Connect with us

Știri

VIDEO. Dulce: Operatorul REBU profită de legislația în vigoare și ne obligă să plătim

Published

on

„Compania nu face nimic altceva decât să profite de legislația în vigoare, care ne obligă pe noi, cetățenii, să plătim, ne obligă pe noi, primăria, să devenim cei care colectăm banii necesari de la populația pentru că legislația le permite.” Aceasta este concluzia pe care primarul din Călărași, Marius Dulce, a tras-o despre operatorul de salubritate care activează pe raza municipiului. 

Am avut o discuție cu domnul director Stănescu de la Adi EcoManagement Salubris prin care le-am spus să începem campanii de conștientizare și au început, din ce am înțeles, să dea saci galbeni și la apartamente, să încercăm să le colectăm separat. Dar dacă nu ne respectăm noi ca cetățeni și acolo unde vedem că este deșeu separat, selectat, să nu mai aruncăm deșeu menajer, nu am făcut nimic.” –  a declarat primarul Marius Dulce, prezent  în ultima conferință de presă a PSD Călărași

„Ba mai mult, trebuie să intrăm într-o zonă în care să selectăm separat biodegradabilul, și în felul acesta să încercăm să îndeplinim acești parametrii care sunt impuși, ca să nu mai plătim taxe în plus. Noi am început niște campanii în 3-4 zone cu operatorul, în care să colectăm biodegradabilul ca în felul acesta să creștem cantitatea de gunoi selectat. Am început la case, în Mircea Vodă de exemplu ca zonă, la Piața Mare, pentru că acolo se aruncă mult biodegradabil. Avem în vedere să extindem mai departe, pentru că dacă începem la case, la blocuri o să fie foarte dificil să colectăm acest biodegradabil, pentru că va fi amestecat, dar am zis să începem cu casele – să cumpărăm acele tomberoane maro în care să punem biodegradabil, ca mai departe să îi impunem operatorului să nu mai ridice tomberonul maro dacă în acesta nu se află biodegradabil curat. Atunci începem să educăm și populația, pentru că este în beneficiul tuturor.

Dacă mă întrebați pe mine, acest proiect pe care nu l-am semnat nici eu, nici domnul vicepreședinte, ci a fost moștenit, a fost gândit prost de la început. Pentru că acest proiect a fost gândit numai prin colectarea la platforme și de aici s-a plecat cu stângul, pentru că specificul Călărașiului nu ne permitea să facem platforme în toate zonele. Vă dau ca exemplu cartierele vechi, în care legislația nu-ți permite să pui platforme și nu putea cineva să se ducă la 500-700 de metri să ducă gunoiul pentru a-l depune la platformă. S-a făcut un compromis pe cheltuiala operatorului ca în zonele de case, la momentul respectiv, să se ia din poartă în poartă. Zona de blocuri a rămas la puncte fixe, iar zona de casă să fie din poartă în poartă.

Trebuie să conștientizăm cu toții că dacă avem colectare separată, dacă punem biodegradabil separat, deșeuri de sticlă, hârtie, plastic separat și nu le infestăm, putem scădea gradul și atunci putem să menținem prețul sau chiar să-l scădem. Am avut o discuție cu operatorul și cu Adi EcoManagement Salubris în care să facem campanii de conștientizare pentru a-i identifica pe cei care chiar selectează de la case. Gândim aceste principii de funcționare ca să putem motiva oamenii.” – a mai explicat primarul Marius Dulce 

Știri

VIDEO / Barul lui Bobiță din Tonea a luat foc. Pompierii intervin la fața locului

Published

on

Calarasipress.ro

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de vineri, puțin după ora 03:00 dimineața, la un local din satul Tonea, comuna Modelu, județul Călărași. Autoritățile au fost alertate de vecinii îngroziți de flăcările care amenințau să cuprindă și proprietățile învecinate.

La fața locului au intervenit prompt echipe de pompieri cu mai multe autospeciale de stingere din cadrul ISU, care au fost mobilizate pentru a stinge incendiul.


Pompierii au înconjurat zona și au început să acționeze pentru a ține sub control flăcările care se propagau rapid în tot localul.


În același timp, poliția a asigurat perimetrul, menținând ordinea și siguranța în jurul zonei afectate de incendiu. Zona a fost restricționată accesului.


Cauza exactă a incendiului rămâne deocamdată necunoscută și urmează să fie investigată de către specialiștii în domeniu. Autoritățile vor efectua cercetări amănunțite pentru a determina originea și circumstanțele în care a izbucnit incendiul de proporții.

Continue Reading

Știri

Incendiu în bucătăria unui restaurant din Călărași din cauza unui grătar

Published

on

Un incendiu a izbucnit în această seară, orele 21:10, la un local situat pe Bulevardul Republicii, la intersecția cu Bulevardul Cuza Vodă din municipiul Călărași, mobilizând mai multe echipaje de pompieri și forțe de poliție. La fața locului au fost trimise rapid unități de intervenție pentru a lichida flăcările care au cuprins una dintre încăperile localului.


Evenimentul a atras atenția numeroșilor trecători și rezidenți din zonă. La momentul respectiv, zona a fost securizată de forțele de poliție, care asigură gestionarea traficului și menținerea ordinii publice.

Echipajele de pompieri s-au mobilizat rapid și au acționat cu promptitudine pentru a stăpâni flăcările înalte care au urcat pe coșul de evacuare al grătarului.

Nu au fost raportate victime sau răniți în urma incendiului. Până în prezent, cauza incendiului nu a fost stabilită și vor fi efectuate investigații amănunțite pentru a determina cauzele acestuia.

Continue Reading

Știri

Accident rutier în municipiul Călărași: Motociclist rănit într-o coliziune la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă

Published

on

Un accident rutier s-a produs în această seară în municipiul Călărași, la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă, soldându-se cu rănirea unui motociclist în urma coliziunii cu un autoturism care circula din sens opus.

Potrivit informațiilor preliminare, incidentul a avut loc în jurul orei 21:30, atunci când motociclistul, care se deplasa pe Bulevardul Republicii, nu a acordat prioritate unui autoturism  care intenționa să vireze spre dreapta pe același bulevard. Din nefericire, acest lucru a condus la coliziunea cu un autoturism marca Opel care circula regulamentar din sens opus.

La fața locului au intervenit de urgență echipaje ale serviciului de ambulanță și poliție pentru a acorda primul ajutor motociclistului rănit. Starea acestuia este evaluată ca fiind gravă, iar se pare că va fi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal pentru investigații suplimentare și tratament adecvat.

Din cauza accidentului, traficul în zonă a fost afectat semnificativ, generând aglomerație și întârzieri considerabile. Autoritățile locale și polițiștii au intervenit rapid pentru a gestiona situația, îndrumând traficul în jurul zonei accidentului și asigurând măsurile necesare de siguranță.

Până în prezent, nu au fost furnizate informații suplimentare cu privire la identitatea și starea conducătorilor auto implicați în acest incident rutier. Poliția continuă investigațiile pentru a stabili cu exactitate circumstanțele și cauzele care au condus la producerea acestui accident nefericit.

Continue Reading

Cele mai accesate articole