Connect with us

Breaking News

VIDEO. Infractorul fugar din Roseți, Radu Costel, condus în teren pentru reconstituire

Published

on

La o zi după ce bărbatul căutat de poliție pentru tentativa de omor asupra fostei concubine, a iubitului acesteia și asupra părinților fetei, bărbatul a fost condus pe teren alături de anchetatori pentru a afla pas cu pas ce a făcut timp de patru zile.

La reconstituire, bărbatul orbit de gelozie le-a explicat anchetatorilor că, timp de patru zile, a supraviețuit prin pădure, printre șacali și alte pericole, hrănindu-se cu o jumătate de pâine mucegăită și o sticlă cu apă găsită în ortacul pe care bărbatul îl avea în pădure. S-a încălzit cu o pătură luată din ieslea animalelor.

Întrebat de procurorul de caz despre motivul ce l-a determinat să se predea, Costel a spus că nu mai suporta situația.

La prima oră a dimineții de miercuri, 10 octombrie, anchetatorii l-au condus pe bărbat la casa victimelor pentru a le arăta pas cu pas ce a făcut în dimineața zilei de 5 octombrie în casa fostei iubite.

Advertisement

După ce a semănat teroare în casa fostei iubite, Radu Costel a fugit pe câmp, a trecut cu barca pe celălalt mal al brațului Borcea și s-a ascuns în pădure.

Ajuns în pădure, Costel Radu a povestit că a mers mai întâi la un ortac, de unde și-a luat câteva haine. După ce s-a îmbrăcat, bărbatul spune că a mers câteva sute de metri, și-a găsit un loc lângă o buturugă și a înnoptat acolo timp de două zile.

Radu Costel a povestit că nu i-a auzit pe polițiști atunci când îl căutau și nu a fost ajutat de nimeni.

Următoarele două zile le-a petrecut la câteva sute de metri față de primul loc. Bărbatul din Roseți și-a făcut aici un culcuș din lucernă.

Duminică noaptea, Costel Radu s-a decis să se predea, așa că a trecut brațul Borcea înapoi spre Roseți, cu o barcă a unui concetățean. Spune că atunci când a ajuns acasă, ceasul arăta aproximativ ora 04:00.

Advertisement

Breaking News

Alertă în Călărași: O tânără de 14 ani a dispărut fără urmă de acasă

Published

on

Alertă în Călărași după ce o copilă de 14 ani a fugit de acasă.Familia este distrusă și nu își explică gestul fetei.

Cu o situație familială deja tristă, unde mama se află în pușcărie, tatăl fetei este îngrijorat și spune că nu cunoaște anturajul fetei.

Mihaela, înaltă de 1.60 metri, cu o greutate de 50 de kilograme, ochi căprui și păr lung și șaten, a părăsit domiciliul fără să lase nici o urmă.

Reprezentanții Poliției Române solicită sprijin din partea cetățenilor care o văd pe tânără. Persoanele care au văzut-o sau dețin informații sunt rugate să contacteze numărul unic de urgență 112 sau să se adreseze celei mai apropiate secții de poliție.

Advertisement

Continue Reading

Breaking News

[VIDEO] Zeci de șoferi blocați pe Autostrada Soarelui din cauza nămeților

Published

on

Codul roșu de viscol și ninsori a provocat haos pe aproape toate șoselele din România. Pe Autostrada Soarelui, care leagă București de Constanța, zăpada a blocat întreaga circulație. Zeci de șoferi au rămas împotmoliți în nămeți.

Mai multe persoane au rămas blocate pe Autostrada A2, după ninsorile abundente din această dimineață. A2 a fost închisă din cauza codului roșu de viscol, care a fost prelungit până la ora 16:00 în Constanța.

Traficul, reluat după câteva ore

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că circulația rutieră a fost reluată parțial pe autostrada A2 București – Constanța, între kilometrii 64 – 35, pe sensul de mers către București.

Advertisement
Continue Reading

Breaking News

Situația actualizată, ora 16:00 | Drumuri blocate, școli închise și localități fără curent

Published

on

La ora 16:00, județul Călărași se confruntă cu o situație tensionată ca urmare a codului portocaliu și roșu de viscol. Drumurile naționale și județene sunt afectate. 

Drumurile naționale DN 3, DN 3A și DN31 au fost redeschise parțial, însă DN 3B și DN 21 rămân în continuare închise. A2 este practicabilă doar pe calea 2 între Drajna și București, iar calea 1 este deschisă doar de la București la Fundulea.

Situația în școli: Toate unitățile de învățământ din județ au fost închise pentru ziua de 27 noiembrie, având în vedere condițiile meteorologice severe.

Pompierii militari călărășeni au mobilizat: 37 de autospeciale și 220 de cadre intervin pentru a face față situației. Până la ora 14:00, intervențiile au inclus evacuarea apei din 10 locații afectate de inundații și degajarea a 168 de arbori căzuți în diverse localități, provocând daune materiale, inclusiv la 23 de autoturisme.

Advertisement

Infrastructura de gaze și alimentarea cu energie electrică sunt, de asemenea, afectate semnificativ. Distrigaz raportează lipsuri minime, dar 50 de localități, cu aproximativ 70.000 de consumatori, întâmpină probleme la alimentarea cu energie electrică. Peste 275 de linii de medie tensiune sunt afectate, iar echipele lucrează pentru remedierea avariilor.

În paralel, A2 se confruntă cu probleme, având aproximativ 63 de autovehicule blocate, cu aproximativ 180 de persoane în această situație. Autoritățile locale și regionale, inclusiv ISU, IPJ, IJJ și SDN, sunt implicate activ în operațiuni pentru deblocarea acestora, folosind 14 utilaje.

Pe toate DN-urile și DJ-urile se acționează cu utilaje de deszăpezire – 16 utilaje pe DN și 35 pe DJ – pentru a asigura accesul și siguranța traficului. Situația este în dinamică, iar autoritățile rămân mobilizate.

Municipiul Călărași

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate