in

VIDEO. Ilie Lascu a refăcut stațiile din comuna Nicolae Bălcescu, primarul Giurea face scandal în stradă

Comuna Nicolae Bălcescu  este condusă din anul 1996 de primarul Giurea Constantin, un liberal care nu s-a făcut remarcat cu aproape nimic notabil privind dezvoltarea localității pe care o conduce de atâția ani. Comuna pare a fi uitată în timp. Iarba care depășea pe alocuri peste un metru și jumătate a fost tăiată de întreprinzătorul Ilie Lascu în urmă cu două săptămâni.

Lascu a intevenit alături de mai mulți cetățeni care s-au mobilizat și au sprijinit acțiunea organizată în localitatea Nicolae Bălcescu și satele aparținătoare.

La solicitarea mai multor cetățeni, prin care au solicitat să li se asigure condiții optime pentru navetă, Ilie Lascu nu a stat pe gânduri, iar cu sprijinul acestora a refăcut prima stație CFR din localitatea Nicolae Bălcescu. Acesta a refăcut integral punctul de oprire din localitate care expunea călătorii la intemperii. Trotuarele lipseau, acestea fiind turnate de echipa inteprinzătorului Ilie Lascu, la fel s-a procedat și cu mobilierul urban care a fost furat în trecut. Halta se prezenta deplorabil, toată constructia fiind deteriorată de timp și lipsa de implicare din partea autorităților.

Intențiile lui Lascu nu se opresc aici, acesta atragand atenția public despre nemulțumiirile pe care le are vis-a-vis de activitatea primarul care îl nemulțumește total. Înteprinzătorul este îndemnat de cetățeni să continue ceea ce a început.

Astfel, Căminul Cultural este degradat, la fel și școala din localitatea, spațiile verzi sunt neîntreținute de mai bine de un an, până când Ilie a intervenit cu 10 motocoase, scoțând la lumină localitatea.

Din dinscuțiile pe care le-am avut cu oamenii, aceștia cer să se facă o schimbare, lăsând locul unui om ca Ilie Lasca, care depune eforturi să sprijine dezvoltarea localității de care ar fi trebuit să se facă responsabil primarul Giurea.

GIUREA ESTE DERANJAT DE LUCRĂRILE EFECTUATE DE ILIE LASCU

Primarul Giurea Constantin s-a arătat vizibil deranjat de reabilitatea stațiilor de autobuz din satul Fântâna Doamnei ce au fost făcute de Lascu Ilie la solicitarea cetățenilor care se plângeau că nu au unde să aștepte autobuzul. 

Reacția nervoasă a primarului Giurea a fost suprinsă chiar de Ilie Lascu, care a filmat momentul în care edilul reproșează acestuia faptul că lucrările sunt efectuate fără forme legale. Scandalul făcut de Giurea a fost făcut în prezenta unui echiaj de poliție care a reușit cu greu să liniștească apele. Cuvintele triviale nu au lipsit din “dialogul” celor doi. Cetățenii care au fost martori la toată scena i-au luat partea lui Lascu acuzând primarul de lipsă de interes pentru a face ceva în comună.

ȘCOALA ȘI CĂMINUL CULTURAL DIN SATUL FÂNTÂNA DOAMNE, LĂSATE ÎN PARAGINĂ DE PRIMAR

Am vizitat o bună parte din localitate, iar în satul Fântâna Doamnei am descoperit o școală care se învecina cu un cămin cultural. Ambele sunt lăsate în paragină, starea acestora fiind degradată. Administrația publică responsabilă nu dă semne că ar avea vreo intenție nici măcar să întrețină cele două instituții care ar fi trebuit să prezinte interes pentru primarul Giurea. În curtea Căminului Cultural, sau ce a mai rămas din el, am găsit un consilier local din partea PNL care lucra la gard. L-am întrebat ce face în curte și ne-a răspuns că muncește.

Bratu Adrian este consilier local din partea PNL de 4 ani de zile. Conform informațiilor pe care le avem la acest moment, consilierul ar avea încheiat un contract de comodat fără să plătească vreo redevență pentru folosirea în interes personal a căminului cultural din sat.

L-am rugat să vizităm împreună încăperile căminului, nu a refuzat, însă nu a dorit să ne expună motivele pentru care acesta se afla acolo.

IMAGINI CU ȘCOALA DIN SATUL FÂNTÂNA DOAMNEI SPUN TOTUL

Școala din sat este abandonată și degradată. Acoperișul este pe cale să cadă, iar geamurile au fost sparte.

Oamenii intervievați vorbesc sincer si deschis despre problemele din localitate.

5 1 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Directoarea azilului de bătrâni din Unirea confiscă telefonul mobil al unui bătrân care s-a plans de condițiile din cămin

Incendiu de locuință în localitatea Modelu