Connect with us

Evenimente

VIDEO. FelixOpel Fest, eveniment dedicat pasionaților auto. Călărășeanul Fes a fost prezent la Bihor și a câștigat proba de îndemânare

Published

on

FELIXOPEL FEST 2023 a XV-a a fost un spectacol veritabil pentru iubitorii de mașini. Timp de trei zile, în perioada 20 – 22 Octombrie, 80 de mașini strălucitoare, au dominat străzile din vestul României și au transformat Județul Bihor într-un paradis al motoarelor.

Atmosfera electrică, cu participanți veniți din 23 de județe ale României, a creat un vârtej de energie incendiară. Concursul, un veritabil triatlon al pasiunii pentru mașini, s-a bazat pe trei probe: tuning, sunet și îndemânare. Tuning-ul, un adevărat tablou al personalizării, sunetul, simfonia puterii motorului, și îndemânarea, dansul precis al șoferului.


Expoziția de mașini a fost impresionantă, dar vedeta adevărată a fost participantul din CĂLĂRAȘI.  “FES”, pe numele său real Barbu Ionut Lucian, a realizat o performanță remarcabilă la EDIȚIA a XV-a a festivalului auto. Acesta a câștigat proba de îndemânare pe locul I, aducând astfel Călărașiul în centrul atenției și respectul tuturor participanților deoarece in aceste 3 zile a ținut atmosfera vie cu muzica sa.

Tot FES s-a remarcat și la evenimentul desfășurat în perioada 8-9 Iunie a.c., moment în care a câștigat locul 6 in cadrul competiției TUNING FEST SLOBOZIA – proba sunet – cu o putere de 146,7 dB.

 

Advertisement

Advertisement

Evenimente

Panică într-un bloc din Călărași, după ce o oală uitată pe foc a declanșat un incendiu! Pompierii au salvat un bărbat aflat în pericol

Published

on

By

Un incendiu izbucnit în această după-amiază pe strada Dunărea, în blocul M12 din Călărași, a pus pe jar locatarii și a mobilizat de urgență pompierii și echipajele SMURD. Incidentul a fost raportat în jurul orei 16:30, când locuitorii de pe scara blocului au observat fum ieșind de la un apartament situat la etajul 2 și au sunat imediat la 112.

Pompierii au ajuns la fața locului în doar câteva minute, intervenind cu două autospeciale de stingere și o unitate SMURD. Echipajele au întins furtunele până la ușa apartamentului, pregătindu-se pentru orice eventualitate. Însă, accesul în locuință s-a dovedit a fi mai complicat, deoarece vecinii nu au reușit să deschidă ușa din cauza fumului dens, conform surselor Călărași PRESS.

Cu ajutorul scării exterioare, pompierii au reușit să intre în apartament pe geam și să deschidă ușa din interior. Odată pătrunși în locuință, aceștia au localizat sursa fumului în bucătărie, unde o oală uitată pe foc ardea mocnit, degajând un fum gros.

În apartament, pompierii au găsit un bărbat de peste 40 de ani, în stare de inconștiență, dar fără urme vizibile de arsuri, conform sursei menționate. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD și transportat de urgență la spital pentru îngrijiri medicale.

Advertisement

Vecina de la etajul 1 a declarat că a simțit miros de fum încă de la ora 13:30, însă nu și-a dat seama de unde provenea, exact, mirosul. După intervenție, pompierii au aerisit apartamentul pentru a elimina fumul toxic și au verificat să nu existe alte focare de incendiu. Din fericire, intervenția rapidă a prevenit extinderea incendiului și a limitat pagubele la bucătăria apartamentului.

Continue Reading

Evenimente

Ansamblul Folcloric Roseți Juniori a strălucit la Festivalul Național „Cupa de Argint”, organizat la București! Cu ce premii s-au întors acasă micii dansatori

Published

on

By

Biblioteca Roseți a împărtășit cu mândrie rezultatele remarcabile obținute de Ansamblul Folcloric Roseți Juniori la Festivalul Concurs Național „Cupa de Argint”, care a avut loc la Grand Arena Mall, din București, pe 29 iunie. Într-o postare pe Facebook, Biblioteca Roseți a felicitat copiii talentați care au participat, subliniind importanța promovării artei și culturii în rândul generațiilor tinere.

În imaginea principală a postării, trofeul Festivalului „Cupa de Argint” este expus alături de diploma care atestă câștigarea premiului I de către Ansamblul Folcloric Roseți Juniori. Aceasta este o dovadă clară a dedicării și talentului acestor copii, care au muncit din greu pentru a atinge acest nivel de excelență.

De asemenea, într-o altă fotografie se poate observa că micuții dansatori au mai venit cu un premiu acasă, semn că au fost cel mai apreciat ansamblu din concurs. Pe lângă premiu și diploma pentru locul I, aceștia au primit „Trofeul secțiunii”.

Restul pozelor atașate postării îi surprind pe copii îmbrăcați în costume tradiționale, ceea ce reflectă bogăția și diversitatea culturii românești. Aceste imagini nu sunt doar o mărturie a talentului lor artistic, ci și un omagiu adus tradițiilor și valorilor culturale pe care le păstrează și le promovează cu mândrie.

Advertisement

Primarul din Roseți, Nicolae Rîjnoveanu, a fost un susținător constant al Ansamblului Folcloric Roseți Juniori, contribuind semnificativ la succesul acestora. Prin sprijinul său necondiționat, primarul a asigurat resursele necesare pentru pregătirea și participarea tinerilor la competiții de anvergură națională. Continuitatea acestui sprijin garantează dezvoltarea și afirmarea noilor talente locale. Nicolae Rîjnoveanu rămâne un pilon de susținere pentru tinerii artiști, încurajându-i să își urmeze pasiunile și să ducă mai departe tradițiile culturale ale comunei Roseți.

De asemenea, comentariile la postarea bibliotecii sunt pline de felicitări și mesaje de încurajare din partea comunității. Oamenii au apreciat efortul și talentul copiilor și i-au lăudat pentru performanțele lor și pentru modul în care au reprezentat comuna Roseți la nivel național. Este evident că succesul lor a adus mândrie și bucurie în comunitate.

Continue Reading

Evenimente

Galerie foto. Cum s-au distrat călărășenii de Ziua Dunării. Activități și surprize pentru toate vârstele pe faleza brațului Borcea!

Published

on

Primăria Municipiului Călărași și Consiliul Local Călărași au organizat astăzi (29 iunie 2024) o serie de activități pentru toate vârstele, printre care un concurs de pescuit, activități sportive, ateliere tematice, lecții în aer liber de geografie, un program de muzică populară și acțiuni de ecologizare. Mesajul ales pentru Ziua Dunării de anul acesta este „Păstrează Dunărea albastră”, onorat de toate țările străbătute de fluviu. 

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, transmite că Ziua Dunării are rolul de a promova „cunoașterea și conservarea bătrânului fluviu care traversează Europa, de la vest la est”. Pentru a implica o bună parte din comunitatea călărășeană, autoritățile locale au organizat astăzi diverse activități și surprize pentru toate vârstele, plus 3000 de înghețate oferite gratuit de Primăria Municipiului Călărași. 

Galerie foto. Cum a arătat Ziua Dunării la Călărași  

Ziua Dunării a fost sărbătorită astăzi, 29 iunie 2024, de toate țările străbătute de Dunăre, unde au fost organizate evenimente care marchează această zi specială. Mai multe detalii despre programul evenimentului de la Călărași, aici.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate