Connect with us

Politică

VIDEO. Cum se vor organiza alegerile interne din PSD Călărași în luna septembrie

Published

on

Președintele interimar al PSD Călărași, Vasile Iliuță, a prezentat  joi 7 iulie, în cadrul conferinței săptămânale de presă a partidului, care va fi structura și modul de organizare al alegerilor interne în cadrul organizației județene pe care acesta o conduce. 

Vasile Iliuță: Ieri ( n.r. 6 iulie a.c.,) am fost prezent la Consiliul Politic Național, unde au fost discutate mai multe problemele și unde organizația județeană Călărași a dat votul pentru a conduce Ministerul Agriculturii domnul Petre Daea, fostul ministru al agriculturii, în care au fost 3 nominalizări la nivelul organizației naționale. A fost domnul ministru, fost secretar de stat, Botănoiu, a fost domnul Potor Alexandru, administratorul public al Consiliului Județean Ialomița și domnul Petre Daea. Domnul Petre Daea a fost cel care a primit votul din partea majoritatea colegilor noștri din Consiliul Politic Național.

Iliuță a precizat că, după întâlnirea din Consiliul Politic Național al PSD, unde s-au stabilit ultimele detalii privind alegerile în cadrul organizațiilor județene, la Călărași alegerile vor avea loc în luna septembrie a acestui an

Vasile Iliuță: Consider că întâlnirea de ieri a fost cea care a confirmat că urmează congres la nivelul fiecărui județ, și vor fi alegeri de jos în sus, așa cum am anunțat în conferința anterioară. Cred că la momentul ăsta vor fi clare și pentru Călărași. O să plecăm de săptămâna următoare în teritoriu ca să formăm echipe la nivelul fiecărei localități. Pot să spun că cel care vrea să candideze pentru președinte al unei organizații județene trebuie să aibă minim 5 organizații care să-l susțină și să își depună candidatură pe o moțiune cu o echipă care să în spatele președintelui și să poată să preia conducerea organizației județene. Eu pot să spun că astăzi voi face oferte colegilor să intre în echipa mea, să-i pun în moțiunea pe care voi candida. O să iau și susținerea a celor minim 5 organizații ale județului Călărași ca să mă pot înscrie în competiție.
O să ne dea o foaie de parcurs cu reprezentativitate de la București. În momentul când am reprezentativitate pe fiecare organizație, în funcție de tot ce s-a întâmplat în alegerile din septembrie 2020 și din decembrie, alea vor fi cele care vor fi reprezentative, ca să putem ști numărul de electori din fiecare localitate. Pot să spun că acum sunt obligatorii la nivelul județului Organizația de Tineret, Organizația de Femei, Organizația de Seniori și Liga Aleșilor Locali. Faptul că noi, ca organizație, avem primari și o să găsim o formulă pentru a reprezenta Liga Aleșilor Locali.

Conducerea PSD, prezentă la Călărași în ziua alegerilor interne. Liderul PSD Călărași a subliniat că i-a invitat pe Ciolacu și Stănescu la lucrările conferinței județene ce va avea loc în luna septembrie.

Vasile Iliuță: Astăzi voi căuta să iau cea mai bună echipă din PSD, actualii membrii pe care îi avem pe listă, sau noi membrii pe care vreau să-i aduc din afară, și să vă propun în viitoarea ședință lista moțiunii pe care eu voi candida pentru alegerile din partid. Alegerile vor fi în luna septembrie. În septembrie îmi va confirma centrul propunerea mea de o dată și în funcție de celelalte organizații, ca să nu ne suprapunem. I-am făcut invitație președintelui Marcel Ciolacu și secretarului general, Paul Stănescu. Sunt cei care mi-au confirmat că vor să vină la Călărași la conferința județeană pentru a saluta echipa câștigătoare și de ce nu, să salute și noua echipă care ne vom lua angajamente că pentru 2024 vom repeta acest scor bun pe care l-am avut în 2020.

Iliuță, despre ministrul Daea de la Agricultură

Vasile Iliuță: Numirea lui Petre Daea pentru Călărași înseamnă un lucru mare. E o prietenie între mine și Petre Daea de când eram parlamentari, din 2012-2016. Acea prietenie a continuat, am avut o deschidere foarte mare la nivelul Ministerului Agriculturii. Cred că o vom menține în continuare și cred că o vom face mult mai bine, ca să putem să ajutăm agricultorii călărășeni să aibă acces către lucruri de rezolvat în cadrul Ministerului Agriculturii.

Președintele interimar al organizației județene PSD Călărași, Vasile Iliuță, a mai punctat în conferința de presă că își va lua angajamentul de a câștiga alegerile din 2024,  cele europarlamentare, locale, naționale și prezidențiale.

“Trebuie să câștigăm competițiile electorale viitoare. Eu trebuie să-mi iau un angajament față de organizația județeană că voi câștiga alegerile din 2024, și cele europarlamentare, locale, naționale și prezidențiale. Aici trebuie să fie angajamentul, pentru că în proiectul politic pe care mi-l asum în fața organizației județene, voi fi acel om care duce echipa la câștig pentru cele 4 competiții viitoare din 2024. Asta e ținta. Vor fi alegeri și la municipiu, și în fiecare organizație din teritoriu, în fiecare localitate vor fi alegeri.” a precizat Iliuță.

Iulian Iacomi este un primar independent acum. Din discuțiile pe care le-am avut cu domnia sa vrea să se înscrie în PSD. După ce se vor repartiza fondurile naționale pe Proiectul Național de Investiții Anghel Saligny va fi loc și pentru domnia sa în Partidul Social Democrat.

Cum sunt relațiile cu PNL Călărași?

Domnul primar spunea că este nemulțumit, deoarece consilierii locali nu-i votează anumite proiecte.
Pot să spun că nu este o relație așa cum mi-aș fi dorit-o, foarte bună. Este o relație bună, încercăm să detensionăm anumite situații. Avem o situație la Curcani pe care am detensionat-o ieri cu președintele partidului, Marcel Ciolacu. Primarul de la Curcani a mers împreună cu mine la președintele Marcel Ciolacu, a avut o discuție telefonică cu Ciprian Pandea și sper să deblocăm anumite situații, dacă nu le putem debloca noi ca președinți de organizație. Voi face tot ce înseamnă demersuri politice pentru a putea debloca anumite situații din județul Călărași.
Faptul că consilierii PNL votează împotrivă e totuși o situație nedorită, dar continuăm să funcționăm în această coaliție și cred că e benefic să acceptăm și uneori că nu sunt de acord cu noi.

La Curcani veți insista pentru numirea lui Nica Dorel? , viceprimarul ales de consilieri?
Noi vom încerca în continuare să rezolvăm problema ca prefectul să nu mai atace acele hotărâri pe care primarul comunei Curcani le propune Consiliului Local, iar prefectul atacă aproape toate hotărârile pe care nu le consideră mulțumitoare pentru PNL. Nu e așa, trebuie să respecte votul consilierilor și aici prefectul nu respectă acest lucru. Cred că e puțin abuz – la Consiliul Județean la fel, la Curcani la fel.
Am o relație bună cu domnul prefect. Mă rog, nu cred că este decizia domniei sale să atace decizia de la Curcani. Cred că aici este decizia președintelui partidului, Ciprian Pandea, în care evaluarea pe care domnia sa a făcut-o consideră că este bine să atace anumite hotărâri de consiliu local.

Politică

Ultimă oră! Cod roșu în PNL! Patru primari au ajuns la PSD

Published

on

Mișcările de trupe în rândul primarilor din județul Călărași au început. Primele “amenințări” au apărut în urmă cu aproximativ o săptămână, când  mai multe surse au început să confirme intențiile a mai mulți primari care spun că nu se înțeleg cu actuala conducere a PNL Călărași – Ciprian Pandea & Co. Vinovat sau nu, Pandea pierde primii patru primari. 

Întrebat în ultima conferință de presă despre zvonurile care au pornit din partid, Iliuță a ezitat să spună numele primarilor care intenționează să facă migrația dintr-o tabără în alta, însă a întors cuțitul în rană și a precizat că nu ar fi vorba de patru primari, ci de mai mulți.

“Eu cred un singur lucru: nu cei patru primari sunt astăzi în discuție cu mine, sunt toți primarii PNL cărora le-am făcut oferta de a veni în echipa PSD, să vină lângă mine pentru că avem un proiect comun, proiectul de dezvoltare al jud. Călărași. Eu cred că de săptămâna viitoare o să vă fac surprize peste surprize. O să vin în conferința de presă și o să vi-i arăt pe cei care optează în rândurile PSD. Eu le-am făcut o ofertă tuturor primarilor PNL pentru a veni lângă mine. Nu vă spun astăzi niciunul, vi-i prezint în conferința viitoare de joi.” – a precizat Vasile Iliuță în conferința PSD de joi, 4 august 2022.

Acum, la câteva zile de la primele informații confirmate, liderul social-democraților sparge gheața și merge la președintele PSD Marcel Ciolacu însoțit de cei patru muschetari din armata galbenă.

Iulian Iacomi, primarul orașului Lehliu- Gară, Ion Iacomi, primarul din Dor Mărunt, Nelu Negoiță, fost primar din localitatea Ulmu și Alin Ploieșteanu de la Frăsinet sunt cei care întra primii în arena de gladiatori ai lui Iliuță.

Se pare că joi, 11 august, aflăm mai multe date în conferința PSD CĂLĂRAȘI.

Continue Reading

Politică

VIDEO. Marinela Voivozeanu și-a anunțat intrarea în cursa pentru șefia în OFSD

Published

on

Marinela Voivozeanu, omul de imagine din umbra președintelui CJ Călărași, Vasile Iliuță, și-a anunțat joi decizia de a candida la președinția Organizației Județene a Femeilor Social Democrate. 

Prezentă și cunoscută în toate acțiunile politice și sociale din cadrul PSD Călărași, Voivozeanu a fost încurajată și susținută de Vasile Iliuță  să facă acest pas în față.

Prezentă de această dată în fața camerelor de filmat, Voivozeanu și-a descris viziunea politică pe care dorește să o transforme în realitate, totul cu ajutorul echipei.

“Într-adevăr m-am înscris pentru cursa pentru șefia Organizației Județene a Femeilor Democrate Călărași, în speranța că această organizație este puternică, facem parte din cea mai importantă organizație de femei din țară și putem duce în fiecare localitate mesajul politicilor PSD, și anume protecție socială, atât pentru femei, mame și copii. În 42 de localități din 55 am identificat președinte în fiecare localitate, femei cu valoare, femei puternice, determinate să începem acțiunile pe care ni le-am propus în proiectul politic. Mandatul meu pentru șefia organizației județene a femeilor democrate va fi unul de acțiune, unul în care nu vom exista doar pe hârtie, ci vom fi niște femei ale faptelor. Vom încerca imediat după congresul județean de alegeri, care va avea loc în data de 13 septembrie, o școală politică pentru doamnele care sunt deja în administrația locală. Vreau să vă spun că la nivelul jud. Călărași avem 39 de doamne care sunt consiliere locale, avem 3 consiliere locale la nivelul mun. Călărași și 3 viceprimărițe în jud. Călărași. Vorbim aici de doamna Ivan Steluța de la Fundeni, de Vicuța Nica de la Grădiștea și de Radu Nicoleta de la Gălbinași. Sunt femei determinate, care vor să începem acțiunile în județ. Nu vom sta deoparte, suntem implicate în toate acțiunile atât la nivel central, cât și la nivel județean. Eu zic că împreună putem face o echipă sudată, o echipă de doamne care să reprezinte într-adevăr politica de la Călărași.
Femeia în politică poartă o etichetă. Eu vreau să dăm la o parte această etichetă, să folosim încălțămintea potrivită pentru a merge peste tot, pe fiecare stradă a județului și să avem echipa potrivită cu care să mergem să identificăm mame cu probleme, femei care au nevoie de noi și de ce nu, copii care au nevoie de ajutor.” – a declarat Marinela Voivozeanu în cadrul conferinței PSD de joi, 4 august.

Continue Reading

Politică

Ciprian Pandea: O treime din proiectele finanțate ale primarilor PNL se referă la lucrări de apă și canalizare, iar restul este destinat asfaltării drumurilor

Published

on

Președinte PNL, senator Ciprian Pandea: Săptămâna trecută, domnul ministru Cseke Atilla a semnat ordinul de ministru privind proiectele finanțate prin Programul Național de Investiții. În județul Călărași avem 93 de proiecte cu o valoare de 1.197.029.761,25 lei. Primarii PNL au finanțate 46 de proiecte cu o valoare de 502 milioane. Aproximativ o treime din proiectele finanțate ale primarilor PNL se referă la lucrări de apă și canalizare, iar restul este destinat asfaltării drumurilor.

SE DESCHIDE PLATFORMA AFERENTĂ DEPUNERII DOCUMENTELOR DECESARE SEMNĂRII CONTRACTELOR

Vreau să mai anunț că luni, 18 iulie, ministerul va deschide platforma aferentă depunerii documentelor necesare semnării contractelor de finanțare. Cu cât depun mai repede documentele, cu atât vor semna mai repede aceste contracte de finanțare. Unii dintre ei au făcut deja licitațiile cu clauză suspensivă, astfel că imediat după semnarea contractelor de finanțare pot demara lucrările, de asfaltare, respectiv alimentare cu apă și canal. Așteptăm totodată și consultarea noastră privind finanțarea proiectelor de gaz. După cum știți, județul Călărași a avut un singur proiect de gaz finanțat prin POIM, cel al comunelor Jegălia, Unirea și Dichiseni. Apoi au fost finanțate proiectele declarate eligibile pe POIM, prin PNI Anghel Saligny, cele ale comunelor Roseți și Grădiștea. În perioada următoare, prin PNI Anghel Saligny, pentru o sumă de aproximativ 160 de milioane de lei, vor fi publicate restul proiectelor finanțate.

SENATORUL PANDEA, DESPRE PROIECTUL ECOAQUA CĂLĂRAȘI DE PESTE 300 DE MILIOANE DE EURO

Vreau să salut și că județul Călărași, respectiv operatorul regional EcoAqua, a semnat contractul de finanțare, sper să fie implementat conform graficului și locuitorii județului Călărași să beneficieze de condiții optime în ceea ce privește alimentarea cu apă și canalizare.

ÎNCEPE START-UP NAȚION

Mai vreau să anunț că de săptămâna viitoare, mai exact de marți, 19 iulie, ora 10.00, se va lansa programul național Start-up Nation, cu un buget total de 520 de milioane de lei, din care 20 de milioane pentru cei din diaspora. Ca finanțare avem maxim 100.000 de lei pentru crearea unui loc de muncă și maxim 200.000 de lei pentru crearea a două locuri de muncă. Beneficiarii sunt microîntreprinderile și întreprinderile mici și mijlocii înființate după 01.01.2020, iar înscrierea în acest program este sută la sută digitalizată.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro