Connect with us

Administrație

VIDEO. Comuna Gălbinași beneficiază de proiecte AFIR și PNDL. Edilul localității se implică în dezvoltarea

Published

on

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/1505955119495342/

Edilul comunei Gălbinași, Paul Radu ne vorbește despre proiectele de  dezvoltare și modernizare a drumurilor, proiecte de extindere a retelei de apă canal și reabilitare a școlilor din comună. 

Proiectul ce ține de modernizarea drumurilor ca scop, turnarea a peste 6 km de covor asfaltic, finanțat cu fonduri guvernamentale, în cadrul P.N.D.L. În curs de derulare se mai afla și un proiect de extindere a rețele apă- canal, iar ultimul proiect câștigat ține de moderinziare unei școli din comuna Gălbinași.

-“Vom turna peste 6 km de covor asfaltic în comuna noastră. Proiectul este câștigat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (P.N.D.L.)  Încercăm în cadrul acestor proiecte să facem tot ceea ce putem pentru comuna nostră. Dorință și implicare există din partea noastră, iar aceste proiecte pe care le câștigăm sunt binevenite pentru comuna Gălbinașia afirmat Radu Paul, primar al comunei Gălbinași

-“Proiectul ce ține de modernizarea sistemului de apă – 

Advertisement

canalizare are o importanță deosebită pentru comuna. Asteptăm să mergem la minister pentru a semna contractele de finantare, urmând ca din primăvara anului 2018 să începem aceste lucrări. – a declarat Radu Paul

-“Avem 33 de km de  canalizare, proiect câștigat prin P.N.D.L. și A.F.I.R. Pe P.N.D.L. avem 22 de km, iar 11 pe A.F.I.R., acestea fiind proiecte eligibile. Avem extindere de apă, în scurt timp vom derula procedura de începere a lucrării. Așteptăm doar să mergem pentru a semna noi contracte de finațare..”- a completat Radu Paul, primar, comuna Gălbinași

Primarul Paul Radu s-a gândit și la Școala Gimnazială nr.2, motiv pentru care, în cadrul proiectelor de finanțare guvernamentală, acesta a solicitat fonduri pentru realizarea anvelopării clădirii în care se de desfășoară activități școlare. În total proiectul are o valoare de peste 9 miliarde lei vechi.

Realizarea unui climat optim pentru desfășurarea cursurilor în condiții normale și decente copiilor noștri este una din prioritățile mele.

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Când vor avea loc tratamentele pentru combaterea bolilor și dăunătorilor vegetației din municipiul Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Primăria Municipiului Călărași anunță că va efectua tratamente pentru combaterea tuturor bolilor și dăunătorilor vegetației de aliniament, a gardurilor vii, a pomilor și arbuștilor ornamentali din oraș. Tratamentele vor avea loc timp de două zile, între 15 și 17 aprilie, în intervalele orare 21:00 și 05:00, în funcție de condițiile meteorologice.

Substanțele active ale produselor utilizate pentru tratamentele în aliniament sunt: Deltametrin şi Lambda – Cihalotrin, acestea fiind omologate de Comisia Națională a produselor de protecție a plantelor, mai transmite primăria. 

Advertisement
Continue Reading

Administrație

Lucrările pe strada București progresează în ritm alert. Ce spune primarul Dulce

Published

on

Primarul Marius Dulce anunță progresul lucrărilor pentru proiectul de asfaltare a străzii București în zona Centrului Vechi din Călărași

Într-o postare pe rețelele de socializare, primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a adus noi detalii privind progresului lucrărilor pentru proiectul de asfaltare a străzii București.

Edilul a subliniat finalizarea unui alt segment important de drum și a promis revenirea la normalitate în trafic și condiții moderne de circulație în doar două săptămâni.

Continue Reading

Administrație

Primăria Municipiului Călărași a dat startul curățeniei în oraș. Marius Dulce premiază călărășenii care își fac curat în jurul blocurilor și caselor

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Marius Dulce premiază călărășenii care au grija de locurile din jurul blocurilor sau caselor. „Le voi strânge mâna și le voi oferi diploma de bun gospodar”, spune primarul municipiului Călărași. Primăria a dat startul lunii curățeniei în toate cartierele, dar și plantarea florilor din sera proprie. 

Marius Dulce susține că orașul trebuie să arate bine nu numai în centru. „Vreau ca parcurile și zonele verzi de relaxare să fie bine întreținute, iar plimbările în aer liber să placă ochilor noștri”. 

Într-o conferință de presă de ieri, primarul spunea că în mandatul actual a reușit să planteze 2400 de arbori și arbuști pentru reîntregirea zonelor verzi. Totodată, a modernizat 7 locuri de joacă și a înființat în total alte 8. 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate