Connect with us

Știri

VIDEO. Lucrări în plină desfășurare la noul sediu al Primăriei Fundeni

Published

on

În localitatea Fundeni sunt în plină desfășurare lucrările la amenajarea noului sediu al Primăriei Fundeni. Proiectul a fost demarat în anul 2019. Acest important proiect presupune extinderea actualei construcții, noi săli de ședință, birouri de lucru pentru funcționarii publici și personalul contractual. Edilul social-democrat a explicat într-un material video că a întâmpinat mici probleme de ordin tehnic, dar ia în calcul și pandemia ca unul dintre obstacole.

Gheorghiță Cărtușanu: “Dacă vorbim de sediul primăriei, este o clădire care este reprezentativă pentru toți locuitorii comunei Fundeni, este casa, cred eu, a tuturor cetățenilor care vin să-și plătească impozitele, taxele și vin să-și rezolve problemele pe care le au. Pentru reabilitarea sediului avem termen de finalizare sfârșitul lui Mai.

Având în vedere că am văzut la dispoziție o clădire mică, înghesuită, funcționarii pe care îi avem nu aveau spațiul adecvat, am făcut un proiect pe extindere și modernizare. Am mai extins încă un corp, în afară de cel existent, cu o recompartimentare a unui spațiu vechi care era cu încă două birouri, va mai fi o mică sală de consiliu, încă un birou mai mare, cu centrală, cu toalete. Corpul nou pe care îl extindem va avea un etaj, vom face o sală de Consiliu pentru a putea ține unele ședințe cu cetățenii comunei Fundeni.” – declara edilul din Fundeni pentru calarasipress.ro într-un material

Butușină Constantin, diriginte șantier: Noi am depășit bugetul acestei investiții, dar dacă îl deblocăm avem interesul să punem cât mai repede acoperișul până nu vin ploile. Proiectul l-am preluat la pereți decopertați, după aceea am terminat noi decopertarea, am placat cu plasă de Buzău, s-au făcut tencuieli, extinderea am luat-o de la zero, inclusiv etajul cu tot ce trebuie și am ajuns la stadiul de acoperiș. V-am explicat, suntem blocați financiar și nu putem debloca furnizorii ca să continuăm, trebuie să mai dăm și noi o parte din bani.
Pe clădirea veche ne-am apucat de finisaj la interior ca să terminăm cu tencuielile interioare. Tencuielile exterioare sunt la gata, trebuie doar îi facem termoizolația.

S-a realizat recompartimentarea zonei?
Diriginte șantier: 99%, mai avem vreo 2 camere, pentru că încă nu este hotărât domnul primar. Eu zic că până în 75% suntem cu clădirea in stadiul de derulare.

Advertisement

Ce utilitate vor avea camerele?
Diriginte șantier: Sunt birourile funcționarilor, un alt birou al domnului primar, iar sus va fi sala de ședințe, cea mai mare. Acolo s-a modificat puțin proiectul, aveam 2 stâlpi pe mijloc și nu apucasem să turnăm grinzi sus și tot ce trebuie. Am scos stâlpii ăia și s-a băgat fier în plus pentru grinzi, ca să poate să susțină acoperișul. Toata sala de sus nu are niciun stâlp. Pe mijloc va fi o terasă destul de frumușică.

Când credeți ca va fi gata proiectul dacă lucrurile merg așa cum ar trebuie?
Diriginte șantier: Dacă nu eram obstrucționați financiar, vă garantez că inauguram proiectul de revelion, însă de o lună și ceva ne mișcăm foarte încet cu ce materiale ne putem descurca.

Ce ne puteți spune despre dispensarul uman din Fundeni?
Diriginte șantier: Acela este gata de mai bine de 5-6 luni. Deja se deteriorase vopseaua exterioară. A trebuit să-l revopsim, ceea ce înseamnă că noi nu o să nu luăm banii de două ori. Nu a fost dat în folosință, eu ca executant nu știu din ce cauză. Probabil la alt nivel se știe mai bine. Nu știu ce documente lipsesc, dar acolo este montat tot, la cheie, inclusiv boilere de apă caldă, instalație sanitară, electrică.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Primăria Municipiului Călărași realizează al doilea tratament pentru combaterea bolilor vegetației

Published

on

Primăria Municipiului Călărași anunță că în perioada 24 – 26 aprilie 2024, între orele 21:00 – 5:00, se vor efectua tratamente pentru combaterea tuturor bolilor și dăunătorilor vegetației de aliniament, gardurilor vii, a pomilor și arbuștilor ornamentali ai municipiului Călărași. 

Perioada tratamentelor poate fi modificată în funcție de condițiile meteorologice. 

Substanțele active ale produselor utilizate pentru tratamentele în aliniament sunt deltametrin şi cupru, acestea fiind omologate de Comisia Națională a produselor de protecție a plantelor.

Administrația locală a mai efectuat tratamente de acest gen și în perioada 15 – 17 aprilie.

Advertisement
Continue Reading

Actualitate

Mâine Consiliul Local al municipiului Călărași se convoacă în ședință extraordinară. Pe ordinea de zi sunt mai multe proiecte

Published

on

Consiliul Local al municipiului Călăraşi se convoacă în şedinţă extraordinară, vineri, 19.04.2024, ora 12.00, care se va desfăşura prin mijloace electronice, respectiv aplicaţia Whatsapp/SMS, cu următoarea ordine de zi:   

📍 Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași pe anul 2024.

📍  Proiect de hotărâre privind aprobarea noii durate de implementare şi a cheltuielilor necesare finalizării proiectului cu titlul „Îmbunătățirea siguranței navigabilității pe fluviul Dunărea în zona transfrontalieră Călărași-Silistra” ROBG-478, finanţat în cadrul Interreg V-A România-Bulgaria.

📍  Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru investiţia ”Modernizare iluminat public în municipiul Călăraşi, judeţul Călăraşi”.

📍  Proiect de hotărâre privind desfășurarea și aprobarea organizării și desfășurării evenimentului intitulat ”Vânătoarea de ouă la ZOO”, 6 mai 2024.

Advertisement

Continue Reading

Știri

[VIDEO] Comuna care în 2024 oferă apă cu porția, de două ori pe zi unui cartier mărginași. Cetățenii se plâng și de alte probleme grave

Published

on

borcea - nelu adamescu
foto: calarasipress.ro

La marginea comunei Borcea, în cartierul Bărăgan trăiesc aproximativ 40 de familii, care duc o viață marcată de lipsuri și greutăți. De la Revoluția din 1989 și până în prezent, locuitorii acestui cartier se confruntă cu o realitate crudă: accesul limitat la apă, o anomalie administrativă despre care primarul nu a pomenit niciodată că ar avea o soluție.

În mijlocul a 30 de case, drumul DJ308A taie cartierul și traversează Autostrada Soarelui, ajungând la DN3A, la limita județului Ialomița. Deși se află în apropierea Autostrăzii Soarelui și a altor drumuri importante, comunitatea este izolată și neglijată.

Fără acces constant la apă curentă, oamenii din Bărăgan, un cartier mărginași al comunei Borcea, se roagă să nu aibă defecțiuni la pompa de apă care ar aduce mari probleme locuitorilor. Se bucură de apă potabilă de două ori pe zi, dimineața și seara. O folosesc pentru toate nevoile de bază: băut, gătit și spălat. O situație demnă de secolul trecut, care persistă într-o localitate care se vrea modernă. Aniel Theodor Nedelcu nu pare interesat să rezolve această problemă, o spun chiar oamenii care au ajuns la disperare.

Loviți de această situație, oamenii din cartierul marginași își pun speranța că cineva îi va ajuta.

În acest context, Nelu Adamescu, opozantul politic al primarului actual din comuna Borcea, a fost solicitat de către comunitate să expună această situație în fața primarului Aniel Nedelcu Pațurcă. Cu toate acestea, reacția autorităților locale pare să fie lipsită de sensibilitate și responsabilitate.

Advertisement

BECURI ARSE MONTATE PE STÂLPI

Pe lângă lipsa apei, oamenii din această zonă spun ca primarul și-a bătut joc de ei și le-a montat pe stâlpi becuri deja arse sau cu defecțiuni. 

Locuitorii din acest cartier par că sunt pe picior de război cu administrația locală condusă de primarul liberal Aniel Nedelcu Theodor Pațurcă. O nouă problemă a aprins scânteia nemulțumirii în această comunitate deja afectată de diverse dificultăți.

Pe lângă nemulțumirea lor zilnică privind accesul la apă potabilă, locuitorii din această zonă se confruntă acum cu un alt obstacol aparent neglijat de autorități. Mulți dintre aceștia au descoperit cu stupoare că, în loc să beneficieze de iluminatul public promis, primăria le-a oferit becuri deja arse sau cu defecțiuni.

Această situație a stârnit furia și indignarea localnicilor, care consideră că este o manifestare flagrantă a disprețului administrației față de nevoile lor.

În timp ce primarul Aniel Nedelcu Theodor Pațurcă nu a avut încă o reacție referitoare la această problemă, presiunea din partea comunității este greu de ignorat. Locuitorii sunt hotărâți să continue să-și facă auzită vocea până când vor obține soluții  pentru problemele lor urgente.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate