in

VIDEO. Nicolae Dragu susține echipa Iliuță – Dulce. Părere fostului edil despre administrația Drăgulin

VIDEO. Nicolae Dragu, total nemulțumit de administrația Drăgulin

Nicolae Dragu, fost primar al Călăraşiului timp de 3 mandate până în 2012, nu s-a îndepărtat de sfera politică. Fostul edil al municipiului s-a alăturat echipei Iliuță – Dulce pentru alegerile din toamna acestui an. Nicoale Dragu este unul dintre cei mai apreciați primar ai reședinței de județ. Acesta a acordat site-ului nostru un inteviu exclusiv în care a atins mai multe subiecte de actualitate…

Călărași PRESS – Domnule Dragu, va găsim în plină activitate electorală susținând echipa Iliuță-Dulce…

– O intrebare sta pe buzele celor care sunt veterani în politică. Rămâne nea Dragu lângă PSD până la sfârșit sau sunteti deja curtat și de alte partide?

Nicolae Dragu: “Sigur, eu am fost permanent curtat de toate partidele politice de-a lungul timpului, dar eu am apărat mereu interesele orașului, nu interesul meu, familial, sau de grup.  Am încercat permanent ca orașul să devină altceva prin investițiile care s-au făcut, să fie cunoscut, să se dezvolte armonios. Voi rămâne alături de niște oameni competenți, oameni care au performat ceva și nu au urmărit numai interesele lor. Au urmărit permanent interesele generale, ale oamenilor, ale cetățenilor municipiului. Din acest motiv, m-am alăturat să-i sprijin pentru a schimba fața orașului. A ajuns orașul, parcă e după un bombardament.”

Călărași PRESS – Ce v-a determinat să alegeti noua echipă PSD?

Nicolae Dragu: Seriozitatea lor în ceea ce fac, realizările lor de-a lungul anilor. Au familii bine închegate, se ocupă de ocupația copiilor. Au sprijinit permanent, în funcțiile pe care le-au avut, din punct de vedere profesional și politic, oamenii. Pentru acest motiv vreau să-i susțin, pentru a aduce o dezvoltare armonioasă a orașului și județului nostru.”

Călărași PRESS – Seniorii valoroși ai urbei noastre sunt lângă dumneavoastră. Ati infiintat chiar și un Sfat al Înțelepților. Cred ca este o mândrie pentru un tânăr candidat sa tina seama de sfaturile unui om trecut prin viață…- Cum l-ați caracteriza de Marius Dulce?

Nicolae Dragu: “L-am analizat în ultimul deceniu, de când a intrat în politică. Mi-au plăcut trăsăturile lui de om serios, competent, bine pregătit profesional, sufletist, este alături de oameni permanent.”

Călărași PRESS – Dar pe președintele Vasile Iliuță?

Nicolae Dragu: “Vasile Iliuță este de calibru mare. A creat un imperiu, pot să zic. A creat o întreprindere agricolă model pentru județul nostru. Ca persoană este, la fel, receptiv la necazurile oamenilor, un om bogat, nu a venit în politică pentru a se pricopsi. Noi avem nevoie de oameni bogați la conducerea orașului și județului, oameni care nu îndeamnă la interesele de grup, familiale, ci interesul general. Apreciez la Iliuță aproprierea de oameni și bunătatea lui, într-un fel. Îl cunosc de aproape 30 de ani, un om valoros, competent, a condus oameni. Noi nu trebuie să mai punem în politică oameni care nu au condus niciun om.”

Călărași PRESS –Cu ce v-ati facut dumneavoastră remarcat ca edil al acestui oraș?

Nicolae Dragu: În primul rând, în perioada celor 3 mandate am construit peste 1500 de apartamente. Am realizat alimentarea cu gaz-metan a orașului, care este un lucru de esență. Am pornit stația de alimentare cu gaz și am tras tranșamente la mii de oameni. Am realizat, de-a lungul anilor, 10 parcuri, am modernizat celelalte parcuri existente pentru că erau lăsate în paragină. Am modernizat școli, s-a construit o sală polivalentă modernă, s-a modernizat stadionul municipal. Multe lucruri, am creat 4 cimitire. În momentul de față, nu avem unde să înmormântăm un om, s-au distrus toate cimitirele. Sunt  înmormântați oameni pe aleile principale din cauza incompetenței actualui executiv care nu a fost în stare, de 8 ani, să realizeze un cimitir. Are un proiect de un million de euro, un cimitir. Dati-vă seama câți bani pentru un cimitir pe care nici nu l-a început în momentul ăsta. Am ajutat mii de oameni, de-a lungul timpului. Am fost alături de oameni pemanent.”

Călărași PRESS – Primarul Drăgulin a afirmat într-un interviu acrordat postului local Antena 3 că nu a găsit niciun proiect pana in anul 2012 cand a ajuns la conducerea primăriei. Așa să fie?

Nicolae Dragu: “Este un individ fără scrupule, vrea să etaleze că el a făcut totul în orașul ăsta. El a distrus foarte mult. Când a venit, vă spun, erau 20 de proiecte, sunt și acum dar sunt ținute în sertare. N-a promovat niciunul până în momentul ăsta. Ca exemplu, proiectul de modernizare al căminului de bătrâni, modernizarea Pieței Centrale, irigarea parcurilor, parcului Central și parcului Dumbrava. Există proiect al instalației de irigare. Toate parcurile sunt uscate, totul este uscat. La fel, stația de epurare, cine a făcut-o? Au făcut-o ei? Ei erau niște indivizi care stăteau la Consiliul Județean și au tras sforile. Proiectul CL8 trebuia realizat încă din anul 2014, a început din 2012 și nu s-a putut, tot din cauza lor, pentru că au ținut o licitație cu o firmă în faliment doar pentru interes material, pentru foloase necuvenite. Permanent, ei nu au căutat interesul orașului, doar interesul lor de grup politic. Acest fapt a dus la costuri foarte ridicate a lucrărilor pe care le-au executat, de proastă calitate. Au distrus lucrări valoroase care dădeau orașului o identitate. Era orașul florilor, trandafirilor, aminti-va! Scuarul Călărașiului, un hectar jumătate de trandafiri, aproape 10.000 de trandafiri au fost distruși.

La un buget al orașului sărac, să iși permită să ia credite de 15 milioane de euro, au îndatorat orașul pentru o perioadă de 20 de ani. Au luat un credit de 15 milioane de euro cu care au facut doar 2 străzi, în momentul acesta. Deci, niște indivizi care au distrus orașul. Arată ca după un bombardament. Ce a avut mai frumos a dristrus in perioada asta de 8 ani.”

Călărași PRESS  Care credeți că este motivul principal pentru degradarea infrastructurii rutiere din mun. Călărași?

Nicolae Dragu: “Nu au respectat o tehnologie adevărată de construcție a unei străzi. Au încălcat tehnologia foarte grav, au dus, dintr-un tronson în altul, pământul și piatra de râu. Deci, lucrări de slabă calitate. Părerea mea este că nu vor rezista mașinilor de mare tonaj care vor circula pe ele. Bani aruncați în vânt, mai mult pentru foloase necuvenite s-au facut aceste lucruri.”

Călărași PRESS – Pe data de 27 septembrie, câștigă oamenii sau interesele? Care este pronosticul dv?

Nicolae Dragu:  “Vor câstiga oamenii. Cei care au fost alături de oameni permanent, i-au ajutat și la bine, și la rău. Trebuie să câștige acești doi oameni, președintele Vasile Iliuță și Marius Dulce. Vreau să fac o apreciere și conducerii centrale, a PSD, care a fost permanent atacată de toate partidele. Cu toate acestea, ei au mărit salariile medicilor, profesorilor, funcționarilor publici. Au majorat pensile, incearcă dublarea alocațiilor. Eu zic că Partidul Social Democrat merită să câștige aceste alegeri pentru binele oamenilor, pentru că este aproape de oameni.”

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Anunţ public privind depunerea solicitarii emiterii acordului de mediu U.A.T.ORASUL LEHLIU GARA

ITM Călărași descinde în controale și aplică amenzi de 30000 de lei