in

VIDEO. Deputatul Coarnă, despre negocierile privind împărțirea funcțiilor în administrație. Parlamentarul prezintă alte nereguli descoperite

Deputatul PSD Dumitru Coarnă a precizat, în conferință de presă susținută la sediul PSD Călărași, că, în data de 2 decembrie și 3 decembrie a.c., au loc negocieri cu privire la repartizarea funcțiilor la prefectură și instituțiile deconcentrate.

La nivel central, joia trecută am votat Guvernul majoritar cu 70% pondere în plenul Parlamentului. Astăzi se discută despre funcțiile subsecvente. Vedem cum vor fi repartizate în teritoriu, aici vorbim despre Prefectură și despre celelalte instituții deconcentrate în teritoriu cu respectarea legalității. Noi chiar vrem să respectăm legea. Nu vrem să fim un altfel de USR sau un altfel de partid care vine la guvernare în disprețul legii. O să respectăm legea.

Dumitru Coarnă: Am un subiect fierbinte de la Ministerul Justiției pe care eu l-am mai tratat. Avem un secretar de stat certat cu legea, numit în această funcție în luna octombrie sau noiembrie de către domnul Cîțu. E vorba despre domnul George Șerban Cătălin. În opinia mea, trebuia numit în altă parte, nu secretar de stat la Ministerul Justiției. Are mari probleme din perspectivă juridică în zona penală, administrativă, civilă, disciplinară.
Știu că sunt pe rolul Parchetului General, sunt deja 3 sau 4 dosare conexate pe anul 2020. Eu personal, vineri săptămâna trecută, am înaintat încă 2 sesizări penale Parchetului General cu infracțiuni pe care le-am probat și le-am înaintat Parchetului cu speranța că o să fie cercetate. Am formulat și declarație politică, am formulat și interpelare către premierul României, domnul Ciucă, și către Ministerul Justiției actual, domnul Predoiu, în speranța că se vor apleca pe acele materiale și vor dispune în consecință.

Nu mă simt confortabil într-o țară în care un secretar de stat are mari probleme cu legea. Mai e un dosar din câte știu și la DIICOT, acolo sunt probe cum că se intervenea în dosare. De exemplu, știu că în calitate de președinte al tribunalului județean Călărași intervenea în sala de judecată, în sensul că scotea din sală judecătorul titular al dreptului și impunea soluția. Aceste lucruri nu trebuie să rămână în această perspectiva a progresului profesional, pentru că nu poți să vorbești despre justiție cu oameni care au probleme cu legea. Nu poți spune că trăiești într-o țară în care legea primează atât timp cât secretarul de stat la Ministerul Justiției este un om de acest calibru.

Președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță a declarat săptămâna trecută, într-o conferință de presă, că directorii instituțiilor deconcentrate din județ vor fi numiți politic, la fel ca prefecții și subprefecții, noul Guvern. Acesta a precizat că legea în acest sens va suferi modificări.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

VIDEO. Spitalul Săpunari are o nouă conducere

COD GALBEN DE CEAȚĂ, ÎN ACEASTĂ SEARĂ