Connect with us

Evenimente

VIDEO. FelixOpel Fest, eveniment dedicat pasionaților auto. Călărășeanul Fes a fost prezent la Bihor și a câștigat proba de îndemânare

Published

on

FELIXOPEL FEST 2023 a XV-a a fost un spectacol veritabil pentru iubitorii de mașini. Timp de trei zile, în perioada 20 – 22 Octombrie, 80 de mașini strălucitoare, au dominat străzile din vestul României și au transformat Județul Bihor într-un paradis al motoarelor.

Atmosfera electrică, cu participanți veniți din 23 de județe ale României, a creat un vârtej de energie incendiară. Concursul, un veritabil triatlon al pasiunii pentru mașini, s-a bazat pe trei probe: tuning, sunet și îndemânare. Tuning-ul, un adevărat tablou al personalizării, sunetul, simfonia puterii motorului, și îndemânarea, dansul precis al șoferului.


Expoziția de mașini a fost impresionantă, dar vedeta adevărată a fost participantul din CĂLĂRAȘI.  „FES”, pe numele său real Barbu Ionut Lucian, a realizat o performanță remarcabilă la EDIȚIA a XV-a a festivalului auto. Acesta a câștigat proba de îndemânare pe locul I, aducând astfel Călărașiul în centrul atenției și respectul tuturor participanților deoarece in aceste 3 zile a ținut atmosfera vie cu muzica sa.

Tot FES s-a remarcat și la evenimentul desfășurat în perioada 8-9 Iunie a.c., moment în care a câștigat locul 6 in cadrul competiției TUNING FEST SLOBOZIA – proba sunet – cu o putere de 146,7 dB.

 

Evenimente

Primăria și Consiliul Local Oltenița sărbătoresc „Nunta de Aur 2023 | Pațea 3 – Pecetluirea unei Jumătăți de Secol de Dragoste”

Published

on

Cu o tradiție impresionantă de 16 ani, evenimentul „Nunta de Aur” reprezintă un moment deosebit pentru comunitatea oltenițeană, dedicat cuplurilor care au ajuns la venerabila aniversare a 50 de ani de căsnicie.

În data de 12 octombrie, nu mai puțin de 57 de cupluri au fost onorate pentru exemplul de respect și iubire pe care l-au demonstrat timp de jumătate de secol. Ceremonia simbolică a avut loc în Sala Mare a Primăriei Oltenița.

După ce au reînnoit solemn jurămintele lor, cuplurile au primit certificate aniversare, o sumă de 800 de lei și buchete de flori, în semn de apreciere din partea administrației locale.

Ziua a fost marcată de o puternică încărcătură emoțională și a continuat la Catedrala „Sfântul Nicolae,” unde un sobor de preoți a oficiat o slujbă de binecuvântare a cuplurilor de aur.

Festivitatea s-a încheiat într-unul dintre restaurantele locale, unde cuplurile sărbătorite au dansat pe acordurile formației Rechinii din Oltenița.

Această minunată manifestare a fost posibilă datorită eforturilor Primăriei și Consiliului Local Oltenița.

Primarul municipiului Oltenița, Costinel Milescu, a împărtășit gândurile sale: „Dragostea și respectul pe care le-ați împărtășit sunt adevărate comori care au cimentat aceste căsnicii de durată! Vă mulțumim pentru că sunteți un exemplu de viață pentru toți, și vă felicităm cu ocazia acestei frumoase aniversări a Nunții de Aur. Îndrăznesc să sperăm că ne vom revedea cu toții și la Nunta de Platină. Vă dorim o zi minunată și să vă bucurați împreună de fiecare moment.

Continue Reading

Evenimente

Cristiana Oprea, prima româncă pilot care a concurat în Campionatul Mondial de Raliuri

Published

on

Cristiana Oprea se numără printre puținele femei din România care au avut curajul să concureze la marile campionate de raliuri. Și-a început cariera în acest domeniu la 23 de ani, demonstrând că barierele sunt făcute pentru a fi înlăturate, scrie hauteculturemag.ro

Pe Cristiana Oprea am cunoscut-o pentru prima oară la evenimentul Extraordinary Women, organizat de Revista Biz. Auzisem că ea se numără printre puținele femei de la noi care au concurat în Campionatul Mondial de Raliuri și în Campionatul European de Raliuri FIA ERC.

Citește continuarea AICI

Continue Reading

Evenimente

Oficialii călărășeni, prezenți la Festivalul „Mămăliga”

Published

on

Vicepreședintele CJ, Mihăiță Beștea, alături de 60 de seniori din municipiul Oltenița, au participat în Bulgaria, în localitatea Nova Cerna, la Festivalul „Mămăliga”.  Festivalul „Mămăliga” aflat la cea de-a XI-a ediție, are ca scop promovarea și păstrarea bogatei noastre moșteniri culturale, precum și consolidarea legăturilor frumoase dintre românii și bulgarii de pe ambele maluri ale Dunării.
Ansamblul folcloric „Bărăganul” al Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași a fost prezent la Festival cu un program de dans și voie bună, alături de alte douăzeci de ansambluri din Bulgaria.
Festivalul a fost o celebrare a mămăligii și a preparatelor delicioase asociate cu aceasta, precum și a tradițiilor culinare autentice. Muzeul de etnografie și istorie locală din Chirnogi, sub coordonarea lui Relu Cotoban, a impresionat pe toți cei prezenți, oferind mâncare gătită pe loc în trei ceaune cu ciorbă de pește și trei ceaune cu mămăligă.
„Am fost bucuros să pot avea alături de mine oameni de-ai casei, din Oltenița, seniori care sunt purtătorii autentici ai tradițiilor românești și care, în același timp, au o apreciere pentru cultura și obiceiurile vecinilor noștri bulgari. Această zi specială a fost marcată de muzică, mâncare tradițională și dansuri pline de viață oferite de ansamblul „Bărăganul” și ansamblurile Bulgariei” – a declarat vicepreședintele CJ, Mihăiță Beștea.

Continue Reading

Cele mai vizualizate