Connect with us

Știri

VIDEO. Echipa lui Dorel sparge țeava de apă din Curcani. Muncitorii în șanț fără echipament de protecție

Published

on

Nimic nu poate fi mai frumos decât o lucrare pe care Dorel o face cum știe el mai bine, adică prost. S-a întâmplat și în Curcani, unde lucrarea de reabilitare a rețelei de canalizare din comună a fost întreruptă de o avarie produsă la rețeaua de apă pe strada Vasile Mânăstireanu din localitatea condusă de primarul PSD Aurică Gazu, unul dintre cei mai blamați primari ai PSD, din cauza scandalurilor publice în care acesta a fost implicat. 

În timp ce săpau șanțul pentru noua conductă de canalizare, din neatenție, muncitorii au spart țeava de apă. Pentru a remedia rapid problemă, fără să supere pe nimeni, unul dintre muncitori a înfipt o țepușă de lemn în gaură. Mai mult, câțiva dintre cei aflați pe șantier au intrat în șant pentru a-și continua treaba, însă fără să respecte normele de protecție și securitate în muncă.

Potrivit datelor, firma care a câștigat licitația pentru executarea lucrării este din Galați.

MAGAZINUL UNUI CONSILIER LOCAL, MOTIV DE SCANDAL PE STRADA UNDE SE FAC LUCRĂRI

Mai mulți cetățeni ne-au trimis imagini de la fața locului cu lucrarea care s-a transformat într-o mocirlă. Printre altele, într-o scurtă  discuție, aflăm că există și o altă problemă în cazul șantierului. Un magazin alimentar deținut de un consilier local al PSD încurcă lucrarea efectuată, muncitorii fiind nevoiți să ocolească magazinul ridicat ilegal în stradă.

Sursele de presă din localitate susțin că situația îi este  cunoscută și primarului Gazu, însă preferă să închidă ochii pentru că este apropriat al acestuia. Se numește Voican Gabi și recunoaște că nu are documente pe construcția ridicată pe domeniul public. Contactat pentru un punct de vedere, acesta recunoaște fără insistențe situația:

 • Cam toate magazinele are aceeași problemă. Prima dată am făcut, așa, ceva, un acoperiș și l-am închis. 
 • Aveți hârtii pentru construcția de acolo, sau este construită  …fără nimic?
 • Voican Gabi: De unde s-avem hârtii?
 • Am înțeles. Nu credeți că este o problemă aici? Sunteți și consilier local, ar trebui să fiți un exemplu pentru cei din jur.
 • Voican Gabi: Am înțeles ce spuneți, sunteți pus de cineva, altfel nu există așa ceva.
 • Eu v-am sunat să mă lămuriți și pe mine cu probleme ridicată de oameni. Dumneavoastră spuneți că sunt pus de cineva, să fac ce? Să vă spun că aveți o problemă acolo?
 • Voican Gabi: De unde știi dumneata că am eu magazin acolo?
 • Oamenii de langă dumneavoastră au vorbit despre problemă. Am primit fotografii cu țeava spartă și am aflat că magazinul încurcă muncitorii. Vă deranjează că v-am sunat să îmi explicați?
 • Voican Gabi: Nu ma deranjează, ce să mă deranjeze…
 • Dumneavoastră ce post mai aveți în primărie, pe lângă consilier local?Ați fost încadrat ca administrator public recent?
 • Voican Gabi: Asta e o minciună.
 • În afară de consilier, ca ce mai lucrați acolo?
 • Voican Gabi: Nu mai lucrez nimic, ca se să lucrez? Dacă aș lucra, care ar fi problema? Puteți să vă interesați…

Contactat pentru un punct de vedere asupra situației, Aurică Gazu spune că vine de la Călărași.

„Așteptăm să vină de la Bucureși o echipă care să lipească cu aparatura specială.” spune edilul din Curcani.

Legat de construcțiile ilegale, edilul a ezitat să răspundă inițial, însă a precizat că le va atrage atenția.

„Sunt mai mulți, nu doar unu. O să atragem atenția să elibereze domeniul public. Este o problemă de foarte mulți ani. S-a creat un precendent. Pentru că a văzut la unu, fără să întrebe, au făcut și alții. Fără să aibă un pic de bun simț.” – explică Gazu.

 

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Modelu: “Împărțim ce găsim”. Puști prinși în flagrant în timp ce încercau să spargă o mașină

Published

on

Se înmulțesc cazurile cu minori care sparg maşini. Trei adolescenţi din comuna Modelu, județul Călărași, au fost surprinși de o femeie, cu câteva fracțiuni de secundă, înainte să spargă una dintre mașinile care le ieșise în cale.

“Împărțim tot ce găsim”

“Atenție la acești 3 puștani! Nu m-au vazut in curte si discutau cum să deschidă mașinile vecinilor si cum împart, in funcție de ce găsesc. I-am lăsat sa se îndepărteze puțin și am ieșit cu camera pornită. Acum 10 minute erau pe strada Macului si au plecat, făcând stânga spre restaurant.” – a relatat femeia care a reușit să le strice planul celor trei.

Continue Reading

Știri

ATENȚIE, șoferi: Cod Galben de ceață, se formează ghețuș pe carosabil!

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Călărași a transmis sâmbătă seara, o atenționare care vizează intrarea în vigoare a unui cod galben de ceață, valabil începând de la ora 23:00 până  duminică dimineața orele 06:00.

⚠️ COD GALBEN – local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200m, izolat sub 50m, ce va favoriza, în funcție si de condițiile locale, formarea ghețușului.

⏱️ Interval valabilitate: 26.11.2022 ora 23:00 – 27.11.2022 ora 05:00. ISU Călărași

Continue Reading

Știri

Prima zi de weekend: două accidente rutiere în municipiul Călărași

Published

on

Prima zi din acest weekend, începe, din păcate, cu două evenimente rutiere în municipiul Călărași, ambele produse pe fondul neacordării de prioritate.

Primul eveniment rutier a avut loc  sâmbătă dimineață, în jurul orelor 08:00, la intersecția străzilor Dobrogei și Plevna din municipiul Călărași, unde două autoturisme, un Logan și un taxi, au intrat în coliziune după ce unul dintre șoferi a pătruns în intersecție fără să se asigure suficient. Evenimentul nu a înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

Cel de-al doilea incident rutier a avut loc pe Prelungirea Sloboziei, orele 10:30, în dreptul unei spălătorii auto cu jetoane, produs din cauza unui șofer care nu a acordat prioritate de trecere unui conducător auto care se deplasa regulamentar pe sensul de mers Prelungirea Sloboziei – Călărași. Nici în acest eveniment rutier nu au fost înregistrate victime.

foto: stânga / Serban Eugen – Info (Trafic) Călărași

 

 

 

Continue Reading

Cele mai accesate articole