Connect with us

Administrație

VIDEO. Comuna Gălbinași beneficiază de proiecte AFIR și PNDL. Edilul localității se implică în dezvoltarea

Published

on

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/1505955119495342/

Edilul comunei Gălbinași, Paul Radu ne vorbește despre proiectele de  dezvoltare și modernizare a drumurilor, proiecte de extindere a retelei de apă canal și reabilitare a școlilor din comună. 

Proiectul ce ține de modernizarea drumurilor ca scop, turnarea a peste 6 km de covor asfaltic, finanțat cu fonduri guvernamentale, în cadrul P.N.D.L. În curs de derulare se mai afla și un proiect de extindere a rețele apă- canal, iar ultimul proiect câștigat ține de moderinziare unei școli din comuna Gălbinași.

-“Vom turna peste 6 km de covor asfaltic în comuna noastră. Proiectul este câștigat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (P.N.D.L.)  Încercăm în cadrul acestor proiecte să facem tot ceea ce putem pentru comuna nostră. Dorință și implicare există din partea noastră, iar aceste proiecte pe care le câștigăm sunt binevenite pentru comuna Gălbinașia afirmat Radu Paul, primar al comunei Gălbinași

-“Proiectul ce ține de modernizarea sistemului de apă – 

canalizare are o importanță deosebită pentru comuna. Asteptăm să mergem la minister pentru a semna contractele de finantare, urmând ca din primăvara anului 2018 să începem aceste lucrări. – a declarat Radu Paul

-“Avem 33 de km de  canalizare, proiect câștigat prin P.N.D.L. și A.F.I.R. Pe P.N.D.L. avem 22 de km, iar 11 pe A.F.I.R., acestea fiind proiecte eligibile. Avem extindere de apă, în scurt timp vom derula procedura de începere a lucrării. Așteptăm doar să mergem pentru a semna noi contracte de finațare..”- a completat Radu Paul, primar, comuna Gălbinași

Primarul Paul Radu s-a gândit și la Școala Gimnazială nr.2, motiv pentru care, în cadrul proiectelor de finanțare guvernamentală, acesta a solicitat fonduri pentru realizarea anvelopării clădirii în care se de desfășoară activități școlare. În total proiectul are o valoare de peste 9 miliarde lei vechi.

Realizarea unui climat optim pentru desfășurarea cursurilor în condiții normale și decente copiilor noștri este una din prioritățile mele.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Grădiștea | Revoluție în transportul școlar cu microbuze electrice

Published

on

Comuna Grădiștea a lansat un proiect inovator menit să revoluționeze transportul elevilor din zonă, adoptând o abordare ecologică și sustenabilă. La începutul acestei luni, într-o ședință extraordinară a consilierilor locali, a fost aprobată Hotărârea privind Acordul de Parteneriat între UAT Județul Călărași și UAT Comuna Grădiștea. Scopul acestui parteneriat este implementarea unui proiect ambițios de dotare cu microbuze electrice cu eficiență energetică pentru transportul elevilor din întreg județul Călărași. Acest proiect are ca obiectiv principal reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și îmbunătățirea calității aerului prin utilizarea microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat pentru transportul școlar.

Potrivit prevederilor Hotărârii adoptate, Primăria Comunei Grădiștea s-a angajat să instaleze o stație de încărcare pentru microbuzele electrice până la data de 28 februarie 2025. De asemenea, aceasta va asigura resursa umană necesară, inclusiv șoferi calificați, va acoperi costurile de reparații și întreținere a flotei de microbuze, precum și costurile de alimentare pentru o perioadă de cel puțin 3 ani.

Până în prezent, Consiliul Județean Călărași, sub conducerea lui Vasile Iliuță din partea Partidului Social Democrat, a făcut un pas hotărât către viitor, reușind să semneze contracte de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru achiziționarea a nu mai puțin de 25 de microbuze electrice destinate transportului elevilor din 17 localități din județ. Această inițiativă va aduce beneficii semnificative comunităților din Borcea (2 microbuze), Plătărești (2), Sărulești (2), Frumușani (2), Ileana (1), Dragalina (2), Modelu (2), Chiselet (1), Radovanu (1), Spanțov (1), Tămădău Mare (1), Mânăstirea (2), Vasilați (2), Alexandru Odobescu (1), Roseți (1), Valea Argovei (1) și Curcani (1). Aceste microbuze electrice vor aduce beneficii nu doar mediului înconjurător, ci și siguranței și confortului elevilor care le vor folosi în fiecare zi pentru a ajunge la școală.

Continue Reading

Administrație

Microbuze electrice pentru transportul elevilor din județul Călărași. Vezi care sunt localitățile beneficiare

Published

on

Președintele CJ, Vasile Iliuță, a participat la evenimentul organizat la Guvernul României, în prezența prim-ministrului Marcel Ciolacu, a ministrului Educației, Ligia Deca, și a ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Veștea, pentru semnarea contractelor de finanțare prin PNRR pentru achiziția de microbuze electrice pentru transportul elevilor.

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a semnat contractele pentru achiziționarea unui număr de 25 de microbuze pentru următoarele UAT-uri: Borcea (2), Plătărești (2), Sărulești (2), Frumușani (2), Ileana (1), Dragalina (2), Modelu (2), Chiselet(1), Radovanu (1), Spanțov(1), Tămădău Mare(1), Mânăstirea(2), Vasilați(2), Alexandru Odobescu(1), Roseți(1), Valea Argovei (1)și Curcani(1).

Fiecare UAT beneficiar a trebuit să își asume că va respecta condițiile de eligibilitate, asigurarea resursei umane – șofer – pe o perioadă de 4 ani, precum și capacitatea de conectare la rețeaua de curent electric a școlii/UAT-ului.

„Am fost prezent ieri la Guvern, pentru a semna contractele de finanțare destinate achiziției de microbuze electrice pentru transportul elevilor din județ. 25 de microbuze care îi vor duce la școală, în condiții moderne și sigure. Vreau să reducem drastic elementele care pot influența abandonul școlar și să creștem exponențial calitatea actului educațional călărășean” a declarat președintele CJ, Vasile Iliuță.

Continue Reading

Administrație

25 de microbuze electrice pentru 17 localități din județul Călărași

Published

on

Peste 210.000 de elevi, majoritatea provenind din zonele rurale izolate, vor beneficia de microbuze electrice pentru transportul școlar. Județul Călărași a achiziționat 25 de microbuze electrice din totalul de 1.200 planificate la nivel național, destinate a fi distribuite în 17 comune.

Scopul acestui apel de proiecte, „Microbuze electrice pentru elevi,” este îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevi, în special pentru cei din zonele izolate, prin furnizarea de microbuze școlare electrice cu consum redus de energie. Această inițiativă va contribui, de asemenea, la reducerea abandonului școlar în învățământul preuniversitar, un obiectiv important al Ministerului Educației.

„E vorba de semnarea contractului pentru cele 25 de microbuze electrice pentru școli, în cele 17 localitățile județului Călărași. Astăzi vă spun despre microbuzele electrice, pentru că în urmă cu două zile a avut loc semnarea contractului pentru cele 25 de microbuze în cele 17 localități. E un proiect la care noi, Consiliul Județean, suntem lideri și vom derula proiectul pentru timp de un an de zile să putem să achiziționăm aceste microbuze electrice. Valoarea proiectului e de 6,8 milioane de euro pentru cele 17 localități, unde vor fi câte unul sau două microbuze.” a precizat liderul PSD Călărași, Vasile Iliuță într-o conferință de presă recentă.

VEZI LISTA LOCALITĂȚILOR 

Continue Reading

Cele mai vizualizate