Connect with us

Știri

VIDEO. Ecoaqua S.A. / Localitatea Alexeni se pregătește să intre în era modernă cu o investiție de 6,5 milioane de euro în apă și canalizare

Published

on

Ecoaqua SA Călărași, operatorul regional de apă și canalizare, a făcut încă un pas semnificativ astăzi, avansând în proiectul de modernizare a infrastructurii rețelei de apă și canalizare din localitatea Alexeni, județul Ialomița. Valoarea lucrărilor se ridică la peste 6,5 milioane de euro și se vor desfășura în următoarele 24 de luni.

Contractul semnat astăzi are o valoare de 6,5 milioane de euro, fiind finanțat în întregime din fonduri europene, și va aduce localitatea la normalitate.

Proiectul mare, cu o valoare totală de 400 de milioane de euro, reprezintă un efort major din partea Ecoaqua SA Călărași de a moderniza infrastructura de apă și canalizare din 36 de localități din județele Ialomița și Călărași. Alocarea semnificativă de 6,5 milioane de euro pentru lucrările din Alexeni este cea mai mare din acest proiect și va avea un impact semnificativ asupra comunității locale.

Această investiție va duce la îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește accesul la apă potabilă de calitate și sistemul de canalizare pentru locuitorii din Alexeni și va contribui la creșterea calității vieții acestora. De asemenea, proiectul are un orizont de 24 de luni pentru finalizare, iar Ecoaqua SA Călărași se angajează să respecte acest termen pentru a aduce aceste îmbunătățiri esențiale într-un timp cât mai scurt.

Sava Constantin, edilul municipiul Urziceni: “Acesta este primul proiect pe care îl semnăm în județul Ialomița, comuna Alexeni. Această comună se află la 4 km de municipiul Urziceni. Între cele două există și comuna Manasia, care și ea va fi racordată la utilitățile publice de apă și canalizare. Urmează, acum, proiectul este scos la licitație. Vom începe lucrările și acolo, dar și în comunele adiacente Urziceniului, Coșereni, Gârbov și lucrările pe care mai le avem de făcut în Urziceni. Din păcate, ar trebui să se întâmple în multe localități din România ca oamenii simpli din mediul rural să beneficieze de toate facilitățile.”

Primarul din Alexeni, Crețu Ion: “Această investiție va crește calitatea vieții în comuna noastră și cu siguranță va fi atractivă pentru investitori, pentru că asta ne dorim.”

Cătălin Cojocaru, reporter Canal SUD: Cât de importantă este apa într-o localitate în anul 2023-2024?

“Trăim și suntem într-o comunitate europeană. Apa este primordială, la fel de importantă ca și canalizarea. Vom avea o apă la standarde europene. Nivelul de trai îl vom îmbunătăți în acest mandat cu investițiile pe care le-am efectuat sau le vom efectua de acum înainte. Încercăm să ajungem la calitatea standardelor europene. Nu vrem să rămânem în urmă, cu toalete în fundul curții și puțuri cu apă contaminată. (…) Nu avem rețea de apă și canalizare în Alexeni la acest moment. Este un proiect care răspunde tuturor nevoilor cetățenilor noștri.

Eduard Grama: A fost o provocare în momentul în care am venit la conducerea operatorului de apă-canal la nivelul județului Călărași și a județului Ialomița. A fost o provocare semnarea acestui contract. A fost susținut puternic de primarul municipiului Urziceni și de președintele CJ, în câteva luni de zile am reușit să semnăm acest proiect, cel mai mare din județul Călărași, un proiect care astăzi este deschis și județului Ialomița, semnând predarea de amplasament către constructor alături de primar, motiv pentru care doresc să-l felicit pentru proiectele pe care le are în desfășurare. Este un primar tânăr care are nevoie de susținere și sunt sigur că domnul primar al municipiului Urziceni îl susține energic pentru dezvoltarea comunității. Va fi într-adevăr un disconfort în perioada următoare, dar nu se face nimic în lumea asta fără un mic disconfort, dar mă gândesc că oamenii vor înțelege și vor depăși acest lucru. Îl anunț pe domnul primar că acolo unde se vor suprapune proiectele, cele de asfaltare și canalizare, nu trebuie să aștepte recepția și vom putea începe imediat după ce terminăm străzile cu apă și canal să înceapă constructorul dumneavoastră, dacă ați semnat contractul, lucrările de asfaltare în zona respectivă. Vom fi prezenți din ce în ce mai des aici.”

Știri

Școlile și grădinițele din Călărași rămân închise. ISJ a făcut anunțul

Published

on

Inspectoratul Școlar Județean Călărași informează că din cauza condițiilor meteorologice dificile, școlile din județul Călărași vor rămâne închise și astăzi, 28 noiembrie. Problemele întâmpinate includ lipsa energiei electrice, încălzirea precară și deficiențe în furnizarea apei potabile.

Ca urmare a solicitărilor directorilor, s-a decis suspendarea activității didactice pentru 28 noiembrie 2023 în 16 unități de învățământ cu personalitate juridică și 24 de structuri, conform anunțului reprezentanților ISJ Călărași. Lista completă a școlilor / grădinițelor AICI

Continue Reading

Administrație

Călărași: Terenuri gratuite de la primărie pentru tineri. A fost aprobată o nouă listă

Published

on

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local din municipiul Călărași, desfășurată pe 27 noiembrie, a fost votat un proiect de Hotărâre important. Acesta vizează aprobarea listei beneficiarilor care au primit gratuit locuri de casă în conformitate cu prevederile Legii 15/2003. Persoanele aflate pe această listă au acum dreptul să-și ridice locuințele în termenul stabilit de lege.

Printre criteriile de eligibilitate, se menționează că aceste drepturi pot fi acordate persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani. Astfel, beneficiarii se încadrează într-o categorie specifică, conform legislației în vigoare.

Lista completă a beneficiarilor este disponibilă mai jos pentru consultare.

Numele beneficiarilor, ordonate pe verticală:

1. STAN MIHAELA

2. OPREA ŞTEFAN VALENTIN

3. PETCU ŞTEFAN

4. PENA GEORGETA

5. PĂTRUŢ MARIA ANTOANETA

6. NEDELCU VASILE

7. NECULA ANDREEA DIANA

8. MUGEA FLORENTINA DANIELA

9. BAIARAM CRISTINA

10. MOLDOVAN ALEXANDRU

11. MOISE MIHAELA GEORGIANA

12. GIOLEA MARIUS DORINEL

13. GHEORGHE MARIAN

14. ZAHARIA ŞTEFAN ALEXANDRU

15. ZAMFIR BARBU CRISTIAN

16. STANCIU DIANA LOREDANA

17. IUGA IONUŢ CRISTIAN

18. TULPAN DAN

19. TOMA IULIANA

20. ICHIMESCU CARMEN NICOLETA

21. ILIE (NAE) MARIA COSMINA

22. DANCIU RALUCA MARIA

23. COPĂCEANU COSMINA

24. CONSTANDACHE PETRU BOGDAN

25. ALIONTE SORIN IULIAN

26. STAN DANIELA GABRIELA

27. DUMITRU IONUŢ LUCIAN

28. DUMITRACHE RĂZVAN NICOLAE

29. DINU FLORENTINA ADRIANA

30. DINU ALEXANDRU ROBERT

31. CĂLIN GEORGIANA

32. BRANIŞTE EDUARD MARIUS

33. BOLDINOG GEORGIANA

34. VÂLCU CARMEN FLORENTINA

35. VOICU DIANA CASIANA

36. ANGHEL DORIAN MARIAN

37. MARIN CRINA SIMONA

38. BLEBEA ŞTEFAN MARIUS

39. PÂNZĂRUC ALIN

40. IONESCU FLORENTINA

41. POSTOLIA COSMIN IONUŢ

42. IOSIF SANDRA MIHAELA

43. MEDELEANU ANDREI IULIAN

44. PETRACHE MIHAI GABRIEL

45. CEAFALĂU MARIAN CIPRIAN

46. POSTOLACHE MARIUS ALEXANDRU

47. TĂRĂBĂŞANU MĂDĂLINA FLORENTINA

48. ŞERB GEORGIAN IONUŢ

49. STAN CARINA ALEXANDRA

50. ŞERBAN MARIO ROBERT

51. RUJA PAULA MARIANA

52. RADU LILIANA ANDREEA

53. DUMITRU VALENTINA

54. ENE EMILIA CRISTINA

55. BĂRĂGĂU ALEXANDRA DANIELA

56. AMZARU ALINA GEORGIANA

57. ANDREI MĂDĂLIN ALEXANDRU

58. BACIU MIHAELA RAMONA

59. BANCU FLORIN ADRIAN

60. IANCU DORU DOREL

61. VASILESCU MARINEL EUGEN

Continue Reading

Știri

[VIDEO] ”Autobuzul plutitor” a făcut primele probe la Călărași! Ce spun călărășenii despre această inovație plutitoare

Published

on

Este premieră în România! ”Autobuzul plutitor” care a fost adus din Ungaria a ajuns la Călărași și a trecut deja cu brio de primele teste.

”Autobuzul plutitor” a ajuns la Călărași! Noul vehicul inovator este o premieră pentru județul Călărași și a fost adus din Ungaria, după ce a fost achiziționat în cadrul proiectului ”Îmbunătățirea siguranței navigabilității pe Dunăre în regiunea transfrontalieră Călărași- Silistra”, finanțat prin programul INTERREG VA România- Bulgaria

Cât a costat vehiculul- amfibie?

Deja ”Frog Bus” a trecut de primele teste în regiunea transfrontalieră Călărași- Silistra, pe care le-a trecut de altfel cu bine. Întregul proiect are o valoare estimată de 4,57 milioane de lei. La această licitație a fost desemnată câștigătoare o companie din Ungaria, River Ride care operează un astfel de „autobuz plutitor” la Budapesta. Licitația a fost semnată pe 26 iulie 2023 chiar de vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Ion Samoilă.

„Cum seamănă autobuzul plutitor al lui RiverRide cu linia de metrou Millennium? Ambele sunt galbene, ambele operează în Budapesta și ambele au fost primele de acest fel din Europa continentală”, se arată pe site-ul companiei. Tot ei mai spun că operarea autobuzului plutitor a început la 113 ani de la inaugurarea liniei de metrou, Millennium în mai 1896.

Proiectul ar urma să fie finalizat până la finalul anului 2024

Oferta depusă urmează să fie evaluată până pe 14 iulie 2023, potrivit  datelor  din Sistemul Electronic de Achiziție Publică (SEAP). Scopul unui astfel de proiect este de a facilita circulația cetățenilor între cele două comunități Călărași și Silistra, însă pentru această operațiune a fost nevoie și de amenajarea ambelor maluri, de pe partea românească și bulgărească.

Așadar, o gară fluvială special amenajată pentru acostarea ambarcațiunilor, dar și o pasarelă de acces sunt prevăzute în proiect. În zonă vor fi amenajate alei pietonale, dar și spații verzi. Cel mai probabil, lucrările vor fi terminate cel mai târziu la data de 31 decembrie 2024.

Și în alte țări există astfel de autobuze. De exemplu, în Portugalia locuitorii sunt încântați de acest vehicul amfibiu.

Continue Reading

Cele mai vizualizate