Connect with us

Știri

VIDEO. Dulce: Operatorul REBU profită de legislația în vigoare și ne obligă să plătim

Published

on

“Compania nu face nimic altceva decât să profite de legislația în vigoare, care ne obligă pe noi, cetățenii, să plătim, ne obligă pe noi, primăria, să devenim cei care colectăm banii necesari de la populația pentru că legislația le permite.” Aceasta este concluzia pe care primarul din Călărași, Marius Dulce, a tras-o despre operatorul de salubritate care activează pe raza municipiului. 

Am avut o discuție cu domnul director Stănescu de la Adi EcoManagement Salubris prin care le-am spus să începem campanii de conștientizare și au început, din ce am înțeles, să dea saci galbeni și la apartamente, să încercăm să le colectăm separat. Dar dacă nu ne respectăm noi ca cetățeni și acolo unde vedem că este deșeu separat, selectat, să nu mai aruncăm deșeu menajer, nu am făcut nimic.” –  a declarat primarul Marius Dulce, prezent  în ultima conferință de presă a PSD Călărași

“Ba mai mult, trebuie să intrăm într-o zonă în care să selectăm separat biodegradabilul, și în felul acesta să încercăm să îndeplinim acești parametrii care sunt impuși, ca să nu mai plătim taxe în plus. Noi am început niște campanii în 3-4 zone cu operatorul, în care să colectăm biodegradabilul ca în felul acesta să creștem cantitatea de gunoi selectat. Am început la case, în Mircea Vodă de exemplu ca zonă, la Piața Mare, pentru că acolo se aruncă mult biodegradabil. Avem în vedere să extindem mai departe, pentru că dacă începem la case, la blocuri o să fie foarte dificil să colectăm acest biodegradabil, pentru că va fi amestecat, dar am zis să începem cu casele – să cumpărăm acele tomberoane maro în care să punem biodegradabil, ca mai departe să îi impunem operatorului să nu mai ridice tomberonul maro dacă în acesta nu se află biodegradabil curat. Atunci începem să educăm și populația, pentru că este în beneficiul tuturor.

Dacă mă întrebați pe mine, acest proiect pe care nu l-am semnat nici eu, nici domnul vicepreședinte, ci a fost moștenit, a fost gândit prost de la început. Pentru că acest proiect a fost gândit numai prin colectarea la platforme și de aici s-a plecat cu stângul, pentru că specificul Călărașiului nu ne permitea să facem platforme în toate zonele. Vă dau ca exemplu cartierele vechi, în care legislația nu-ți permite să pui platforme și nu putea cineva să se ducă la 500-700 de metri să ducă gunoiul pentru a-l depune la platformă. S-a făcut un compromis pe cheltuiala operatorului ca în zonele de case, la momentul respectiv, să se ia din poartă în poartă. Zona de blocuri a rămas la puncte fixe, iar zona de casă să fie din poartă în poartă.

Advertisement

Trebuie să conștientizăm cu toții că dacă avem colectare separată, dacă punem biodegradabil separat, deșeuri de sticlă, hârtie, plastic separat și nu le infestăm, putem scădea gradul și atunci putem să menținem prețul sau chiar să-l scădem. Am avut o discuție cu operatorul și cu Adi EcoManagement Salubris în care să facem campanii de conștientizare pentru a-i identifica pe cei care chiar selectează de la case. Gândim aceste principii de funcționare ca să putem motiva oamenii.” – a mai explicat primarul Marius Dulce 

https://youtu.be/s6o4exoW1Mc

Știri

Accident în Călărași: Un șofer neatent a provocat un accident rutier la Orizont

Published

on

În dimineața zilei de duminică, la ora 02:00, un nou accident de circulație a avut loc în municipiul Călărași, la intersecția Orizont. Un autoturism înmatriculat în Italia, condus de un șofer imprudent, a acroșat un Mercedes care circula regulamentar pe strada București, condus de un alt tânăr.

Polițiștii și o ambulanță s-au deplasat de urgență la fața locului. Din fericire, nu au fost raportate victime.

Conform declarațiilor martorilor și verificărilor preliminare ale poliției, șoferul autoturismului înmatriculat în Italia a fost găsit vinovat pentru neacordarea priorității. Ca urmare, acestuia i s-a reținut permisul de conducere, devenind pieton pentru fapta sa.

Poliția continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate circumstanțele producerii accidentului.

Advertisement

Continue Reading

Știri

Tragedie în Călărași: Bărbat găsit fără suflare în scara unui bloc. Polițiștii au împânzit zona

Published

on

Incident tragic în municipiul Călărași, sâmbătă seara. Un bărbat de aproximativ 70 de ani, recent mutat într-un bloc de pe strada Mușețelului, a fost găsit fără suflare după ce ar fi căzut patru etaje în gol pe casa scării.

Conform primelor informații, se pare că bărbatul se afla în stare de ebrietate în momentul accidentului. Locatarii blocului au fost cei care au alertat autoritățile, după ce au auzit zgomotul puternic și l-au găsit pe bărbat căzut în casa scării.

La fața locului s-au deplasat imediat polițiștii și un echipaj de ambulanță. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru bărbat, aceștia declarându-i decesul pe loc.

Poliția a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs acest incident nefericit.

Advertisement

Vecinii bărbatului sunt în stare de șoc, mulți dintre ei fiind încă nedumeriți de ceea ce s-a întâmplat.

Trupul bărbatului va fi transportat la morga spitalului pentru efectuarea autopsiei, care va oferi mai multe detalii despre cauzele decesului.

Continue Reading

Știri

Flexibilitate în căutarea unui loc de muncă: Cum să te adaptezi la schimbările de pe piața muncii

Published

on

Experții de la agregatorul de joburi Jooble îți oferă 7 strategii eficiente care te vor ajuta să te adaptezi la schimbările de pe piața locurilor de muncă

În ultimii ani, piața muncii din România, la fel ca și cele din alte țări ale Uniunii Europene, a suferit numeroase schimbări importante, impulsionate de factori precum digitalizarea, progresul tehnologic și globalizarea. Aceste transformări au influențat și piața de locuri de muncă din Brașov. Unele joburi au început să piardă din popularitate, cum ar fi muncitori necalificați în producție, casieri în retail sau lucrători în tipografii. Pe de altă parte, a crescut semnificativ oferta de locuri de muncă pentru farmaciști, dezvoltatori de software, ingineri electrici și mecanici, specialiști în marketing digital, sau personal în turism și ospitalitate.

Astfel, este important să știi cum să te adaptezi la aceste schimbări, pentru a îți asigura un loc de muncă stabil, bine plătit și cu oportunități de avansare. Ne-am consultat cu experții de la agregatorul de locuri de muncă Jooble, pentru a îți oferi următoarele strategii pe care le poți adopta, pentru a rămâne competitiv și flexibil în căutările tale de joburi:

  • Dezvoltă-ți competențele

Pentru a fi competitiv pe piață, trebuie să investești în dezvoltarea continuă a propriilor competențe. Poți să înveți abilități noi și să le perfecționezi pe cele existente participând la diverse cursuri online, workshop-uri și conferințe. Platformele educaționale online precum Coursera, Udemy sau LinkedIn Learning oferă o sumedenie de cursuri care te pot ajuta să rămâi la curent cu ultimele tendințe din domeniul tău.

De asemenea, obținerea de certificări recunoscute în industrie este un mod foarte bun de a îți spori atractivitatea în fața angajatorilor. Aceste certificări le vor confirma că deții cunoștințele și abilitățile necesare pentru a excela în pozițiile la care aplici.

  • Fă cât mai mult networking

Dacă reușești să îți construiești o rețea de contacte profesionale, îți vei deschide multe uși către oportunități de angajare. Participă la cât mai multe evenimente de networking, aderă la grupuri profesionale și asociații din domeniul tău și folosește platformele online pentru a îți extinde rețeaua de contacte.

Mai mult, un profil de LinkedIn complet și actualizat, cu o fotografie profesională și o descriere clară a experienței și a competențelor tale, poate atrage atenția recrutorilor și îți poate facilita stabilirea conexiunilor profesionale.

Advertisement
  • Fii adaptabil și flexibil

Pentru a te adapta la schimbările permanente de pe piața muncii, este important să fii deschis la diferite tipuri de joburi și contracte de muncă. Fii dispus să iei în considerare oferte de muncă temporare, part-time sau chiar proiecte de freelancing. Aceste oportunități îți pot oferi experiențe inedite și pot duce ulterior la angajări permanente.

Lucrul remote a devenit din ce în ce mai popular, oferind flexibilitate și oportunitatea de a lucra pentru companii din alte orașe sau chiar țări. Familiarizează-te cu instrumentele de colaborare la distanță și dezvoltă abilitățile necesare pentru munca de la distanță, pentru a fi pregătit pentru aceste oportunități.

  • Pregătește-te serios pentru interviuri

O pregătire temeinică pentru interviuri îți va spori șansele să îi impresionezi pe angajatorii potențiali. Exersează răspunsurile tale la întrebări și pregătește exemple concrete care să îți confirme competențele și realizările. Simularea unui interviu cu un prieten sau cu o rudă te poate ajuta să capeți încredere în sine și să îți cizelezi răspunsurile.

De asemenea, informează-te despre companiile la care aplici, studiind valorile și cerințele acestora, pentru a îți adapta răspunsurile în consecință.

  • Monitorizează tendințele din industrie

Pentru a rămâne competitiv pe piața muncii, este important să fii la curent cu toate tendințele noi din domeniul tău. Citirea publicațiilor de specialitate, abonarea la reviste și newslettere de profil, precum și participarea la seminare web și conferințe te pot ajuta să fii la curent cu schimbările și să identifici oportunitățile noi.

  • Fii flexibil geografic

În anumite situații, poate fi necesar să te relochezi pentru noul tău loc de muncă. Astfel, flexibilitatea geografică îți poate deschide noi oportunități și poate reprezenta un mare avantaj pentru angajatorii care caută candidați dispuși să se mute. În plus, posibilitatea de lucru remote îți permite să colaborezi cu companii din alte regiuni sau țări, fără a fi nevoie să te relochezi fizic.

  • Dezvoltă-ți abilitățile soft

Pe lângă competențele tehnice, cele ”soft” sunt din ce în ce mai apreciate de angajatori. Acestea includ comunicarea eficientă, munca în echipă, adaptabilitatea și gestionarea timpului. Dezvoltarea acestor abilități poate face diferența între a fi doar un candidat bun și a fi candidatul ideal pentru job.

Continue Reading

Cele mai vizualizate