Connect with us

Știri

VIDEO. Consolidare seismică și modernizare a Muzeului Dunării de Jos și Spitalului din Călărași

Published

on

Proiectele au fost depuse de Consiliul Judetean Calarasi în cadrul primei runde de atragere de fonduri prin Programul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C5/ Valul Renovării. La Muzeul Dunării de Jos” Călărași valoarea totală a finanțării este de 648.600 euro (fără TVA).

Se urmărește consolidarea seismică, reabilitarea energetică și modernizarea acestui obiectiv emblematic pentru județ. Lucrările de intervenție la corpurile F,G,H/ Spitalul Județean de Urgență Dr.Pompei Samarian Călărași au o valoare de 9.212.000 euro.

Ion Samoilă, vicepreședinte CJ Călărași: „Vă informez legat de ultimele evenimente bune întâmplate pentru jud. Călărași. Aș începe că, legat de Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), la Minister apare săptămânal o listă cu proiectele care au fost prinse la finanțare. Consiliul Județean a depus și este în listă cu următoarele lucrări: „Consolidare Spitalul Județean de Urgență Călărași, corpurile V, G, H”. Vechea administrație voia să demoleze. Noi am ținut neapărat să nu se demoleze, pentru că este totuși o construcție recentă și nu credem că este nevoie la acest moment să fie demolată, motiv pentru care ne-am zbătut și am găsit această oportunitate pentru a consolida și a crea spații noi pentru SJU Călărași. Chiar dacă mai facem o aripă nouă, este nevoie de spații în continuare pentru un spital județean de urgență. Are o valoare de aproape de 10 milioane de euro.

Al doilea proiect prins în PNRR este renovarea clădirii Muzeului Dunării de Jos, tot așa cu o valoare de aproape 1 milion de euro.
Deja v-am informat că tot pe PNRR am semnat deja contract pentru reabilitarea școlii speciale Nr. 1 Călărași, cu o valoare de 6.255.000 de lei. Este vorba de școala specială aflată în subordinea CJ, la fel fostul liceu Știrbei Vodă.”

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Modelu: “Împărțim ce găsim”. Puști prinși în flagrant în timp ce încercau să spargă o mașină

Published

on

Se înmulțesc cazurile cu minori care sparg maşini. Trei adolescenţi din comuna Modelu, județul Călărași, au fost surprinși de o femeie, cu câteva fracțiuni de secundă, înainte să spargă una dintre mașinile care le ieșise în cale.

“Împărțim tot ce găsim”

“Atenție la acești 3 puștani! Nu m-au vazut in curte si discutau cum să deschidă mașinile vecinilor si cum împart, in funcție de ce găsesc. I-am lăsat sa se îndepărteze puțin și am ieșit cu camera pornită. Acum 10 minute erau pe strada Macului si au plecat, făcând stânga spre restaurant.” – a relatat femeia care a reușit să le strice planul celor trei.

Continue Reading

Știri

ATENȚIE, șoferi: Cod Galben de ceață, se formează ghețuș pe carosabil!

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Călărași a transmis sâmbătă seara, o atenționare care vizează intrarea în vigoare a unui cod galben de ceață, valabil începând de la ora 23:00 până  duminică dimineața orele 06:00.

⚠️ COD GALBEN – local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200m, izolat sub 50m, ce va favoriza, în funcție si de condițiile locale, formarea ghețușului.

⏱️ Interval valabilitate: 26.11.2022 ora 23:00 – 27.11.2022 ora 05:00. ISU Călărași

Continue Reading

Știri

Prima zi de weekend: două accidente rutiere în municipiul Călărași

Published

on

Prima zi din acest weekend, începe, din păcate, cu două evenimente rutiere în municipiul Călărași, ambele produse pe fondul neacordării de prioritate.

Primul eveniment rutier a avut loc  sâmbătă dimineață, în jurul orelor 08:00, la intersecția străzilor Dobrogei și Plevna din municipiul Călărași, unde două autoturisme, un Logan și un taxi, au intrat în coliziune după ce unul dintre șoferi a pătruns în intersecție fără să se asigure suficient. Evenimentul nu a înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

Cel de-al doilea incident rutier a avut loc pe Prelungirea Sloboziei, orele 10:30, în dreptul unei spălătorii auto cu jetoane, produs din cauza unui șofer care nu a acordat prioritate de trecere unui conducător auto care se deplasa regulamentar pe sensul de mers Prelungirea Sloboziei – Călărași. Nici în acest eveniment rutier nu au fost înregistrate victime.

foto: stânga / Serban Eugen – Info (Trafic) Călărași

 

 

 

Continue Reading

Cele mai accesate articole