Connect with us

Breaking News

VIDEO. Cinci copii și mama lor au fugit de acasă de frica tatălui…

Published

on

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/1448673755223479/

O femeie și cinci copii de vârste diferite, de la 8 luni, până la 10 ani au fost găsiți seara trecută pe una dintre băncile din Parcul Dumbravă. Copiii încercau să doarmă, iar mama căuta ceva prin apropierea băncuței. Aceștia fugiseră de acasă din cauza scandalurilor des create de tatăl acestora. Violența este la ordinea zilei între soții Ţigău.

Reporterul Călărași News a stat de vorbă cu mama copiilor:

“Sunt aici de la ora trei și ceva (nr.15:00), am fugit de acasă din cauza soțului care m-a amenințat că mă omoară, pe mine și pe copiii mei. Nu ştiu ce mai fac! De luni de zile trăiesc doar în scandal acasă… Îmi este frică să mai merg înapoi. Mai am o fată de 18 ani care e prin Germania… O altă fată de 16 ani care a fugit de frica tatălui, a fost amenințată că va fi violată.
Reporterul ziarului Călăraşi News aflat la fața locului a solicitat sprijinul autorităților locale.
La fața locului s-au deplasat două echipaje ale Poliției Locale ce au confirmat solicitarea noastră. Polițiștii prezenți la fața locului au solicitat sprijin la mai multe instituții specializate în astfel de probleme. Polițiștii au stat de vorbă cu mama și micuții, timp în care am fost să cumpărăm ceva de mâncare pentru acestia.

Datorită orei destul de înaintate (21:54) procedurile prin care se putea face o cazare în regim de urgență într-un centru specializat în astfel de situații era destul de complexă, motiv pentru care, s-a recurs la cazarea mamei și a copilului la una dintre rudele acesteia.
Mama ne-a declarat, de față cu polițiștii locali că va face toate demersurile legale asupra situației în cauză. Aceasta dorește să depună plângere penală împotriva soțului pentru agresiune și alte violențe aplicate asupra ei cât și asupra copiilor.
Aceasta va face și o cerere către Primăria Municipiului Călărași în speranța că va primi o locuință socială unde își poate trăi viața în liniște alături de cei 5 copii.

Într-un final, mama împreună cu cei 5 copii s-au dus la fratele acesteia, care locuiește la doar câteva case distanță de căminul conjugal.

Noi vom urmări evoluția acestui caz și vă vom ține la curent cu ceea ce se va întâmpla cu această situație!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Cod galben de vreme rea în județul Călărași

Published

on

Cod galben de vreme rea în județul Călărași

În această dimineață, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași informează despre emiterea unui cod galben de vânt puternic pentru mai multe localități din județul Călărași. Conform avertismentului, intensificările temporare ale vântului vor depăși la rafală viteza de 55 km/h în zonele Borcea, Dragalina, Perișoru, Jegalia, Unirea, Stefan cel Mare și Dichiseni.

Codul galben va fi valabil în intervalul 27.04.2023 orele 10:00 – 16:00, iar autoritățile recomandă precauție în aceste zone, mai ales pentru șoferii care circulă pe drumurile din zonă.

În astfel de cazuri, autoritățile recomandă cetățenilor să evite deplasările în aer liber în această perioadă și să-și asigure obiectele aflate în aer liber pentru a preveni eventualele pagube produse de vânt.

De asemenea, se recomandă ca cei care locuiesc în zonele afectate să se asigure că ferestrele și ușile sunt bine închise și să evite deplasarea prin zonele cu arbori sau stâlpi electrici în această perioadă.

Continue Reading

Breaking News

ISU Călărași are 18 noi salvatori din pasiune

Published

on

Noi voluntari s-au înscris în programul „Salvator din pasiune” la I.S.U. Călărași. 18 tineri s-au înscris în prima serie de recrutare din acest an a proiectului ”Salvator din pasiune” și au început deja activitățile inițiale de pregătire.

Ei vor să se alăture pompierilor militari călărășeni în nobila lor misiune de a veni în ajutorul semenilor.

Cu toţii sunt tineri și sunt pregătiți să facă față unor provocări noi, sunt dispuși să ajute și foarte interesați să învețe, să știe cât mai multe lucruri despre folositrea accesoriilor şi despre atribuțiile salvatorului din pasiune.

Demersul Inspectoratului pentru Sitauţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călărași are la bază pregătirea tinerilor şi sprijinirea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

Activităţile de voluntariat sunt determinate de implicarea activă a voluntarului în viaţa comunităţii şi constau în participarea efectivă la acţiunile de răspuns operativ generate de manifestarea situaţiilor de urgenţă (incendii, inundaţii, dezastre naturale, epidemii, etc.), însuşirea şi punerea în aplicare a noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar, precum şi în cele de popularizare în rândul cetăţenilor a măsurilor preventive.

După parcurgerea unor programe de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele inspectoratului vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori în proiectul „Salvator din pasiune” sunt următoarele:
– vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;
– apt din punct de vedere medical;
– să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiuni lor cu intenţie;
– să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi
– Plutonier adjutant şef Tătăranu Ştefan-Ovidiu

Continue Reading

Breaking News

Ce a pățit o chiriașă care nu i-a răspuns proprietarului la telefon

Published

on

Furată de un somn adânc, o tânără din municipiul Călărași, care locuiește în chirie într-o garsonieră situată pe strada Progresul, a pus pompierii pe drumuri în această seară, după ce proprietarul a sunat la numărul de urgență 112 anunțând că aceasta nu răspunde la telefon.

Ajunși de urgență la fața locului cu mai multe autospeciale, printre care și o scară mobilă, salvatorii au pătruns în locuința respectivă, după ce au forțat unul dintre geamurile apartamentului.

În garsonieră, pompierii au găsit o tânără de 30 de ani care dormea.

Continue Reading

Cele mai accesate articole