in

VIDEO. Drumuri și Poduri S.A Călărași, pregătiri intense pentru sezonul rece. Iată noile achiziții făcute

Drumuri și Poduri S.A Călărași, pregătiri intense pentru sezonul rece. Iată noile achiziții făcute

Astăzi, 2 decembrie, președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță, alături de directorul societății DRUMURI ȘI PODURI S.A CĂLĂRAȘI, Cristian Nițu, reprezentanții ISU Călărași, au verificat parcul de utilaje al societății Drumuri și Poduri CL ce vor fi folosite iarna aceasta pentru intervențiile de deszăpezire și întreținere a carosabilului în tot sezonul rece.

Publicată de Călărași PRESS – www.calarasipress.ro pe Luni, 2 decembrie 2019

Astăzi, 2 decembrie, președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță, alături de directorul societății DRUMURI ȘI PODURI S.A CĂLĂRAȘI, Cristian Nițu, reprezentanții ISU Călărași, au verificat parcul de utilaje al societății Drumuri și Poduri CL ce vor fi folosite iarna aceasta pentru intervențiile de deszăpezire și întreținere a carosabilului în tot sezonul de rece. Freze, sărărițe, lame și vole, toate au fost pregătite pentru a acționa în următoarea perioadă pe raza județului Călărași.

Două freze achiziționate în urma unei licitații au fost aduse în parcul autospecialelor din curtea societății DRUMURI ȘI PODURI CĂLĂRAȘI.

VASILE ILIUȚĂ: “Nu îmi mai doresc evenimente pe drumurile județene, acționăm, împreună cu ISU CĂLĂRAȘI, la capacitate maximă. În dotarea militarilor, prin programe transfrontaliere unde suntem parteneri, există un sistem de alertă în caz de urgență. Putem detecta zona în care se află utilajele, dar și mașinile sau persoanele prinse sub nămeți.”

Cristian Nițu, director al societății Drumuri și Poduri Călărași: “În ultima perioadă s-au achiziționat freze performante pentru curățarea drumurilor. Tractoare performante ce au fost dotate cu lame și sărărițe, folosite pentru menținerea carosabilului uscat. Două vole ce se află în dotarea DRUMURI SI PODURI vor fi folosite în caz de viscol sau alte situații, acolo unde se impune. Parcul nostru are două “bătrânici”, două utilaje care se află în stare fparte bună, dar care au un consum foarte mare. Sunt în stare perfectă de funcționare. Anul fabricației este undeva pe la 1960 și ceva. Vor fi folosite și aceastea în caz de forță majoră. Anul acesta am îmbogățit parcul de utilaje cu două freze pe care le-am cumpărat în urma unei licitații. Una dintre ele a costat puțin peste 4.000 euro , iar cealaltă, tip MAN, în jur de 15.000 euro.  Sunt puse la punct, pregătite să intervină oricand. Motoarele sunt Mercedes,  performante și puternice. Ne punem baza în ele. Acestea au fost folosite într-un aeroport din Austria.  Avem alte două mașini 4×4, pregătite pentru sezonul ce urmează.”

Adrian Păduraru, comandatul ISU Călărași: “Este clar faptul că cei de la Consiliul Județean Călărași s-au implicat în dezvoltare infrastructurii județului, iar asta ne ajută și pe noi ca pompieri. Cooperativitatea pe care o aveam noi, cât și restul instituțiilor avem nevoie de aceste drumuri. Timpul de ajungere la evenimentele pe care le gestionăm trebuie să fie cât mai scurt. Județul și zona nostră, a Bărăganului, în sezonul de iarnă se confruntă cu viscol și zăpezi mari, iar aceste drumuri se pot bloca din cauza nămeților de zăpadă formați. Tot prin sprijinul CJ, ISU Călărași a fost implicat în mai multe proiecte cu fonduri europene transfrontaliere. Am achiziționat un sistem informatic de ultimă generație. Acum putem vedea unde se află mașinile celor de la Drumuri și Poduri pentru a acționa eficient.”

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

O bătrână de 73 de ani a fost tâlhărită de 2 tineri. Făptașii au fugit în cimitir

Stefan Bănică va cânta la Călărași pe data de 7 decembrie