cel mai mare preț din Uniune – 269 de euro mW/h. Știți cu cât a crescut prețul gazelor săptămâna trecută? Cu 60 de procente. A crescut de la 80 de euro mW/h undeva la 135 de euro mW/h. Știți ce înseamnă acele plafoane? Înseamnă absolut nimic, pentru că la energie consumul mediu, dacă privim cu atenție, undeva la 350, până în 400 de kW, și atunci sub 300 nu se încadrează nimeni.

La gaze le-am majorat aceste prețuri vara pentru că avem consum mic și nu se cunoaște în practică, în consumul casnic, și atunci venim și păcălim, mințim oamenii spunând că am făcut ceva. Soluția este una singură, extrem de clară – plafonarea prețurilor la producător. Sunt calcule extrem de aplicate, care ne spun că putem astăzi în România să mergem la gaze cu un preț de 40, până în 60 de euro mW/h, plafonat la producător, iar la energie electrică undeva la 80 de euro mW/h. Noi am majorat prețurile într-un an de zile de 10 ori. De la 15 euro mW/h gaze l-am dus la aproape 135 de euro, iar la energie electrică de la 25 de euro mW/h, l-am dus la 269 de euro mW/h.

Cam asta e, restul sunt discuții, cum spunea domnul Budăi – ne fură 100 de lei și ne dă domnul Budăi, prin vouchere, 3 covrigi înapoi. Nu avem nevoie de covrigi, avem nevoie de bani, avem nevoie de echilibru și avem nevoia de menținerea puterii de cumpărare, pentru că astăzi în România privim și înțelegem cu toții când mergem la piață că avem cea mai mare drastică scădere a puterii de cumpărare. Haideți să nu vindem iluzii și să votăm corect, să plafonăm prețurile la energie și gaze, inclusiv la combustibil. Eu voi vota împotriva acestei mari păcăleli pe care încercați să i-o vindeți poporului român.” 

Continue Reading

Politică

PSD propune: o viziune mai corectă și mai solidară pentru România!

Published

on

PSD a intrat la guvernare cu o misiune clară și asumată: am scos România din spirala dezastrului în care intrase și ne-am angajat să gestionăm printr-o viziune coerentă și unitară politicile publice în vremuri dificile. Reamintesc această responsabilitate pentru că guvernarea înseamnă mai mult decât o cârpeală. A venit momentul să ținem ochii larg deschiși cu toții, nu doar PSD. Să nu lăsăm povara generată de creșterea prețurilor doar pe spatele pensionarilor, salariaților și a micilor întreprinzători.

                     Românii știu că principalele cauze pentru energia scumpă, dublarea prețurilor carburanților, creșterea prețurilor la alimente și, în final, mărirea inegalității, sunt crizele prin care întreaga lume trece. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne declarăm neputincioși. Suntem la guvernare ca să venim cu soluții. Iar soluția propusă de PSD este rediscutarea amplă, coerentă și consensuală a sistemului fiscal.

                     Cine nu vrea să audă de o reechilibrare a priorităților înseamnă că se ascunde de marile probleme și frici ale românilor. Riscăm ca în acest context inflaționist, care se anunță de durată, munca prestată de angajați să devină doar o povară, nu și o recompensă. Dacă salariul este înghițit de marile creșteri de prețuri, atunci sensul lui se pierde. Iar acest lucru nu este corect.

                    Suntem într-un context când trebuie să refacem echilibrul intereselor din societate. Nu mai este vorba doar de inegalitate, ci mai degrabă de multă nedreptate. Nu putem să nu vedem că unii se zbat în sărăcie, iar alții se lăfăie în bogăție acumulată necinstit.

                    Propunerea pe care o face PSD este clară: să reașezăm sistemul fiscal pe fundamente mult mai corecte. Nu înseamnă o abdicare de la parteneriatul cu mediul de afaceri. Dimpotrivă! Înseamnă că trebuie să fim conștienți cu toții că suntem în situația în care nemulțumirile sociale nu vor afecta profund doar sistemul politic, ci și climatul de afaceri. Neliniștile sociale nu vor crea avantaje decât pentru populiști și speculatori.

                     Suntem angajați pentru o guvernare responsabilă, iar PSD invită partenerii de guvernare, cei economici și sociali, la dialog pentru o viziune mai corectă și mai solidară pentru România.

Continue Reading

Politică

Senatorul Cionoiu, despre Ședința Comună a Senatului României și a Camerei Deputaților

Published

on

Senatorul PSD Nicușor Cionoiu, prezent în Parlamentul României, a anunțat, miercuri, 22 iunie a.c., că astăzi a avut loc Ședința Comună a Senatului României și a Camerei Deputaților, activitate unde au fost dezbătute mai multe Proiecte de Hotărâre și au votat:

  • alegerea membrilor și a biroului Comisiei parlamentare speciale pentru controlul activității Serviciului de Informații Externe (SIE);
  • numirea unui membru în Comitetul de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE);
  • numirea unor membri în Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD);

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro