Connect with us

Breaking News

VIDEO. Iată motivul prezenței polițiștilor în stradă. Acțiuni de control și prevenire organizate de IPJ Călărași

Published

on

În această după-amiază, pe străzile din municipiul Călărași s-au putut observa zeci de mașini ale Poliției, Jandarmeriei, Poliției de Frontieră și a Serviciului de Acțiuni Speciale. În ultima conferință de presă organizată de către IPJ Călărași, Iorga Marian, Comisar-șef al Inspectoratului Județean de Poliție a declarat că va pune în aplicare mai multe acțiuni cu scopul de control și prevenire a participanților în trafic, lucru ce s-a văzul clar în ziua de duminică, 22 octombrie 2017.

La nivelul județului am implementat o nouă concepție de acțiune și veți vedea mai mulți polițiști în această zonă. În intervalele orare care generează probleme. Vor acționa în stradă colegii de la Ordine Publică și colegii de la Poliția Rutieră. În puncte fixe  se va proceda și la controlul autovehiculelor. Drumurile Naționale, intrările și ieșirile din localități, de regulă, în zonele, în care sunt probleme de regim rutier.” – a afirmat Iorga Marian – Comisar-șef, în cadrul conferinței organizate de către IPJ Călărași, 18 octombrie 2017

În ciuda faptului că IPJ Călărași are un deficit de peste 20% din personal, aceștia reușesc să desfășoare acțiuni de amploare în municipiu Călărași dar și în restul județului. Foarte mulți cetățeni s-au întrebat ce se întâmplă, de ce atâtea echipaje ale Poliției… O parte văd acest lucru benefic, iar restul ca fiind ostentativ „prea mult dintr-o dată”.

Sunt zvonuri în oraș ce fac referire la moartea suspectă a unei persoane de sex feminin găsită decapitată în comuna Roseți. Până în acest moment, nu sunt date cu privire la acest eveniment. Nu se știe nici măcar dacă este adevărat acest lucru. 


https://www.facebook.com/calarasipress/videos/1492127620878092/

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/1492128964211291/

ACȚIUNI PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR

10 dosare penale, aproape 260 de sancțiuni în valoare de peste 120.000 lei aplicate, permise de conducere reținute și certificate de înmatriculare retrase, în urma unei acțiuni desfășurate de polițiști, în județul Călărași.

În seara de 22 octombrie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, au acționat atât în mediul rural cât și urban, pentru menținerea unui climat de siguranță publică, combaterea faptelor antisociale şi salvarea de vieţi, prin prevenirea accidentelor de circulaţie.

 Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 259 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 120.000 de lei.

Totodată, polițiștii au constatat 10 infracțiuni la regimul rutier, efectuând cercetări în cadrul dosarelor penale întocmite.

Au fost reținute 15 permise de conducere, dintre care 7 pentru consum de alcool şi retrase 16 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii vor continua acţiunile, prin identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Cod galben de vreme rea în județul Călărași

Published

on

Cod galben de vreme rea în județul Călărași

În această dimineață, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași informează despre emiterea unui cod galben de vânt puternic pentru mai multe localități din județul Călărași. Conform avertismentului, intensificările temporare ale vântului vor depăși la rafală viteza de 55 km/h în zonele Borcea, Dragalina, Perișoru, Jegalia, Unirea, Stefan cel Mare și Dichiseni.

Codul galben va fi valabil în intervalul 27.04.2023 orele 10:00 – 16:00, iar autoritățile recomandă precauție în aceste zone, mai ales pentru șoferii care circulă pe drumurile din zonă.

În astfel de cazuri, autoritățile recomandă cetățenilor să evite deplasările în aer liber în această perioadă și să-și asigure obiectele aflate în aer liber pentru a preveni eventualele pagube produse de vânt.

De asemenea, se recomandă ca cei care locuiesc în zonele afectate să se asigure că ferestrele și ușile sunt bine închise și să evite deplasarea prin zonele cu arbori sau stâlpi electrici în această perioadă.

Continue Reading

Breaking News

ISU Călărași are 18 noi salvatori din pasiune

Published

on

Noi voluntari s-au înscris în programul „Salvator din pasiune” la I.S.U. Călărași. 18 tineri s-au înscris în prima serie de recrutare din acest an a proiectului ”Salvator din pasiune” și au început deja activitățile inițiale de pregătire.

Ei vor să se alăture pompierilor militari călărășeni în nobila lor misiune de a veni în ajutorul semenilor.

Cu toţii sunt tineri și sunt pregătiți să facă față unor provocări noi, sunt dispuși să ajute și foarte interesați să învețe, să știe cât mai multe lucruri despre folositrea accesoriilor şi despre atribuțiile salvatorului din pasiune.

Demersul Inspectoratului pentru Sitauţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călărași are la bază pregătirea tinerilor şi sprijinirea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

Activităţile de voluntariat sunt determinate de implicarea activă a voluntarului în viaţa comunităţii şi constau în participarea efectivă la acţiunile de răspuns operativ generate de manifestarea situaţiilor de urgenţă (incendii, inundaţii, dezastre naturale, epidemii, etc.), însuşirea şi punerea în aplicare a noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar, precum şi în cele de popularizare în rândul cetăţenilor a măsurilor preventive.

După parcurgerea unor programe de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele inspectoratului vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori în proiectul „Salvator din pasiune” sunt următoarele:
– vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;
– apt din punct de vedere medical;
– să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiuni lor cu intenţie;
– să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi
– Plutonier adjutant şef Tătăranu Ştefan-Ovidiu

Continue Reading

Breaking News

Ce a pățit o chiriașă care nu i-a răspuns proprietarului la telefon

Published

on

Furată de un somn adânc, o tânără din municipiul Călărași, care locuiește în chirie într-o garsonieră situată pe strada Progresul, a pus pompierii pe drumuri în această seară, după ce proprietarul a sunat la numărul de urgență 112 anunțând că aceasta nu răspunde la telefon.

Ajunși de urgență la fața locului cu mai multe autospeciale, printre care și o scară mobilă, salvatorii au pătruns în locuința respectivă, după ce au forțat unul dintre geamurile apartamentului.

În garsonieră, pompierii au găsit o tânără de 30 de ani care dormea.

Continue Reading

Cele mai accesate articole