Connect with us

Actualitate

VIDEO. Două proiecte pilot pentru gestionarea deșeurilor din județul Călărași

Published

on

Județul Călărași va beneficia de două proiecte pilot pentru gestionarea deșeurilor reciclabile. Împreună cu Asociația Green Space, autoritățile demarează o campanie de informare și conștientizare în 10 localități rurale din Călărași, pentru a aduce la cunoștința populației beneficiile colectării selective a gunoiului. Mihăiță Beștea spune că efectul acestei campanii poate aduce o scădere de minim 20% a facturilor. Al doilea proiect prezentat presupune instalarea unor platforme în comuna Căscioarele pentru a depozita gunoiul reciclabil, ce va avea ca efect scăderea costurilor de transport și manipulare ale operatorului.

“Săptămâna trecută am început și proiectul cu Asociația Green Space. Am reușit și ne-am înscris la Ministerul Mediului și am accesat o sumă de bani, nu foarte mare, dar îndestulătoare pentru cei din asociație. Ieri i-am avut la Consiliul Județean și am propus două proiecte pilot, împreună cu dumnealor, în ceea ce privește gestionarea deșeurilor. Primul proiect va viza 10 localități din mediul rural și vom încerca să facem o campanie de informare și conștientizare a populației, astfel încât ei să înțeleagă că este benefic și pentru mediul lor, dar și pentru buzunarul lor, dacă vom colecta selectiv deșeurile.
În acest proiect, pe lângă Asociația Green Space, vrem să implicăm și autoritățile locale, inspectoratul școlar, chiar preoții din sat și toți factorii de decizie din mediul rural – medici, preoți, învățători, care să fie lângă noi și prin puterea exemplului să reușim să conștientizăm și să îi facem pe oameni să înțeleagă acest lucru.
Îmi doresc și ne propunem ca target o scădere a facturilor cu minim 20%, pentru că în acest ritm primăriile rămân înglobate în datorii și nu vor mai putea face față la toată această poveste. Mai mult decât atât, necolectându-se selectiv, micșorăm și durata de viață a gropii de la Ciocănești.
Al doilea proiect pilor pe care ni l-am propus cu această asociație, ne-am hotărât să luam o localitate, e adevărat, cred că este cam cea mai mică din județ, comuna Căscioarele, și acolo, pe lângă campania noastră de informare și conștientizare, vrem să începem să facem pubele, să facem platforme pietonate pe care tot gunoiul selectat, cel care poate fi reciclat, să-l depozităm acolo pentru a reduce costurile de transport și manipulare ale operatorului. Sperăm din tot sufletul ca în 2023 să ieșim din monitorizare și atunci lucrurile cu siguranță se vor schimba. Credeți-mă că nu numai operatorul este vinovat de situația în sine. Fiecare dintre noi avem partea noastră de vină – și cetățeni, și autorități, și operator. Doar un efort comun, concentrat și gândit astfel încât să se completeze reciproc ar duce la o strângere a gunoiului așa cum trebuie.” – a declarat Mihăiță Beștea în cadrul conferinței PSD desfășurată la data de 10 iunie.

Actualitate

Călărași: Femeie lovită pe trecerea de pietoni de o mașină de poliție

Published

on

Un teribil accident de circulație a avut loc, noaptea trecută, pe o stradă principală din municipiul Călărași, unde o autospecială de politie a acroșat o femeie care traversa strada.

Nefericitul eveniment rutier a avut loc în jurul orei 04:50, pe strada București, la nivelul trecerii pentru  pietoni din zona Școlii Gimnaziale “Mihai Viteazul” Nr. 10 din municipiul Călărași.

Autospeciala de poliție era condusă de un lucrător al Biroului de Investigații Criminale din cadrul IPJ, aflat in exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Se pare că, în timp ce se deplasa pe direcția 5 Călărași – Orizont, polițistul, într-un moment de neatenție, a acroșat-o pe femeia care traversa regulamentar strada.

Autospeciala de politie implicată în accident face parte din flota veche de autospeciale din dotarea IPJ Călărași. Potrivit unor date, anvelopele montate pe mașina sunt specifice sezonului rece.

La fața locului a fost solicitat sprijinul unui echipaj SAJ pentru a prelua victima rănită.

Polițistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Oamenii legii fac toate verificările pentru a afla cum s-a produs accidentul. Lucrătorul din poliție este cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

Continue Reading

Actualitate

11 ani de când afaceristul George Naghi (Aldis) a plecat dintre noi

Published

on

A plecat dintre prieteni la vârsta de 59 de ani și a lăsat în spate o poveste frumoasă de viață, desprinsă parcă din filmele americane cu oameni de succes. Și-a început activitatea în domeniul comerțului la o vârstă fragedă, după ani de muncă și experiență a hotărât să deschidă o afacere împreună cu soția lui, Alina Constanța, compania Aldis, o firmă care urma să aibă un succes incredibil, care a reușit să ajungă cu produsele sale în toată Europa și marile lanțuri de magazine. 

Din păcate, anul 2011 a adus o dramă cumplită în familia celor doi soți, Alina și George, un accident nautic petrecut în data de 7 august 2011 i-a adus sfârșitul călărășeanului George Naghi, unul dintre cel mai iubiți, respectați și cunoscuți oameni de afaceri pe care i-a avut Călărașiul. Tragedia s-a întâmplat pe brațul Borcea, aproape de casă, în timp ce George se afla într-o croazieră personală cu soția Alina, o dună de nisip scoasă la suprafața de nivelul scăzut al Dunării, i-a aruncat pe cei doi din barcă, provocând nefericitul eveniment în care George a decedat iar soția a ajuns în stare gravă la spital.

Cunoscut de prieteni drept “Bozgorul”, afaceristul a pornit afacerea care în anii trecuți a înregistrat vânzări de 70 de milioane de euro împreună cu soția sa, Alina Constanța, la începutul anilor 1990, cei doi fiind proprietarii firmei. Firma Aldis reprezenta o investiție de circa 70 de milioane de euro, având o capacitate de aproximativ 150 de tone de produse pe zi.

Aldis Călărași a fost al treilea mare jucător de pe piața procesatorilor de carne din România, cu afaceri de 97,6 milioane euro în 2010. Naghi mai deținea o suprafață de teren agricol și ferme de oi și de vite.

Potrivit Ziarului Financiar, grupul Aldis a fost format din companiile Aldis (cu activități în abatorizare, producție mezeluri, semipreparate și ready meal), Aldis AP (agricultură, zootehnie, agroturism, alimentație publică) și Campis (construcții). Prin intermediul companiei Aldis AP, Naghi mai deținea în Călărași o pensiune de 30 de camere și un alt restaurant în localitatea Drajna. În cadrul companiei Aldis lucrau în trecut peste 1.200 de angajați.

Compania a fost înființată în anul 1991, iar în anul 2000 înregistra un număr de 207 salariați. Cel mai mare număr de salariați înregistrați care apar în evidențele companiei a fost atins în anul 2007, moment în care Aldis a avut puțin peste 1.600 de persoane încadrate în societate.

Regretatul George Naghi își doarme somnul de veci în Cimitirul “Sfântul Gheorghe” din Călărași, acolo unde familia sa i-a ridicat un adevărat altar. Compania este condusă acum de Alina Constanța, soția fostului miliardar și este printre puținele companii din Călărași care se implică în acțiuni caritabile menite să ajute persoanele defavorizate.

Continue Reading

Actualitate

Terenul minifotbal din incinta Stadionului Municipal poate fi închiriat la sediul SPCTAFL

Published

on

Serviciul Public Centrale Termice și Administrare Fond Locativ Călărasi vă aduce la cunostință că – “Terenul minifotbal din incinta Stadionului Municipal”, teren situat în b-dul Republicii, nr. 2 C, jud. Călărași” va funcționa după următorul program:

  • De luni până vineri- între orele 8ºº-22ºº;
  • Sâmbătă și duminică- între orele 9ºº-22ºº.

Tariful pentru închirierea  terenului este de 97 lei/oră (fără TVA).

Închirierea se face pe bază de programare și încheiere de contract la sediul SPCTAFL Călărași, strada 1 Decembrie 1918, Bl. A24, parter.

  • Conducerea  SPCTAFL Călăărași

 

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro