Connect with us

Știri

VIDEO. Comuna Curcani și indiferența primarului Aurică Gazu față de cele patru familii rămase fără casă din cauza unor incendii

Published

on

Patru familii au rămas pe drumuri în urma a trei incendii devastatoare ce au avut loc în Curcani,  o localitate călărășeană înconjurată de gunoi, indiferență și tupeu din partea autorităților locale, total iresponsabile. Plimbări în Delta Dunării pe banii statului, ghirlande luminoase închiriate pentru sume colosale și probleme cu iz penal, prin asta descriu cetățenii localitatea condusă de primarul social-democrat Aurică Gazu.

Trei incendii devastatoare au pus la pământ patru locuințe în ultimele cinci luni. Familiile afectate de nenorocire au fost nevoite să apeleze la rude și mila oamenilor din localitate, primăria nu s-a implicat sub nici o formă motivând că nu există posibilitate legală în acest sens.

Instituția Prefectului Județului Călărași a aflat despre toată această situație în urma mai multor intrvenții pe care un consilier local le-a făcut pentru a trezi la realitate administrația care pare că doarme.

După suferința trăită în clipele cele mai grele, a  doua lovitură pentru cele patru familii vine chiar din partea primarului Aurică Gazu. Consilierii locali ai PNL susțin că edilul din Curcani nu s-a obosit să sprijine niciuna dintre familii.

Potrivit surselor noastre, la Consiliul Județean Călărași ar fi înaintate mai multe documente prin care se solicită sprijinirea familiilor afectate de incendii.

Vasile Traian cunoscut în sat  drept “Bebe”, tată a doi copii, are 34 de ani și a trăit cele mai negre clipe în noaptea de 29 decembrie 2021, când și-a văzut agoniseala distrusă de flăcările unui incendiu pornit la locuința vecină. Focul a fost nemilos. Tot ce mai are acum sunt cateva fotografii păstrate în telefon pe care le prezintă prefectului de Călărași Valentin Barbu.

Pana la venirea pompierilor, vecinii au încercat să stingă incendiul cu furtunul din grădină și găleți cu apă. Flăcările au atins câțiva metri înalțime Intervenția pompierilor a fost complicată din cauza hidranților care nu funcționau. Prefectul spune că situația e gravă și va solicita controale riguroase.

VIDEO. Incendiu devastator în comuna Curcani. Patru autospeciale ISU se luptă cu flăcările

Singurul ajutor pe care l-a primimit Bebe a fost din partea unui consilier din Curcani, Popa Bogdan și alte câteva persoane care îi sunt alături în aceste clipe grele.

Prefectura Călărași a emis o Hotărâre în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență prin care cele 4 familii afectate de incendiile nemiloase să poată beneficia de sprijin financiar din partea autorităților publice locale în regim de urgență pentru a-și putea reface locuințele.

Rămase fără casă, cele patru familii și-au petrecut Sărbătorile de iarnă prin vecini și rude. În tot acest timp, primarul PSD Aurică Gazu nu s-a arătat prea interesat de problemele celor patru familii, motiv pentru care, în luna octombrie a anului 2021, au fost achiziționate minunatele ghirlande la o valoare imensă. Nici mai mult nici mai puțin de 130.000 lei, adică un miliard trei sute de milioane lei vechi au costat aceste ghirlande, închiriate de la o firmă tot din Călărași.

Contactat pentru un punct de vedere, surprins de solicitarea noastră, primarul Aurică Gazu își găsește cu greu cuvintele pentru a ne oferi o explicație: 

 • Bună dimineața, domn’ primar!
 •  Să trăiți!
 • Vreau să vă întreb despre cele patru familii din localitate care au rămas locuință în urma incendiilor. Întrebarea este, dacă a existat vreo implicare din partea Primăriei Curcani pentru ajutorarea acestora?
 • Cum să nu fie? Altfel cine a trimis dosarele la judet.. ? Nu Primăria?
 • Ce dosare?
 • Dosarele pentru cele patru case care au ars, nu asta m-ați întrebat?
 • Ba da, despre problema celor patru familii vreau să vă întreb. Dar Primăria cum a fost implicată? Dacă oamenii au benenficiat de vreun sprijin financiar?
 • Și un sprijin financiar de la noi ca persoane, ca angajați. Neavând bugetul nu am avut cum să ajutăm. Nu s-a putut.
 • Nu există nicio lege în sensul ăsta?
 • Pai dacă nu există buget, cum să-i ajutăm?
 • Am înțeles!
 • …[neiteligibil] … de acum un an, dar…ăăă… dacă nu s-a votat bugetul, n-avem cum să aprobăm.
 • Nici pentru familia care a rămas fără casă în decembrie, când ați cumpărat ghiralndele acelea de un miliard trei sute lei?
 • Păi alea au fost…ăăăă….nu le-am închiriat pe alea!
 • Mă rog, ați închiriat serviciile.
 • Aaâă! Ați scris la ziar, domnu’ Cojocaru, știu!
 • Nu ați închiriat serviciile acelea?
 • Da! 
 • Nu era nevoie de Consiliul Local la momentul acela…
 • Cum adică nu era nevoie?
 • Maa-mă-întrebați, mă întrebați, ca să, cu… ocolișuri, sau spuneți că nu ne-am implicat?

Puteți asculta continuarea discuției în minutele de mai jos.

Interpelat în ședința ordinară a Consiliului Local Curcani, desfășurată în luna decembrie 2021, primarul Gazu îi răspunde unui consilier local care a ridicat problema  familiilor rămase fără adăpost în urma nefericitelor evenimente.

Edilul Aurică Gazu spune că a depus o parte din documente pentru două case afectate de incendii, însă răspunderea privind sprijinirea persoanelor a declinat-o către Consiliul Județean și Prefectura Călărași motivând că aceste instuții trebuie să facă primul pas.

Ședințele Consiliului Local din Curcani sunt realizate în mare taină. Primarul și secretara refuză prezența presei, iar consilierii locali se zbat să stopeze cheltuirea banilor publici fără cumpătare. Respectiva ședință a fost înregistrată audio. Secretara din Primăria Curcani, Ileana Dayan, le-a interzis consilierilor prezenți în ședință să înregistreze desfășurarea ședinței, faptă ilegală din punctul acesteia de vedere. Înainte să lucreze în Primăria Curcani, Ileana Dayan a fost condamnată la pușcărie, cu suspendare, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni constatate de organele penale intru-un dosar în care era implicat un fost operator de telefonie din România.

Primarul Gazu din Curcani susține că a solicitat Consiliului Județean Călărași sprin pentru cele patru familii. Am solicitat, în scris, un punct de vedere din partea CJ Călărași, pentru a vedea câtă implicare a arătat primarul Gazu.

UPDATE! 

În săptămâna în care prefectul județului de Călărași a vizitat și discutat cu cele patru familii afectate de incendii, primarul a reușit să trimită, după aproximativ 5 luni de zile, documente pentru ca cetățenii să fie sprijiniți financiar de instituțiile statului… Primăria Curcani a trimis o adresă către Consiliul Județean Călărași, instituție care, la rândul ei, hârtiile au fost trimise către Prefectură!  

HIDRANȚII NEFUNCȚIONALI DIN CURCANI, ÎN RESPONSABILITATEA PRIMĂRIEI!

Tot în adresa  formulată și înainntată Prefecturii Călărași, redacția Călărași PRESS a solicitat o explicație clară privind responsabilitatea hidranților nefuncționali din localitatea Curcani, care au pus îngreunat intervenția pompierilor pentru lichidarea incendiului produs la una dintre locuințe. Răspunsul oferit de Instituția Prefectului a confirmat situația descrisă de noi.

 

Știri

Accident de circulație în Independența, un bărbat a murit pe loc după ce a fost lovit de mașină

Published

on

Un bărbat de aproximativ 60 de ani și-a pierdut viața luni noapte, după ce a fost lovit mortal de o mașină. Martorii oculari susțin că mașina a trecut efectiv peste el.

Bărbatul, cunoscut în comună ca fiind un consumator de alcool, și-a găsit sfârșitul într-un mod tragic.

La fața locului a intervenit imediat un echipaj de ambulanță, însă, din păcate, medicii nu au mai putut să facă nimic pentru a-i salva viața. Bărbatul a fost declarat decedat.

Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate toate detaliile legate de acest accident tragic. Cercetările sunt în curs pentru a determina circumstanțele exacte și pentru a se stabili responsabilitatea în acest caz de ucidere din culpă.

Continue Reading

Știri

Dosar penal deschis pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul economic

Published

on

ipj politie

La data de 30 septembrie a.c., în jurul orei  22:50, în cadrul unei acțiuni polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, alături de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița, au efectuat un control la o societate comercială, din municipiul Oltenița.

În urma activităților, polițiștii au constatat faptul că nu a fost fiscalizată pe casa de marcat suma de 8.200 lei, încasată în ziua de 30 septembrie a.c., banii fiind confiscați și ulterior fiind aplicată sancțiunea contravențională în valoare de 30.000 lei.

Totodată, în cadrul societății comerciale au fost identificate 16 articole vestimentare ( tricouri, pantaloni scurți, etc) , purtând inscripția și însemnele unor mărci protejate, cu o valoare totală de 10.000 lei.

Pentru aceste bunuri nu au putut fi prezentate documente de proveniență și certificate de calitate și conformitate, existând suspiciunea că ar fi contrafăcute.

Bunurile au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Continue Reading

Știri

Elicoptere militare deasupra Călărașiului

Published

on

Mai multe elicoptere militare au fost surprinse deasupra municipiului Călărași, într-un eveniment care a stârnit interesul multora. Ctitorii vigilenți au trimis imagini și mesaje  redacției noastre pentru a ne informa despre această mișcare militară.

Elicopterele, grupate în formații, au survolat municipiul pentru mai multe minute. Ce anume căutau sau care era direcția lor, încercăm să aflăm.

Întrebarea firească care a apărut în mințile cetățenilor este: de ce au fost prezente aceste elicoptere militare la acest moment și în acest loc? Explicația ar fi că, în bazele militare din Borcea și Jegălia, care au confirmat că aceasta a fost o parte dintr-un exercițiu de antrenament.

Despre acest subiect, am mai scris și aici: Mobilizări la graniță. Avioane F16 și soldați americani prezenți într-o bază militară din Călărasi, pentru a desfășura misiuni comune

 

Continue Reading

Cele mai vizualizate