Connect with us

Știri

VIDEO | CJ. Mihăiță Beștea face bilanțul activităţilor culturale ralizate de CJCC din Călăraşi

Published

on

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Mihăiţă Beştea, a prezentat într-o conferinţă de presă bilanţul activităţilor remarcabile desfăşurate de Centrul Judeţean de Cultură şi Creaţie (CJCC) Călăraşi în anul anterior. În cadrul acestui bilanţ, vicepreşedintele a menţionat că în 2022, CJCC Călăraşi a organizat atât evenimente independente, cât şi în parteneriat cu alte instituţii.

Printre proiectele notabile iniţiate şi coordonate de CJCC Călăraşi s-au numărat Sărbătoarea Bobotezei, Ziua Culturii Naţionale, spectacolul umanitar „Suntem lângă Ucraina” şi spectacolele dedicate Zilei Femeii în cadrul proiectului „Mamă, mărţişor nepreţuit”. De asemenea, au avut loc spectacole de Stand up Comedy cu Dan Badea şi Dan Ţuţu, precum şi 12 piese de teatru, un spectacol de iluzie şi un spectacol de magie. Evenimente memorabile au inclus show-ul lui Doru Octavian Dumitru, un spectacol de magie pentru copii şi concerte susţinute de artişti precum Fuego, Tudor Gheorghe şi Direcţia 5. Festivalul Flori de Mai, Ziua Diasporei, Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, Spectacolul de Muzică şi Proză „Să fii român” şi ediţia a XII-a a Festivalului „Chitara Dunării” au fost alte evenimente de succes organizate de CJCC Călăraşi. Revelionul a fost un moment special în cadrul activităţilor desfăşurate pe 31 decembrie 2022.

Vicepreşedintele Beştea a menţionat că CJCC Călăraşi a colaborat cu alte instituţii pentru unele proiecte, printre care Ziua Jandarmeriei Române în parteneriat cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Călăraşi, Concursul Interjudeţean de Muzică şi Dans „Ritm şi Graţie” în colaborare cu Palatul Copiilor Călăraşi, Expoziţia concurs de ouă încondeiate, icoane şi ornamente de Paşti „Lumină din lumina Învierii” în parteneriat cu Protoieria Olteniţa, Concursul judeţean de Folclor în colaborare cu Palatul Copiilor Călăraşi, ediţia a 5-a a Concursului Naţional de interpretare Pianistică „Călătorind printre sunete” în colaborare cu Palatul Copiilor Călăraşi, Concurs de Dansuri Populare în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi şi Târgul de Crăciun în colaborare cu Primăria Municipiului Călăraşi. Pe lângă acestea, CJCC Călăraşi a organizat şi alte activităţi şcolare, premiere, conferinţe şi seminarii.

În cadrul CJCC Călăraşi funcţionează şi un Cinematograf, care a oferit publicului 75 de filme şi peste 600 de spectacole în anul precedent, cu un număr impresionant de peste 22.000 de spectatori.

Pentru anul 2023, CJCC Călăraşi are în plan evenimente remarcabile, printre care Sărbătoarea Bobotezei, Ziua Culturii Naţionale, spectacolul dedicat Zilei Femeii, concertul susţinut de Ion Suruceanu, 8 piese de teatru şi Concursul Interjudeţean de Muzică şi Dans „Ritm şi Graţie”. De asemenea, lunile mai şi iunie vor fi dedicate activităţilor şcolare de final de an, care se vor desfăşura în Sala „Barbu Ştirbei”. În plus, sunt planificate evenimente precum festivalul concurs „Flori de Mai”, Concursul Judeţean de Folclor „La Fântâna Dorului” în parteneriat cu Palatul Copiilor, Concursul Naţional de Interpretare Pianistică „Călătorind printre sunete” în colaborare cu Palatul Copiilor Călăraşi, Tenaris Cinelatino în parteneriat cu TenarisSilcotub, concursul de dansuri populare „Cu paşi mici, pe scena mare” în colaborare cu ISJ Călăraşi, Ziua Diasporei, Festivalul Danubius MotorFest la prima ediţie pentru Călăraşi şi Festivalul Internaţional „Hora mare”, care revine după o pauză de trei ani cauzată de pandemie.

Vicepreşedintele CJ Călăraşi, Mihăiță Beștea, a încheiat prin a mulţumi tuturor conducătorilor de instituţii care au sprijinit CJCC Călăraşi în activităţile sale.

Știri

VIDEO / Barul lui Bobiță din Tonea a luat foc. Pompierii intervin la fața locului

Published

on

Calarasipress.ro

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de vineri, puțin după ora 03:00 dimineața, la un local din satul Tonea, comuna Modelu, județul Călărași. Autoritățile au fost alertate de vecinii îngroziți de flăcările care amenințau să cuprindă și proprietățile învecinate.

La fața locului au intervenit prompt echipe de pompieri cu mai, multe autospeciale de intervenție din cadrul ISU Călărași au fost mobilizate pentru a stinge incendiul.


Pompierii au înconjurat zona și au început să acționeze pentru a ține sub control flăcările care se propagau rapid în tot localul.


În același timp, poliția a asigurat perimetrul, menținând ordinea și siguranța în jurul zonei afectate de incendiu. Zona a fost restricționată accesului.


Cauza exactă a incendiului rămâne deocamdată necunoscută și urmează să fie investigată de către specialiștii în domeniu. Autoritățile vor efectua cercetări amănunțite pentru a determina originea și circumstanțele în care a izbucnit incendiul de proporții.

Continue Reading

Știri

Incendiu în bucătăria unui restaurant din Călărași din cauza unui grătar

Published

on

Un incendiu a izbucnit în această seară, orele 21:10, la un local situat pe Bulevardul Republicii, la intersecția cu Bulevardul Cuza Vodă din municipiul Călărași, mobilizând mai multe echipaje de pompieri și forțe de poliție. La fața locului au fost trimise rapid unități de intervenție pentru a lichida flăcările care au cuprins una dintre încăperile localului.


Evenimentul a atras atenția numeroșilor trecători și rezidenți din zonă. La momentul respectiv, zona a fost securizată de forțele de poliție, care asigură gestionarea traficului și menținerea ordinii publice.

Echipajele de pompieri s-au mobilizat rapid și au acționat cu promptitudine pentru a stăpâni flăcările înalte care au urcat pe coșul de evacuare al grătarului.

Nu au fost raportate victime sau răniți în urma incendiului. Până în prezent, cauza incendiului nu a fost stabilită și vor fi efectuate investigații amănunțite pentru a determina cauzele acestuia.

Continue Reading

Știri

Accident rutier în municipiul Călărași: Motociclist rănit într-o coliziune la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă

Published

on

Un accident rutier s-a produs în această seară în municipiul Călărași, la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă, soldându-se cu rănirea unui motociclist în urma coliziunii cu un autoturism care circula din sens opus.

Potrivit informațiilor preliminare, incidentul a avut loc în jurul orei 21:30, atunci când motociclistul, care se deplasa pe Bulevardul Republicii, nu a acordat prioritate unui autoturism  care intenționa să vireze spre dreapta pe același bulevard. Din nefericire, acest lucru a condus la coliziunea cu un autoturism marca Opel care circula regulamentar din sens opus.

La fața locului au intervenit de urgență echipaje ale serviciului de ambulanță și poliție pentru a acorda primul ajutor motociclistului rănit. Starea acestuia este evaluată ca fiind gravă, iar se pare că va fi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal pentru investigații suplimentare și tratament adecvat.

Din cauza accidentului, traficul în zonă a fost afectat semnificativ, generând aglomerație și întârzieri considerabile. Autoritățile locale și polițiștii au intervenit rapid pentru a gestiona situația, îndrumând traficul în jurul zonei accidentului și asigurând măsurile necesare de siguranță.

Până în prezent, nu au fost furnizate informații suplimentare cu privire la identitatea și starea conducătorilor auto implicați în acest incident rutier. Poliția continuă investigațiile pentru a stabili cu exactitate circumstanțele și cauzele care au condus la producerea acestui accident nefericit.

Continue Reading

Cele mai accesate articole