in

VIDEO. CJ Călărași și Fundația SERA vor construi un Centru de recuperare destinat copiilor diagnosticați cu autism și Sindrom Down

Astăzi, 28 mai 2019 președintele C.J. Călărași Vasile Iliuță și directorul executiv al Fundației SERA, domnul Bogdan Simion, au fost prezenți în incinta fostei unități militare situate pe str. Independenței din Călărași pentru a prezenta planul lucrărilor ce vor începe la obiectivulCentru de recuperare destinat copiilor diagnosticaţi cu Sindrom Down şi autism’.

În incinta fostei unități miilitare se construIește deja un bloc de tip A.N.L. ce va fi destinat personalului medical care lucrează în Spitalul Județean de Urgență Călărași. 

Amplasamentul  a fost predat astăzi. Valoarea totală a proiectului se estimează a fi la 420.000 de euro, din care 63.000 de euro aparțit Consiliului Județean Călărași. Ampalsamentul predat are o intindedre de aproximativ 500 mp.

“Astăzi predăm amplasamentul pentru construirea unui Centru SERA pentru copiii cu dizabilităţi care vor fi preluaţi din sIstem sau din cadrul familiilor cu probleme. Încă de la preluarea mandatului, am încercat ca tot ce am promis călărăşenilor să devină realitate. Ne interesează ;I problemele de acest gen ale cetăţenilor. Împreună cu Fundaţia SERA, reprezentată astăzi de directorul executiv domnul Bogdan Simion, am reuşit să demarăm acest proiect care va avea o valoare totală de 420 de mii de euro, fiind vorba de 500 mp de construcţie. Contribuţia Consiliului Judeţean este de 63 de mii de euro iar a Fundaţiei SERA, de 357 de mii de euro. Utilităţile, drumul şi toate celelalte obiective care nu sunt incluse în proiect vor fi preluate de Consiliul Judeţean ca să putem asigura punerea în funcţiune a acestui proiect” – declară președintele CJ, Vasile Iliuță

Bogdan Simion – directorul executiv al Fundaţiei SERA: “Fundaţia SERA are o intervenţie începând cu 1997 în Călăraşi. A fost o perioadă în care n-am mai venit probabil pentru că DGASPC n-a mai avut nevoie de ajutorul nostru. La cererea Consiliului Judeţean ne-am întors şi practic construim un Centru de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi atât pentru cei din centrele şi asistenţa maternală a Direcţiei cât şi pentru cei care provin din cadrul familiilor din comunitate, ceea ce înseamnă Călăraşiul şi periferia. Pentru noi este al 52-lea centru de recuperare pentru copiii cu handicap pe care-l facem în ţară alături de Consiliile Judeţene şi Direcţiile Generale de Asistenţă Socială”.

Directorul Direcției Dezvoltare din cadrul CJ Călărași, Eduard Grama a declarat: “Un nou proiect al echipei Direcției de Dezvoltare din cadrul Consiliului Județean Călărași prinde contur. Împreună cu colegii mei cărora le mulţumesc, am identificat această problemă la nivel de judeţ. Sunt mulţi copii cu astfel de probleme şi atunci am decis să facem ceva pentru ca acestea să fie rezolvate. Am contactat SERA şi le mulţumim şi pe această cale pentru faptul că disponibilitatea lor a fost maximă. E adevărat că şi noi am fost destul de insistenţi pentru ca lucrurile să se mişte foarte repede. Anul trecut am pornit acest proiect şi astăzi suntem aici pentru predarea amplasamentului. Sunt convins că aceşti copii cât şi părinţii lor vor beneficia de condiţii foarte bune.”

Lucrările la acest Centru vor demara într-o lună, iar termenul de finalizare este de 9 luni. Directorul Fundației SERA, Bogdan Simion a mai adăugat: “Am obţinut încă de săptămâna trecută autorizaţia de construire iar procedura de selecţie a constructorului ar putea dura 2-3 săptămâni. În maxim o lună, estimăm să înceapă lucrările.Va fi un Centru de zi în care copilul va fi îngrijit doar pe durata zilei. În mod normal va avea o capacitate de 36 de copii / zi cu funcţiunile esenţiale pe reabilitare: kinetoterapie, hidroterapie, educaţie specială, logopedie, consiliere psihologică.”


0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

1.958.000 RON din partea Ministerului Sanatatii, in vederea modernizarii Spitalului Municipal Oltenita!

Comunicat de presa – Noile zile de ridicare a Sacului Galben – incepand din 1 iunie