Connect with us

Știri

VIDEO | CJ. Mihăiță Beștea face bilanțul activităţilor culturale ralizate de CJCC din Călăraşi

Published

on

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Mihăiţă Beştea, a prezentat într-o conferinţă de presă bilanţul activităţilor remarcabile desfăşurate de Centrul Judeţean de Cultură şi Creaţie (CJCC) Călăraşi în anul anterior. În cadrul acestui bilanţ, vicepreşedintele a menţionat că în 2022, CJCC Călăraşi a organizat atât evenimente independente, cât şi în parteneriat cu alte instituţii.

Printre proiectele notabile iniţiate şi coordonate de CJCC Călăraşi s-au numărat Sărbătoarea Bobotezei, Ziua Culturii Naţionale, spectacolul umanitar “Suntem lângă Ucraina” şi spectacolele dedicate Zilei Femeii în cadrul proiectului “Mamă, mărţişor nepreţuit”. De asemenea, au avut loc spectacole de Stand up Comedy cu Dan Badea şi Dan Ţuţu, precum şi 12 piese de teatru, un spectacol de iluzie şi un spectacol de magie. Evenimente memorabile au inclus show-ul lui Doru Octavian Dumitru, un spectacol de magie pentru copii şi concerte susţinute de artişti precum Fuego, Tudor Gheorghe şi Direcţia 5. Festivalul Flori de Mai, Ziua Diasporei, Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, Spectacolul de Muzică şi Proză “Să fii român” şi ediţia a XII-a a Festivalului “Chitara Dunării” au fost alte evenimente de succes organizate de CJCC Călăraşi. Revelionul a fost un moment special în cadrul activităţilor desfăşurate pe 31 decembrie 2022.

Vicepreşedintele Beştea a menţionat că CJCC Călăraşi a colaborat cu alte instituţii pentru unele proiecte, printre care Ziua Jandarmeriei Române în parteneriat cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Călăraşi, Concursul Interjudeţean de Muzică şi Dans “Ritm şi Graţie” în colaborare cu Palatul Copiilor Călăraşi, Expoziţia concurs de ouă încondeiate, icoane şi ornamente de Paşti “Lumină din lumina Învierii” în parteneriat cu Protoieria Olteniţa, Concursul judeţean de Folclor în colaborare cu Palatul Copiilor Călăraşi, ediţia a 5-a a Concursului Naţional de interpretare Pianistică “Călătorind printre sunete” în colaborare cu Palatul Copiilor Călăraşi, Concurs de Dansuri Populare în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi şi Târgul de Crăciun în colaborare cu Primăria Municipiului Călăraşi. Pe lângă acestea, CJCC Călăraşi a organizat şi alte activităţi şcolare, premiere, conferinţe şi seminarii.

În cadrul CJCC Călăraşi funcţionează şi un Cinematograf, care a oferit publicului 75 de filme şi peste 600 de spectacole în anul precedent, cu un număr impresionant de peste 22.000 de spectatori.

Pentru anul 2023, CJCC Călăraşi are în plan evenimente remarcabile, printre care Sărbătoarea Bobotezei, Ziua Culturii Naţionale, spectacolul dedicat Zilei Femeii, concertul susţinut de Ion Suruceanu, 8 piese de teatru şi Concursul Interjudeţean de Muzică şi Dans “Ritm şi Graţie”. De asemenea, lunile mai şi iunie vor fi dedicate activităţilor şcolare de final de an, care se vor desfăşura în Sala “Barbu Ştirbei”. În plus, sunt planificate evenimente precum festivalul concurs “Flori de Mai”, Concursul Judeţean de Folclor “La Fântâna Dorului” în parteneriat cu Palatul Copiilor, Concursul Naţional de Interpretare Pianistică “Călătorind printre sunete” în colaborare cu Palatul Copiilor Călăraşi, Tenaris Cinelatino în parteneriat cu TenarisSilcotub, concursul de dansuri populare “Cu paşi mici, pe scena mare” în colaborare cu ISJ Călăraşi, Ziua Diasporei, Festivalul Danubius MotorFest la prima ediţie pentru Călăraşi şi Festivalul Internaţional “Hora mare”, care revine după o pauză de trei ani cauzată de pandemie.

Advertisement

Vicepreşedintele CJ Călăraşi, Mihăiță Beștea, a încheiat prin a mulţumi tuturor conducătorilor de instituţii care au sprijinit CJCC Călăraşi în activităţile sale.

Știri

Polițiștii l-au identificat pe fugarul de noaptea trecută. Șoferul nu avea permis și s-a ales cu dosar penal

Published

on

Update: Fugarul din incidentul de vineri noaptea în municipiul Călărași a fost prins de oamenii legii.

Conform investigațiilor, conducătorul autoturismului urmărit este un bărbat de 33 de ani, fără permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

A fost întocmit dosar penal împotriva sa, iar ulterior a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

Vă reamintim că, noaptea trecută, în timpul urmării, o autospecială de poliție a avariat un autoturism care circula regulamentar pe banda a doua a sensului de mers 5 Călărași – Orizont.

Știrea inițială 

Advertisement

Un nou accident de circulație a avut loc vineri noapte în municipiul Călărași, zona Parcul Florilor, pe strada București. Totul s-a întâmplat în timp ce două autospeciale de poliție se aflau în urmărirea unui șofer care ar fi evitat un filtru de poliție.

Două echipaje de poliție au pornit în urmărirea unui autoturism marca BMW X5 de culoare neagră. Urmărirea ar fi început încă din zona spitalului județean. Urmărirea s-a desfășurat pe strada Eroilor și pe Grivița, iar la intersecția cu Bulevardul Cuza Vodă, polițiștii au încercat să oprească mașina conform procedurilor, dar șoferul nu a oprit.

În timpul urmăririi, autospeciala de poliție MAI 37933 care se deplasa pe strada București către Tenaris, a acroșat un autoturism care circula regulamentar pe a doua bandă. Participantul la trafic ar fi frânat pentru a le permite celor două echipaje de poliție să-l depășească, însă autospeciala de poliție care se afla în spatele autoturismului nu a mai reușit să frâneze. Martorii spun că sistemul de frânare era supraîncălzit, iar din discuri ieșea fum.

În mașina poliției se aflau trei agenți, iar șoferul a suferit răni ușoare la membrele inferioare.

La fața locului au intervenit imediat mai multe autospeciale de poliție pentru a acorda asistență și a gestiona situația. Cu toate acestea, șoferul urmărit a reușit să scape în urma incidentului. Autoritățile continuă să ancheteze circumstanțele exacte ale accidentului și să îl identifice pe șoferul fugar.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Tragedie pe brațul Bala, în Unirea: A căzut din barcă și a murit înecat în fața prietenilor

Published

on

Un tragic incident a avut loc sâmbătă după amiază pe barul Bala, la km. 6, în localitatea Unirea din județul Călărași. Un tânăr de aproximativ 33 de ani care se afla la pescuit a căzut din barcă și și-a pierdut viața. Jimmy se afla la pescuit împreună cu alți doi prieteni.

Disperați, prietenii acestuia au apelat la numărul de urgență 112 la ora 15:25. Autoritățile au intervenit prompt în speranța de a-l salva pe pescar.

Garda de intervenție Borcea a fost alertată și a intervenit rapid la fața locului, însă situația s-a dovedit a fi extrem de dificilă.

La ora 15:30, ISU Călărași a solicitat sprijinul specializat al ISU București-Ilfov, cerând ajutorul scafandrilor pentru operațiunile de căutare.

Eforturile de salvare au fost susținute de o ambarcațiune și doi subofițeri din cadrul ISU Călărași, precum și de Garda de intervenție Borcea, care a mobilizat resurse pentru căutări.

Advertisement

În ciuda eforturilor, bărbatul din Unirea nu a putut fi salvat.

Continue Reading

Știri

Auraș Chiriță (PSD): “Administrația locală nu doar că îngreunează dezvoltarea comunei, ci o și blochează!”

Published

on

Auraș Chiriță, candidat PSD la Primăria Dorobanțu, acuză administrația actuală de dezinformare și manipulare.

Auraș Chiriță, candidatul Partidului Social Democrat (PSD) la Primăria Dorobanțu, a făcut public un punct de vedere pe pagina sa de Facebook, afirmând că actuala administrație dezinformează și folosește tactici de manipulare din partea administrației curente conduse de primarul Vasile Stoica.

“Administrația locală nu doar că îngreunează dezvoltarea comunei, ci o și blochează!”

În urmă cu câțiva ani, ca orice alt cetățean și antreprenor doritor să se dezvolte și să evolueze am cerut ajutorul domnului primar în acceptarea implementării unui proiect cu fonduri europene ajuns deja în stadiul de 90%. Nu numai că m-am lovit de refuzul dumnealui și am pierdut finanțarea și toată munca depusă în 4 ani de zile, ba mai mult decât atât, actuala conducere a făcut demersuri în a desființa și alte afaceri – în speță – a familiei mele. Nu sunt genul de persoană care închide ochii în fața unei ilegalități și tocmai de aceea am deschis un proces în anul 2020, pentru a-mi apăra drepturile.

Pe 10 aprilie a.c., experții din cadrul Tribunalului Călărași au stabilit că decizia luată de Vasile Stoica, primarul comunei Dorobanțu, și Consiliul Local nu a respectat condițiile legale. Deciziile luate de actuala conducere a localității Dorobanțu nu m-au afectat doar pe mine, ci întreaga comunitate. Pe lângă hotărârea privind neîncadrarea în limitele legii a deciziei luate de Consiliul Local, Tribunalul Călărași a stabilit și anularea Planului Urbanistic General al comunei Dorobantu!

Ce înseamnă asta?

Advertisement

Din cauza actualei conduceri, antreprenorii care intenționează să investească în comună și care își doresc crearea unor locuri de muncă pentru cetățeni se află în imposibilitatea de a-și duce la bun sfârșit planurile.

Tinerii și antreprenorii din comună reprezintă o importantă categorie socială din comuna noastră. Eu, în loc de susținere m-am lovit de ignoranță și acest lucru m-a determinat să-mi doresc schimbarea în localitatea în care trăiesc.

Modul preferențial în care rezolvă problemele Primăria comunei Dorobanțu, ne afectează pe noi toți și nu trebuie trecut cu vederea!” a explicat Auraș Chiriță într-o postare pe Facebook.

În postarea sa, Chiriță a subliniat că administrația primăriei a furnizat informații parțiale și incomplete, încercând astfel să manipuleze și să înșele cetățenii, o practică pe care o consideră persistentă în timp.

Chiriță a relatat că a acceptat o alternativă propusă de consilieri și primar pentru continuarea proiectului său, într-un gest de bună credință și cu dorința de a contribui la dezvoltarea comunității. A confirmat acest lucru printr-o declarație notarială.

Cu toate acestea, după depunerea declarației, Consiliul Local, sub influența primarului, a blocat continuarea proiectului, invalidând astfel soluția propusă anterior ca un simplu pretext pentru a-i pune obstacole în cale.

Advertisement

Această declarație intensă aduce în prim-plan tensiunile politice și disputele din comuna Dorobanțu, cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile locale. 

Continue Reading

Cele mai vizualizate