Connect with us

Breaking News

VIDEO | Infractorul Costel Radu a fost arestat preventiv. Ce spune mama acestuia despre faptele tânărului

Published

on

În prima partea a acestei zile, Judecătorul pentru Drepturi și Libertăți de la Tribunalul Călărași a emis o hotărâre de arestare preventivă pentru Costel Radu, în vârstă de 35 de ani, din Roseți. Acesta este acuzat că pe data de 5 octombrie a atacat cu un cuțit fosta sa parteneră de viață, mama acesteia și iubitul acesteia, și a incendiat casa tatălui fostei sale partenere. După săvârșirea acestor infracțiuni, individul a fugit și a fost căutat de către poliție timp de patru zile. Astăzi, el s-a predat autorităților.

În baza art. 226 alin. (1) şi (2) Cod procedură penală rap. la art. 223 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi şi dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 09.10.2023 şi până la data de 07.11.2023, inclusiv, a inculpatului Radu Costel Dumitru cercetat pentru săvârşirea unei tentative la infracţiunea de omor calificat prev. de art. 32 alin. 1 Cod penal rap. la art. 188 alin.1 Cod penal cu referire la art. 189 alin. 1 lit. a, f şi h Cod penal. În baza art. 230 alin. (1) şi (2) Cod procedură penală, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă privind pe inculpatul Radu Costel Dumitru. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 09.10.2023, ora 15.30”, se arată în minuta judecătorească.

Costel Radu a fost s-a oredat la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Călărași și ulterior a fost condus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași pentru a fi supus audierilor. În fața reprezentanților presei, individul a exprimat regretul pentru acțiunile sale.

  • Reporter: Ai vrut să îți omori iubita?
  • Costel Radu: Nu.
  • Reporter: Vă pare rău pentru ce ați făcut?
  • Costel Radu: Da, îmi pare rău, foarte rău.
  • Reporter: Unde ați stat ascuns până acum?
  • Costel Radu: În baltă.
  • Reporter: De ce i-ai dat foc socrului?
  • Costel Radu:N-am știut ce-am făcut, m-am speriat, m-am alea și n-am știut ce să fac…

Ce spune mama fugarului din Roseți despre faptele tânărului

Familia agresorului din Roseți face noi declarații despre faptele acestuia, dar și despre viața de familie pe care a avut-o cu fosta concubină, pe care a înjunghiat-o. Mama lui Costel Radu spune că cei doi s-au despărțit în septembrie, atunci când femeia ar fi plecat de acasă, scrie canalsud.ro.

Breaking News

[VIDEO] Zeci de șoferi blocați pe Autostrada Soarelui din cauza nămeților

Published

on

Codul roșu de viscol și ninsori a provocat haos pe aproape toate șoselele din România. Pe Autostrada Soarelui, care leagă București de Constanța, zăpada a blocat întreaga circulație. Zeci de șoferi au rămas împotmoliți în nămeți.

Mai multe persoane au rămas blocate pe Autostrada A2, după ninsorile abundente din această dimineață. A2 a fost închisă din cauza codului roșu de viscol, care a fost prelungit până la ora 16:00 în Constanța.

Traficul, reluat după câteva ore

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că circulația rutieră a fost reluată parțial pe autostrada A2 București – Constanța, între kilometrii 64 – 35, pe sensul de mers către București.

Continue Reading

Breaking News

Situația actualizată, ora 16:00 | Drumuri blocate, școli închise și localități fără curent

Published

on

La ora 16:00, județul Călărași se confruntă cu o situație tensionată ca urmare a codului portocaliu și roșu de viscol. Drumurile naționale și județene sunt afectate. 

Drumurile naționale DN 3, DN 3A și DN31 au fost redeschise parțial, însă DN 3B și DN 21 rămân în continuare închise. A2 este practicabilă doar pe calea 2 între Drajna și București, iar calea 1 este deschisă doar de la București la Fundulea.

Situația în școli: Toate unitățile de învățământ din județ au fost închise pentru ziua de 27 noiembrie, având în vedere condițiile meteorologice severe.

Pompierii militari călărășeni au mobilizat: 37 de autospeciale și 220 de cadre intervin pentru a face față situației. Până la ora 14:00, intervențiile au inclus evacuarea apei din 10 locații afectate de inundații și degajarea a 168 de arbori căzuți în diverse localități, provocând daune materiale, inclusiv la 23 de autoturisme.

Infrastructura de gaze și alimentarea cu energie electrică sunt, de asemenea, afectate semnificativ. Distrigaz raportează lipsuri minime, dar 50 de localități, cu aproximativ 70.000 de consumatori, întâmpină probleme la alimentarea cu energie electrică. Peste 275 de linii de medie tensiune sunt afectate, iar echipele lucrează pentru remedierea avariilor.

În paralel, A2 se confruntă cu probleme, având aproximativ 63 de autovehicule blocate, cu aproximativ 180 de persoane în această situație. Autoritățile locale și regionale, inclusiv ISU, IPJ, IJJ și SDN, sunt implicate activ în operațiuni pentru deblocarea acestora, folosind 14 utilaje.

Pe toate DN-urile și DJ-urile se acționează cu utilaje de deszăpezire – 16 utilaje pe DN și 35 pe DJ – pentru a asigura accesul și siguranța traficului. Situația este în dinamică, iar autoritățile rămân mobilizate.

Municipiul Călărași

Continue Reading

Breaking News

Descinderi în Călărași. O rețea complexă de proxenetism și camătă a fost destructurată

Published

on

O amplă operațiune a polițiștilor din mai multe județe a avut loc joi, 23 noiembrie, în cadrul unei acțiuni de destructurare a unei rețele specializate în proxenetism, trafic de persoane și camătă. Ancheta vizează zeci de persoane și au fost efectuate 16 percheziții în București, Călărași, Ilfov și Ialomița.

Din probele administrate a rezultat că, în perioada 2021 – noiembrie 2023, în baza aceleiași rezoluții infracționale, un bărbat ar fi recrutat două persoane vătămate majore, prin utilizarea metodei de inducere în eroare (loverboy) pe care, ulterior, prin utilizarea de violențe fizice și psihice, le-ar fi determinat să practice prostituția, în folosul său.


De asemenea, alte două persoane în cauză, pe parcursul anului 2023, ar fi obținut de la mai multe femei, care ar fi practicat prostituția, foloase patrimoniale.

În perioada 2020 – noiembrie 2023, o femeie, cu sprijinul altor doi bărbați (din care unul fiind membru de familie) ar fi înlesnit practicarea prostituției de către mai multe femei, prin punerea la dispoziție a unei locații în municipiul București, postarea de anunțuri pe site-urile de profil, asigurarea pazei și a altor servicii, obținând astfel foloase patrimoniale, în procent de 50% din câștigurile realizate din practicarea prostituției.


Cu privire la alți trei bărbați, s-a reținut că, în perioada 2022 – 2023, ar fi dat bani cu dobândă, ca îndeletnicire, fără a deține autorizație în acest scop, persoanelor care ar fi fost implicate în activitatea de înlesnire a prostituției.

Audierile se vor desfășura la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Călărași.

Continue Reading

Cele mai vizualizate