Connect with us

Politică

VIDEO. Cum se vor organiza alegerile interne din PSD Călărași în luna septembrie

Published

on

Președintele interimar al PSD Călărași, Vasile Iliuță, a prezentat  joi 7 iulie, în cadrul conferinței săptămânale de presă a partidului, care va fi structura și modul de organizare al alegerilor interne în cadrul organizației județene pe care acesta o conduce. 

Vasile Iliuță: Ieri ( n.r. 6 iulie a.c.,) am fost prezent la Consiliul Politic Național, unde au fost discutate mai multe problemele și unde organizația județeană Călărași a dat votul pentru a conduce Ministerul Agriculturii domnul Petre Daea, fostul ministru al agriculturii, în care au fost 3 nominalizări la nivelul organizației naționale. A fost domnul ministru, fost secretar de stat, Botănoiu, a fost domnul Potor Alexandru, administratorul public al Consiliului Județean Ialomița și domnul Petre Daea. Domnul Petre Daea a fost cel care a primit votul din partea majoritatea colegilor noștri din Consiliul Politic Național.

Iliuță a precizat că, după întâlnirea din Consiliul Politic Național al PSD, unde s-au stabilit ultimele detalii privind alegerile în cadrul organizațiilor județene, la Călărași alegerile vor avea loc în luna septembrie a acestui an

Vasile Iliuță: Consider că întâlnirea de ieri a fost cea care a confirmat că urmează congres la nivelul fiecărui județ, și vor fi alegeri de jos în sus, așa cum am anunțat în conferința anterioară. Cred că la momentul ăsta vor fi clare și pentru Călărași. O să plecăm de săptămâna următoare în teritoriu ca să formăm echipe la nivelul fiecărei localități. Pot să spun că cel care vrea să candideze pentru președinte al unei organizații județene trebuie să aibă minim 5 organizații care să-l susțină și să își depună candidatură pe o moțiune cu o echipă care să în spatele președintelui și să poată să preia conducerea organizației județene. Eu pot să spun că astăzi voi face oferte colegilor să intre în echipa mea, să-i pun în moțiunea pe care voi candida. O să iau și susținerea a celor minim 5 organizații ale județului Călărași ca să mă pot înscrie în competiție.
O să ne dea o foaie de parcurs cu reprezentativitate de la București. În momentul când am reprezentativitate pe fiecare organizație, în funcție de tot ce s-a întâmplat în alegerile din septembrie 2020 și din decembrie, alea vor fi cele care vor fi reprezentative, ca să putem ști numărul de electori din fiecare localitate. Pot să spun că acum sunt obligatorii la nivelul județului Organizația de Tineret, Organizația de Femei, Organizația de Seniori și Liga Aleșilor Locali. Faptul că noi, ca organizație, avem primari și o să găsim o formulă pentru a reprezenta Liga Aleșilor Locali.

Conducerea PSD, prezentă la Călărași în ziua alegerilor interne. Liderul PSD Călărași a subliniat că i-a invitat pe Ciolacu și Stănescu la lucrările conferinței județene ce va avea loc în luna septembrie.

Vasile Iliuță: Astăzi voi căuta să iau cea mai bună echipă din PSD, actualii membrii pe care îi avem pe listă, sau noi membrii pe care vreau să-i aduc din afară, și să vă propun în viitoarea ședință lista moțiunii pe care eu voi candida pentru alegerile din partid. Alegerile vor fi în luna septembrie. În septembrie îmi va confirma centrul propunerea mea de o dată și în funcție de celelalte organizații, ca să nu ne suprapunem. I-am făcut invitație președintelui Marcel Ciolacu și secretarului general, Paul Stănescu. Sunt cei care mi-au confirmat că vor să vină la Călărași la conferința județeană pentru a saluta echipa câștigătoare și de ce nu, să salute și noua echipă care ne vom lua angajamente că pentru 2024 vom repeta acest scor bun pe care l-am avut în 2020.

Iliuță, despre ministrul Daea de la Agricultură

Vasile Iliuță: Numirea lui Petre Daea pentru Călărași înseamnă un lucru mare. E o prietenie între mine și Petre Daea de când eram parlamentari, din 2012-2016. Acea prietenie a continuat, am avut o deschidere foarte mare la nivelul Ministerului Agriculturii. Cred că o vom menține în continuare și cred că o vom face mult mai bine, ca să putem să ajutăm agricultorii călărășeni să aibă acces către lucruri de rezolvat în cadrul Ministerului Agriculturii.

Președintele interimar al organizației județene PSD Călărași, Vasile Iliuță, a mai punctat în conferința de presă că își va lua angajamentul de a câștiga alegerile din 2024,  cele europarlamentare, locale, naționale și prezidențiale.

„Trebuie să câștigăm competițiile electorale viitoare. Eu trebuie să-mi iau un angajament față de organizația județeană că voi câștiga alegerile din 2024, și cele europarlamentare, locale, naționale și prezidențiale. Aici trebuie să fie angajamentul, pentru că în proiectul politic pe care mi-l asum în fața organizației județene, voi fi acel om care duce echipa la câștig pentru cele 4 competiții viitoare din 2024. Asta e ținta. Vor fi alegeri și la municipiu, și în fiecare organizație din teritoriu, în fiecare localitate vor fi alegeri.” a precizat Iliuță.

Iulian Iacomi este un primar independent acum. Din discuțiile pe care le-am avut cu domnia sa vrea să se înscrie în PSD. După ce se vor repartiza fondurile naționale pe Proiectul Național de Investiții Anghel Saligny va fi loc și pentru domnia sa în Partidul Social Democrat.

Cum sunt relațiile cu PNL Călărași?

Domnul primar spunea că este nemulțumit, deoarece consilierii locali nu-i votează anumite proiecte.
Pot să spun că nu este o relație așa cum mi-aș fi dorit-o, foarte bună. Este o relație bună, încercăm să detensionăm anumite situații. Avem o situație la Curcani pe care am detensionat-o ieri cu președintele partidului, Marcel Ciolacu. Primarul de la Curcani a mers împreună cu mine la președintele Marcel Ciolacu, a avut o discuție telefonică cu Ciprian Pandea și sper să deblocăm anumite situații, dacă nu le putem debloca noi ca președinți de organizație. Voi face tot ce înseamnă demersuri politice pentru a putea debloca anumite situații din județul Călărași.
Faptul că consilierii PNL votează împotrivă e totuși o situație nedorită, dar continuăm să funcționăm în această coaliție și cred că e benefic să acceptăm și uneori că nu sunt de acord cu noi.

La Curcani veți insista pentru numirea lui Nica Dorel? , viceprimarul ales de consilieri?
Noi vom încerca în continuare să rezolvăm problema ca prefectul să nu mai atace acele hotărâri pe care primarul comunei Curcani le propune Consiliului Local, iar prefectul atacă aproape toate hotărârile pe care nu le consideră mulțumitoare pentru PNL. Nu e așa, trebuie să respecte votul consilierilor și aici prefectul nu respectă acest lucru. Cred că e puțin abuz – la Consiliul Județean la fel, la Curcani la fel.
Am o relație bună cu domnul prefect. Mă rog, nu cred că este decizia domniei sale să atace decizia de la Curcani. Cred că aici este decizia președintelui partidului, Ciprian Pandea, în care evaluarea pe care domnia sa a făcut-o consideră că este bine să atace anumite hotărâri de consiliu local.

Politică

VIDEO. Deputatul Dumitru Coarnă se alătură Partidului România Puternică. Pentru ce va candida în anul 2024

Published

on

Conferința de lansare a organizației județene a noului Partid România Puternică

Astăzi, într-un eveniment politic de amploare desfășurat la Hotelul Hestia din Călărași, deputatul independent Dumitru Coarnă a anunțat că se alătură Partidului România Puternică. În cadrul evenimentului, Coarnă și-a prezentat Organizația județeană a noului partid, marcând o schimbare semnificativă în peisajul politic local.

Această mișcare surprinzătoare vine în urma unor discuții contradictorii cu liderul Partidului AUR, George Simion, determinându-l pe Coarnă să caute o nouă structură politică în care să își continue angajamentul său făcut în fața celor care l-au ales.

Decizia sa de a se alătura Partidului România Puternică vine în contextul pregătirilor pentru alegerile din 2024, în care Coarnă intenționează să candideze pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Călărași.

Continue Reading

Politică

Georgiana Teodorescu, candidatul PSD la Primăria Nicolae Bălcescu

Published

on

Georgiana Teodorescu și-a oficializat candidatura pentru funcția de primar al comunei Nicolae Bălcescu într-un eveniment ce a reunit susținători și membri ai comunității. Cu o vastă experiență în domeniul agriculturii și o pasiune pentru progresul comunității, Teodorescu a adus în prim planul discursului său viziunea sa asupra viitorului comunei.

„Sunt multe probleme la nivelul comunei, probleme pe care îmi doresc să le rezolv în cadrul mandatului. Sunt multe aspecte de îmbunătățit, dar pentru mine, de departe, partea educațională este cea mai importantă. Voi încerca să găsesc o rezolvare la toate problemele cetățenilor deoarece fiecare persoană reprezintă o prioritate”, a punctat Georgiana Teodorescu în discursul său.

Cu sprijinul conducerii PSD Călărași și al comunității locale, Georgiana Teodorescu a primit asigurări că are în spate o echipă solidă, determinată să aducă schimbări pozitive în comuna Nicolae Bălcescu. Președintele organizației județene, Vasile Iliuță, a reiterat angajamentul total al partidului față de candidatura Georgianei Teodorescu.

„În politică nu ne putem baza pe ipoteze și analize greșite. Nu ne putem juca cu destinele celor care ne votează. De aceea, oamenii pe care îi propun în funcții politice trebuie să confirme prin profesionalism și seriozitate. Astăzi am mobilizat echipa #PSD Călărași pentru a participa la lansarea candidaturii la primăria comunei Nicolae Bălcescu a doamnei Teodorescu Georgiana. Onestitate, demnitate, grație și implicare pentru comunitate. Sunt convins că doamna Teodorescu este cea mai bună soluție pentru dezvoltarea comunei Nicolae Bălcescu și am încredere că va transforma această comună într-un etalon administrativ. Felicitări și succes!” – a fost mesajul scris de președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță pe p rețea de socializare.

Evenimentul a fost marcat și de prezența primarilor din cadrul Colegiului Partidului Social Democrat responsabil de zona Lehliu-Gară, care au venit în semn de susținere și încurajare pentru candidata Georgiana Teodorescu. Printre aceștia se numără și Petre-Alexandru Călin, primarul comunei Sărulești, cunoscut pentru rezultatele sale remarcabile obținute în alegerile anterioare.

Alături de Georgiana Teodorescu, și-au exprimat susținerea și au completat echipa de susținători nume importante din cadrul PSD Călărași, precum Ion Samoilă, secretarul general al organizației județene, Constantin Bîrcă, deputat, Ionela Ichim, președinta OFSD Călărași, Bogdan Mihai, administratorul public al județului Călărași, Ruxandra Bîrcă, directoarea Centrului Regional de Formare Profesională a Adulților, Nicolae Doinița, directoarea Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Călărași, și Eduard Grama, directorul Ecoaqua SA.

Cu o echipă puternică și un sprijin amplu din partea comunității, Georgiana Teodorescu pornește într-o campanie electorală hotărâtă să aducă schimbările necesare și să îmbunătățească calitatea vieții în comuna Nicolae Bălcescu.

Continue Reading

Politică

George Simion a fost la Călărași. Partidul AUR prezintă candidații pentru alegerile europarlamentare

Published

on

GEORGE SIMION, la Călărași

Urmăriți știrile Calarasipress.ro pe WhatsApp

Într-un eveniment politic desfășurat în data de 10 februarie 2024 la Călărași, liderul Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a prezentat publicului cei 43 de candidați pe care îi susține în cursa electorală pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024.

Pe scena evenimentului, George Simion a subliniat importanța alegerilor europarlamentare și a prezentat publicului lista de candidați pe care partidul îi promovează pentru a ajunge în Parlamentul European.

Printre candidați se regăsesc nume importante din diverse domenii, cu experiență și competențe variate, care își propun să reprezinte cu onoare interesele României în cadrul instituțiilor europene. Evenimentul a fost un prilej pentru a cunoaște mai bine platforma și viziunea Partidului AUR pentru viitorul Uniunii Europene, precum și pentru a dialoga direct cu candidații și liderul acestui partid.

Continue Reading

Cele mai vizualizate