Connect with us

Actualitate

VIDEO. Ministerul Sănătății va finanța Spitalul Județean Călărași cu 12 milioane de lei pentru dotarea cu echipament a secțiilor

Published

on

Spitalul Județean de Urgență Călărași va primi echipamente medicale în valoare de 12 milioane de lei din partea Ministerului Sănătății. Managerul unității medicale, Bogdan Mihai, a anunțat în data de 7 aprilie, într-o conferință de presă, organizată la sediul PSD Călărași că proiectul demarat în 2018 va fi continuat.

Bogdan Mihai, manager Spitalul Județean de Urgență Călărași: Săptămâna trecută am primit de la Minister notificarea că vom primi echipamente în valoare de 12 milioane de lei, un proiect început în 2018 de CJ în colaborare cu Ministerul Sănătății. Anul trecut a fost doar o mică parte din această sumă alocată. O să acoperim niște nevoi stringente cam pe toate secțiile, deci mai toate secțiile vor primi niște echipamente în valoare de 12 milioane de lei. Tot săptămâna trecută au fost făcute ultimele discuții privind introducerea pe programul de finanțare prin PNRR a corpului RGH cu risc seismic, și sperăm ca în luna august vom avea un răspuns final în ceea ce privește aprobarea sau nu a acestui proiect.

A fost semnat contractul de anvelopare pentru mai multe corpuri ale spitalului.

“Săptămâna trecută a fost semnat și contractul de anvelopare al corpurilor A, B, C și D. Acest contract va avea o zonă de schimbare a feței spitalului, dar și o componentă de reabilitare energetică și dezvoltarea unor surse alternative de energie prin montarea unor panouri solare cu pompe de căldură. Reabilitarea și logistica pe care o aducem în spital nu reprezintă singurul punct – lucrăm foarte mult la tot ce înseamnă comportament și abordare în relația cu pacienții. Tot săptămâna trecută am implementat un sistem nou de evaluare a cadrelor medicale din interacțiunea cu pacienții, astfel încât să eliminăm cumva acele discuții lansate în spațiul public post factum externare, unde anumiți pacienți, ulterior externării, înțeleg dânșii să emită niște alegații cu privire la bunele îngrijiri sau nu. Acum le dăm ocazia să-și asume aceste lucruri într-un mod direct, pe un formular transparent care va fi suspus analizei noastre și în baza căruia vom face un punctaj de evaluare a cadrelor medicale.” – a mai precizat managerul SJU Călărași, Bogdan Mihai.

Stop mită, o campanie de stopare a plăților formale

“Am început și o campanie în ceea ce privește stoparea plăților informale, campania STOP Mită, care deja se pare că a început să fie înțeleasă de pacienți, chiar în această săptămână având un pacient care, în loc să dea o plată informală, a cerut un formular de donație și a donat către spital într-o zonă transparentă, fără niciun fel de interpretare. Sunt lucruri la care noi lucrăm, mai avem, dar orice semnalare din partea dumneavoastră va fi considerată și vom lua măsuri acolo unde vom avea lucruri concrete. Lucrurile nu se schimbă în mod general, se schimbă prin dezvoltarea și abordarea unor situații punctual.” – a subliniat managerul Bogdan Mihai, prezent în coferința de presă a PSD Călărași.

Actualitate

Educație rutieră în școlile din Călărași

Published

on

În  data de 29 septembrie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității,  Serviciului Rutier și Biroului Rutier Oltenița din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, au desfășurat activități informativ-preventive pe tema educației rutiere.

Astfel, elevii Școlii Profesionale „Constantin George Călinescu” Grădiștea și cei ai Școlii Gimnaziale nr. 1 Spanțov au putut să cunoască îndeaproape laboratorul mobil de educație rutieră.

Poliţiştii le-au prezentat elevilor regulile de circulaţie, precum și marcajele și indicatoarele rutiere pe care aceștia trebuie să le cunoască și să le respecte, în calitate de pietoni, pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere.

Micuţii au învăţat să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să se deplaseze doar pe trotuar și să traverseze strada doar pe trecerea pentru pietoni, fără a alerga.

Pentru o mai bună înţelegere şi însuşire a mesajului preventiv, explicaţiile au fost urmate de aplicaţii practice, exersând prin joc, cu ajutorul „covorului pietonal”, deplasarea corectă pe drumurile publice, traversarea și respectarea marcajelor și a indicatoarelor rutiere.

Aceste tipuri de activități ale polițiștilor vor continua şi în perioada următoare și au drept obiectiv formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, pentru prevenirea producerii accidentelor în rândul elevilor.

Continue Reading

Actualitate

Călărași: Femeie lovită pe trecerea de pietoni de o mașină de poliție

Published

on

Un teribil accident de circulație a avut loc, noaptea trecută, pe o stradă principală din municipiul Călărași, unde o autospecială de politie a acroșat o femeie care traversa strada.

Nefericitul eveniment rutier a avut loc în jurul orei 04:50, pe strada București, la nivelul trecerii pentru  pietoni din zona Școlii Gimnaziale “Mihai Viteazul” Nr. 10 din municipiul Călărași.

Autospeciala de poliție era condusă de un lucrător al Biroului de Investigații Criminale din cadrul IPJ, aflat in exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Se pare că, în timp ce se deplasa pe direcția 5 Călărași – Orizont, polițistul, într-un moment de neatenție, a acroșat-o pe femeia care traversa regulamentar strada.

Autospeciala de politie implicată în accident face parte din flota veche de autospeciale din dotarea IPJ Călărași. Potrivit unor date, anvelopele montate pe mașina sunt specifice sezonului rece.

La fața locului a fost solicitat sprijinul unui echipaj SAJ pentru a prelua victima rănită.

Polițistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Oamenii legii fac toate verificările pentru a afla cum s-a produs accidentul. Lucrătorul din poliție este cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

Continue Reading

Actualitate

11 ani de când afaceristul George Naghi (Aldis) a plecat dintre noi

Published

on

A plecat dintre prieteni la vârsta de 59 de ani și a lăsat în spate o poveste frumoasă de viață, desprinsă parcă din filmele americane cu oameni de succes. Și-a început activitatea în domeniul comerțului la o vârstă fragedă, după ani de muncă și experiență a hotărât să deschidă o afacere împreună cu soția lui, Alina Constanța, compania Aldis, o firmă care urma să aibă un succes incredibil, care a reușit să ajungă cu produsele sale în toată Europa și marile lanțuri de magazine. 

Din păcate, anul 2011 a adus o dramă cumplită în familia celor doi soți, Alina și George, un accident nautic petrecut în data de 7 august 2011 i-a adus sfârșitul călărășeanului George Naghi, unul dintre cel mai iubiți, respectați și cunoscuți oameni de afaceri pe care i-a avut Călărașiul. Tragedia s-a întâmplat pe brațul Borcea, aproape de casă, în timp ce George se afla într-o croazieră personală cu soția Alina, o dună de nisip scoasă la suprafața de nivelul scăzut al Dunării, i-a aruncat pe cei doi din barcă, provocând nefericitul eveniment în care George a decedat iar soția a ajuns în stare gravă la spital.

Cunoscut de prieteni drept “Bozgorul”, afaceristul a pornit afacerea care în anii trecuți a înregistrat vânzări de 70 de milioane de euro împreună cu soția sa, Alina Constanța, la începutul anilor 1990, cei doi fiind proprietarii firmei. Firma Aldis reprezenta o investiție de circa 70 de milioane de euro, având o capacitate de aproximativ 150 de tone de produse pe zi.

Aldis Călărași a fost al treilea mare jucător de pe piața procesatorilor de carne din România, cu afaceri de 97,6 milioane euro în 2010. Naghi mai deținea o suprafață de teren agricol și ferme de oi și de vite.

Potrivit Ziarului Financiar, grupul Aldis a fost format din companiile Aldis (cu activități în abatorizare, producție mezeluri, semipreparate și ready meal), Aldis AP (agricultură, zootehnie, agroturism, alimentație publică) și Campis (construcții). Prin intermediul companiei Aldis AP, Naghi mai deținea în Călărași o pensiune de 30 de camere și un alt restaurant în localitatea Drajna. În cadrul companiei Aldis lucrau în trecut peste 1.200 de angajați.

Compania a fost înființată în anul 1991, iar în anul 2000 înregistra un număr de 207 salariați. Cel mai mare număr de salariați înregistrați care apar în evidențele companiei a fost atins în anul 2007, moment în care Aldis a avut puțin peste 1.600 de persoane încadrate în societate.

Regretatul George Naghi își doarme somnul de veci în Cimitirul “Sfântul Gheorghe” din Călărași, acolo unde familia sa i-a ridicat un adevărat altar. Compania este condusă acum de Alina Constanța, soția fostului miliardar și este printre puținele companii din Călărași care se implică în acțiuni caritabile menite să ajute persoanele defavorizate.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro