in

VIDEO. Deputat D. Coarnă: România traversează poate cea mai cumplită criză economică, socială, politică din 1989 la zi

Deputat PSD Dumitru Coarnă: Avem probleme extrem de delicate și de complicate. România traversează poate cea mai cumplită criză economică, socială, politică din 1989 la zi. Cât cinism poate fi în mintea unui om care se numește Florin Cîțu. Marți a fost votată moțiunea de cenzură, 281 pentru, un record istoric din 1989 la zi. Vine și spune că o să plafoneze prețurile dacă va fi din nou numit premier și cu acele calități și capacități de a emite ordonanțe de urgență. Cu cât cinism vine și ne spune lucrul ăsta, deși noi am insistat în mod clar că una din măsurile extrem de vitale pentru români este plafonarea prețului la energie și la gaze.

O să vă dau o informație în premieră: furnizorii de gaze deja au achiziționat pentru luna ianuarie 2022 la prețul de 200 de euro MWh, asta înseamnă că pe piața o să se distribuie cu undeva la 220-230 de euro, în ianuarie, februarie 2022. Înseamnă o dublare a prețurilor la energie și la gaze. Achizițiile au fost făcute deja, dacă nu se intervine rapid prin plafonare, lucrurile vor evalua extrem de complicat pentru consumatorii persoane fizice și juridice, pentru că aici nu mai vorbim de un consumator de vulnerabil. În opinia mea, vulnerabil suntem cu toții, atât agenți economici, cât și persoane fizice care, practic, nu-și mai pot plăti facturile. Eu cred că noi producem acum undeva la 6.800-7.000 MWh, asta înseamnă că în ianuarie, februarie pe un consum maxim există posibilitatea ca anumiți utilizatori să fie scoși din funcțiune, pentru că nu avem capacitatea de a furniza energie.
Avem inițiativă legislativă pe această temă, comisiile de specialitate trebuie să emită acele avize. Așteptăm acele avize care sunt consultative, important este ca ele să existe ca să putem da drumul inițiativei legislative și să o supunem dezbaterii plenului.

DEPUTATUL COARNĂ DUMITRU CRITICĂ GUVERNUL CÎȚU

Deputat PSD Dumitru Coarnă: “Astăzi avem un guvern cu puteri limitate, au drepturi să emită doar acele hotărâri administrative, cum a emis și aseară o hotărâre de guvern privind fondul de rezervă al premierului. Efectiv și-au bătut joc de primăriile PSD prin acele alocări. O să vorbesc cu domnul președinte, o să vorbesc cu domnul avocat când ajung la București să atacăm în instanță această hotărâre de guvern. Am mai înțeles că la nivel central s-a depus și o plângere penală de abuz în serviciu împotriva premierului, care prin această hotărâre încalcă legea bugetului, încalcă orice regulă de bun simț și sfidează. Ca o concluzie pe tema asta, acum premierul și-a plătit prețul pentru alegerea în funcția președinte al Partidului Național Liberal. Este o perioadă extrem de grea și din perspectivă politică, pentru că e greu să mai faci o majoritate parlamentară. Am văzut că președintele Iohannis este total dezinteresat, adică în situație de criză pleacă din țară efectiv și spune că „o să vedem”. Nu are soluții și atunci încearcă această strategie dezastruoasă pentru noi a tragerii de timp. Eu sper ca președintele să înțeleagă rolul constituțional pe care îl deține, acela de mediator și de jucător constituțional. Să depășească acele probleme personale cu USR, PSD și cu cine mai are dumnealui probleme și să joace pentru România. În opinia mea, prin aceste abordări joacă exact împotriva noastră, a tuturor.”

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

VIDEO. Șantierul podului dintre dintre Șoldanu-Radovanu, în linie dreaptă

Senatorul PSD Nicușor Cionoiu: Suspendarea internărilor și operațiilor pentru pacienții care nu sunt cazuri de urgență este o crimă!