Connect with us

Știri

VIDEO. Ilie Lascu a refăcut stațiile din comuna Nicolae Bălcescu, primarul Giurea face scandal în stradă

Published

on

Comuna Nicolae Bălcescu  este condusă din anul 1996 de primarul Giurea Constantin, un liberal care nu s-a făcut remarcat cu aproape nimic notabil privind dezvoltarea localității pe care o conduce de atâția ani. Comuna pare a fi uitată în timp. Iarba care depășea pe alocuri peste un metru și jumătate a fost tăiată de întreprinzătorul Ilie Lascu în urmă cu două săptămâni.

Lascu a intevenit alături de mai mulți cetățeni care s-au mobilizat și au sprijinit acțiunea organizată în localitatea Nicolae Bălcescu și satele aparținătoare.

La solicitarea mai multor cetățeni, prin care au solicitat să li se asigure condiții optime pentru navetă, Ilie Lascu nu a stat pe gânduri, iar cu sprijinul acestora a refăcut prima stație CFR din localitatea Nicolae Bălcescu. Acesta a refăcut integral punctul de oprire din localitate care expunea călătorii la intemperii. Trotuarele lipseau, acestea fiind turnate de echipa inteprinzătorului Ilie Lascu, la fel s-a procedat și cu mobilierul urban care a fost furat în trecut. Halta se prezenta deplorabil, toată constructia fiind deteriorată de timp și lipsa de implicare din partea autorităților.

Intențiile lui Lascu nu se opresc aici, acesta atragand atenția public despre nemulțumiirile pe care le are vis-a-vis de activitatea primarul care îl nemulțumește total. Înteprinzătorul este îndemnat de cetățeni să continue ceea ce a început.

Astfel, Căminul Cultural este degradat, la fel și școala din localitatea, spațiile verzi sunt neîntreținute de mai bine de un an, până când Ilie a intervenit cu 10 motocoase, scoțând la lumină localitatea.

Din dinscuțiile pe care le-am avut cu oamenii, aceștia cer să se facă o schimbare, lăsând locul unui om ca Ilie Lasca, care depune eforturi să sprijine dezvoltarea localității de care ar fi trebuit să se facă responsabil primarul Giurea.

GIUREA ESTE DERANJAT DE LUCRĂRILE EFECTUATE DE ILIE LASCU

Primarul Giurea Constantin s-a arătat vizibil deranjat de reabilitatea stațiilor de autobuz din satul Fântâna Doamnei ce au fost făcute de Lascu Ilie la solicitarea cetățenilor care se plângeau că nu au unde să aștepte autobuzul. 

Reacția nervoasă a primarului Giurea a fost suprinsă chiar de Ilie Lascu, care a filmat momentul în care edilul reproșează acestuia faptul că lucrările sunt efectuate fără forme legale. Scandalul făcut de Giurea a fost făcut în prezenta unui echiaj de poliție care a reușit cu greu să liniștească apele. Cuvintele triviale nu au lipsit din “dialogul” celor doi. Cetățenii care au fost martori la toată scena i-au luat partea lui Lascu acuzând primarul de lipsă de interes pentru a face ceva în comună.

ȘCOALA ȘI CĂMINUL CULTURAL DIN SATUL FÂNTÂNA DOAMNE, LĂSATE ÎN PARAGINĂ DE PRIMAR

Am vizitat o bună parte din localitate, iar în satul Fântâna Doamnei am descoperit o școală care se învecina cu un cămin cultural. Ambele sunt lăsate în paragină, starea acestora fiind degradată. Administrația publică responsabilă nu dă semne că ar avea vreo intenție nici măcar să întrețină cele două instituții care ar fi trebuit să prezinte interes pentru primarul Giurea. În curtea Căminului Cultural, sau ce a mai rămas din el, am găsit un consilier local din partea PNL care lucra la gard. L-am întrebat ce face în curte și ne-a răspuns că muncește.

Bratu Adrian este consilier local din partea PNL de 4 ani de zile. Conform informațiilor pe care le avem la acest moment, consilierul ar avea încheiat un contract de comodat fără să plătească vreo redevență pentru folosirea în interes personal a căminului cultural din sat.

L-am rugat să vizităm împreună încăperile căminului, nu a refuzat, însă nu a dorit să ne expună motivele pentru care acesta se afla acolo.

IMAGINI CU ȘCOALA DIN SATUL FÂNTÂNA DOAMNEI SPUN TOTUL

Școala din sat este abandonată și degradată. Acoperișul este pe cale să cadă, iar geamurile au fost sparte.

Oamenii intervievați vorbesc sincer si deschis despre problemele din localitate.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

Polițiștii călărășeni, în serviciu pentru un weekend liniștit

Published

on

ÎN SERVICIU PENTRU UN WEEKEND ÎN SIGURANȚĂ

Acțiunile pentru siguranța comunității din acest weekend au avut ca rezultat prinderea în flagrant a 9 persoane, precum și dispunerea a 2 măsuri preventive. În trafic, pentru neregulile rutiere, 47 de conducători auto au rămas fără permis.

În perioada 24 – 26 iunie a.c., peste 300 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Au fost organizate 36 de acțiuni punctuale și s-a intervenit la 217 evenimente sesizate prin 112.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 56 de infracțiuni, 9 persoane au fost prinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 2 măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate au aplicat 540 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 186.200 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 11 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, au fost reținute 47 de permise de conducere și retrase 13 certificate de înmatriculare.

Exemple:

• La data de 26 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Călărași au depistat în trafic un tânăr în vârstă de 29 de ani, din municipiul Călărași, în timp ce conducea autovehiculul sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive.

La testarea cu aparatul etilotest, tânărul a prezentat o concentrație alcoolică de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei și a depistării substanțelor psihoactive în organism, rezultatul fiind pozitiv la Cannabis-5.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și a substanțelor cu efect psihoactiv”.


La data de 25 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița – Biroul Rutier au depistat pe raza comunei Mânăstirea, județul Călărași, un bărbat de 56 de ani, din comuna Mânăstirea, județul Călărași, în timp ce conducea un autovehicul, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea cu aparatul etilotest bărbatul a prezentat o concentrație alcoolică de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Siguranța și protejarea cetățeanilor repezintă o prioritate pentru noi, așadar, vă recomandăm să respectați legile și regulile de conviețuire socială și să sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat polițist.

Biroul de presa al IPJ Călărași

 

Continue Reading

Știri

Întreruperi de curent în județul Călărași, programate de Enel E-Distribuție

Published

on

E-Distribuţie Dobrogea efectuează în perioada 27 iunie – 1 iulie o serie de lucrări pe rețeaua de transport, fapt pentru care furnizarea energiei electrice va fi oprită în mai multe localități, în diferite intervale orare.

Întreruperile au ca scop realizarea verificărilor pentru asigurarea capacității rețelei de a funcționa și alimenta clienții în bune condiții.

 

 

 

Continue Reading

Știri

PMC a realizat 99 de noi locuri de parcare în municipiul Călărași

Published

on

“Promisiune lansată în campanie pe care am onorat-o! Am finalizat lucrările de amenajare a parcărilor de reședință din zona blocurilor C18, C19, C22, C23 și C29, rezultând în total 99 de locuri de parcare. O parte din lucrări au fost realizate de cei de la Pavaje Spații Verzi. Desigur, în perioada imediat următoare aceste locuri de parcare vor fi concesionate cetățenilor. Rămânem pe baricade pentru a reabilita și zona din spatele blocurilor C24 și C25”, a scris Marius Dulce pe pagină de Facebook.

În același context de amenajare și modernizare a parcărilor de reședință din zona blocurilor, lucrările continuă și în fața blocurilor D21, D22, D24.

“Continuăm seria investițiilor, finanțate de la bugetul local, privind amenajarea de parcări de reședință. Am demarat deja lucrările de modernizare a parcării existente ce se întinde pe o suprafață de peste 2.400 mp, din fața blocurilor D21, D22, D24. Este o promisiune făcută în campanie pornind de la solicitările exprimate de cetățenii care locuiesc aici. În cel mai scurt timp posibil vom finaliza și acest obiectiv”, a punctat primarul edilul Marius Dulce.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro