in

VIDEO. Dumitru Coarnă: „Am înaintat două plângeri penale„

Publicat pe: 5 dec. 2021 la 21:49

Deputatul PSD Călărași, Dumitru Coarnă a sesizat Parchetul în cazul fostului secretar general al Consiliului Superior al Magistraturii(CSM), George Cătălin Șerban. Parlamentarul a formulat, de asemenea, o interpelare către Ministerul Justiției și actualul premier al României.

Deputatul Dumitru Coarnă a declarat în cadrul unei conferințe de presă faptul că a sesizat Parchetul în cazul fostului judecător George Șerban, cel care a ocupat funcția de secretar general al CSM și care a fost numit secretar de stat în Ministerul Justiției în timpul Guvernului Cîțu. Parlmentarul PSD a formulat, de asemenea, interpelare către Ministerul Justiției și actualul premier al României, pentru a lua act de faptele fostului magistrat George Șerban, cel care „ține cu dinții” de funcția de secretar de stat.

„ Avem un secretar de stat certat cu legea, numit în această funcție în luna octombrie sau noiembrie de către domnul Cîțu. E vorba despre domnul George Șerban Cătălin. În opinia mea, trebuia numit în altă parte, nu secretar de stat la Ministerul Justiției. Are mari probleme din perspectivă juridică în zona penală, administrativă, civilă, disciplinară.
Știu că sunt pe rolul Parchetului General, sunt deja 3 sau 4 dosare conexate pe anul 2020. Eu personal, vineri săptămâna trecută, am înaintat încă 2 sesizări penale Parchetului General cu infracțiuni pe care le-am probat și le-am înaintat Parchetului cu speranța că o să fie cercetate. Am formulat și declarație politică, am formulat și interpelare către premierul României, domnul Ciucă, și către Ministerul Justiției actual, domnul Predoiu, în speranța că se vor apleca pe acele materiale și vor dispune în consecință.”, a declarat deputatul Dumitru Coarnă.

„Rar mi-a fost dat să văd un judecător, președinte de Tribunal (n.r Tribunalul Călărași), cum suspendă ședința, scoate judecătorul din sală și indică judecătorului soluția din dosar”a mai adăugat Dumitru Coarnă.

De menționat faptul că fostul președinte al Tribunalului Călărași, George Șerban are mai multe plângeri pe rol, inclusiv disciplinare. Printre altele, este acuzat că a hărțuit o fostă colegă, judecătoare de la Tribunalul Călărași.

5 2 votes
Article Rating

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

COD GALBEN DE CEAȚĂ, ÎN ACEASTĂ SEARĂ

Mesajul deputatului PSD, Constantin Bîrcă, cu ocazia zilei de Sfântul Nicolae