in

VIDEO. Deputatul PSD Constantin Bîrcă analizează situația actuală din România

15.04.2021

Deputat Constatin Bîrcă: Aș vrea să încep prin a îi mulțumi domnului primar Dulce pentru faptul că promisiunile pe care le-am făcut toți cei de față în campania electorală de anul trecut, mă refer la drumul de la Siderca și la celelalte drumuri, prind încet, încet contur și odată cu ele își găsesc rezolvarea și promisiunile noastre. De asemenea, vreau să-i mulțumesc doamnei director de la ADR. Sper ca o parte din fondurile atrase de ADR Sud Muntenia să rămână în Călărași.

La nivel național, lucrurile nu stau bine. Noi, în activitatea parlamentară, în afară de întrebări, interpelări, declarații politice pe care le cunoașteți, avem și niște întrevederi punctuale cu Miniștrii, cei care ar trebuie să se aplece asupra nevoilor cetățenilor pe care îi reprezintă de altfel. Mă refer la Ministrul Agriculturii, am făcut o interpelare și am avut o întâlnire cu dumnealui. Răspunsurile au venit, nu sunt cele la care mă așteptam. E vorba despre mult trâmbițatele ajutoare pentru secetă, seceta pedologică de anul trecut. Răspunsul a fost vag, brusc și așteptat. A făcut tot ceea ce i-a stat în puteri pentru a obține banii pentru pagubele ca urmare a secetei, doar că, bineînțeles, atunci când nu avem rezolvare aruncăm neputințele noastre în curtea altor persoane, altor factori de decizie, și anume Ministerul Finanțelor nu au fost de acord și nu au acceptat aceste sume atât de necesare pentru fermierii noștri.

Pentru prima dată, săptămâna aceasta în Comisia de Agricultură, colegii mei din USR au votat împotriva colegilor lor din arcul guvernamental, mă refer la parlamentarii din PNL. Într-adevăr, erau niște proiecte propuse pentru a fi respinse, pentru că nu-și mai găseau utilitatea la momentul acesta, erau din vechea legislatură. Chiar și așa, au votat unul împotriva celuilalt, lucru care s-a întâmplat și în Camera Deputaților în ședințele de Plen. Neînțelegerea lor era vizibilă și a culminat cu momentul în care deputații PSD au depus a doua moțiune simplă împotriva Ministrului Sănătății, pentru că era normal, ceea ce vedeți dumneavoastră vedem și noi, oamenii mor în spitale, lucrurile nu sunt așa cum ar trebui să fie, drept pentru care am depus moțiune simplă. N-am mai ajuns la vot pentru că Premierul României a înțeles cam târziu, din punctul meu de vedere, să-l remanieze pe Vlad Voiculescu.

Ca bani pentru proiectele care urmează și care au fost promise de colegii noștri din PNL și USR+, vedem că nu sunt. Din discuțiile oficiale și neoficiale rezultă că nu sunt bani suficienți, nu sunt chiar deloc în bugetul statului, drept pentru care s-au erijat în a ne arunca în fața acest renumit Plan Național de Redresare și Reziliență care se află la varianta a patra, zilele trecute a fost trimis la Comisia Europeană pentru a fi aprobată. Așadar, mai avem mult de așteptat pentru a fi aprobat, sperăm să fie această variantă.

Poziția PSD la momentul acesta, un moment de criză ca urmare a pandemiei, acum și o criză politică, nu este aceea de sprijini un premier al PNL, nici de cum de a sprijini un premier din partea USR+, ba din contră, sperăm să avem un premier al PSD și până la urmă am dori să ajungem la alegeri anticipate, pentru că din 1990 până în prezent nicio alianță care a venit la guvernare din 2-3 partide nu și-a atins targetul, nu a putut să facă binele promis. Vreau să vă spun că prin discuțiile cu colegii parlamentari din alte partide, ne-au spus „noi suntem la guvernare în această alianță nu trei partide, ci cinci”. Vorbim de PDL, PNL, USR, PLUS, și UDMR, drept pentru care noi credem că pentru a fi guvernată țara noastră este nevoie de o majoritate solidă în Parlament, o majoritate compusă dintr-un partid majoritar în Parlament.

Ca activitate în județ, am continuat împreună cu colegii mei întâlnirile în organizațiile noaste, acolo unde avem primari, dar mai ales acolo unde nu avem primar, tocmai pentru a ne pregăti pentru alegerile din cele două localități care vor urma în vara aceasta sau la începutul toamnei, și ne asigurăm că în perioada următoare vom avea organizații puternice pe care le vom crește. Acolo unde nu reușim vom face o reorganizare, astfel încât să fim pregătiți în orice moment pentru a arăta că tot ceea ce spunem, facem, iar oamenii trebuie să aibă încredere în noi, să ne voteze, și de ce nu, să avem o guvernare PSD.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Senatorul Cionoiu cere minsitrului Transporturilor îmbunătățirea condițiilor de navigație pe Brațul Borcea (INTERPELARE)

Primarul Vasile Aurel, nemulțumit de Vasile Iliuță pentru alocarea a 0 lei comunei Jegălia