in

VIDEO. Lucrări în plină desfășurare la noul sediu al Primăriei Fundeni

La Fundeni, sunt în plină desfășurare lucrările la amenajarea noului sediu al Primăriei Fundeni. Proiectul a fost demarat în anul 2019. Acest important proiect presupune extinderea actualei construcții, noi săli de ședință, birouri de lucru pentru funcționarii publici și personalul contractual. Edilul social-democrat a explicat într-un material video că a întâmpinat mici probleme de ordin tehnic, dar ia în calcul și pandemia ca unul dintre obstacole.

Gheorghiță Cărtușanu: “Dacă vorbim de sediul primăriei, este o clădire care este reprezentativă pentru toți locuitorii comunei Fundeni, este casa, cred eu, a tuturor cetățenilor care vin să-și plătească impozitele, taxele și vin să-și rezolve problemele pe care le au. Pentru reabilitarea sediului avem termen de finalizare sfârșitul lui Mai.

Având în vedere că am văzut la dispoziție o clădire mică, înghesuită, funcționarii pe care îi avem nu aveau spațiul adecvat, am făcut un proiect pe extindere și modernizare. Am mai extins încă un corp, în afară de cel existent, cu o recompartimentare a unui spațiu vechi care era cu încă două birouri, va mai fi o mică sală de consiliu, încă un birou mai mare, cu centrală, cu toalete. Corpul nou pe care îl extindem va avea un etaj, vom face o sală de Consiliu pentru a putea ține unele ședințe cu cetățenii comunei Fundeni.” – declara edilul din Fundeni pentru calarasipress.ro într-un material

Butușină Constantin, diriginte șantier: Noi am depășit bugetul acestei investiții, dar dacă îl deblocăm avem interesul să punem cât mai repede acoperișul până nu vin ploile. Proiectul l-am preluat la pereți decopertați, după aceea am terminat noi decopertarea, am placat cu plasă de Buzău, s-au făcut tencuieli, extinderea am luat-o de la zero, inclusiv etajul cu tot ce trebuie și am ajuns la stadiul de acoperiș. V-am explicat, suntem blocați financiar și nu putem debloca furnizorii ca să continuăm, trebuie să mai dăm și noi o parte din bani.
Pe clădirea veche ne-am apucat de finisaj la interior ca să terminăm cu tencuielile interioare. Tencuielile exterioare sunt la gata, trebuie doar îi facem termoizolația.

S-a realizat recompartimentarea zonei?
Diriginte șantier: 99%, mai avem vreo 2 camere, pentru că încă nu este hotărât domnul primar. Eu zic că până în 75% suntem cu clădirea in stadiul de derulare.

Ce utilitate vor avea camerele?
Diriginte șantier: Sunt birourile funcționarilor, un alt birou al domnului primar, iar sus va fi sala de ședințe, cea mai mare. Acolo s-a modificat puțin proiectul, aveam 2 stâlpi pe mijloc și nu apucasem să turnăm grinzi sus și tot ce trebuie. Am scos stâlpii ăia și s-a băgat fier în plus pentru grinzi, ca să poate să susțină acoperișul. Toata sala de sus nu are niciun stâlp. Pe mijloc va fi o terasă destul de frumușică.

Când credeți ca va fi gata proiectul dacă lucrurile merg așa cum ar trebuie?
Diriginte șantier: Dacă nu eram obstrucționați financiar, vă garantez că inauguram proiectul de revelion, însă de o lună și ceva ne mișcăm foarte încet cu ce materiale ne putem descurca.

Ce ne puteți spune despre dispensarul uman din Fundeni?
Diriginte șantier: Acela este gata de mai bine de 5-6 luni. Deja se deteriorase vopseaua exterioară. A trebuit să-l revopsim, ceea ce înseamnă că noi nu o să nu luăm banii de două ori. Nu a fost dat în folosință, eu ca executant nu știu din ce cauză. Probabil la alt nivel se știe mai bine. Nu știu ce documente lipsesc, dar acolo este montat tot, la cheie, inclusiv boilere de apă caldă, instalație sanitară, electrică.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Senator PSD Nicușor Cionoiu: Riscăm să pierdem forța de muncă. Avem nevoie urgentă de un plan pentru dezvoltarea durabilă a județului Călărași

Dumitru Coană: “DSVSA Călăraşi încalcă legea prin falsificarea probelor”